Elítélendő az, aki párkapcsolatra nem vágyik, de gyerekekre igen?
Világ életemben zárkózott, nehezen megnyíló ember voltam. A családomon és pár barátnőmön kívül nem igazán nyílok meg senkinek. Párkapcsolatot mindig nehezen alakítottam ki, régebben még próbáltam ezen változtatni, de minden félresikerült kapcsolatom után egyre inkább úgy éreztem és érzem, hogy nincs olyan férfi, akit maximálisan közel akarnék magamhoz engedni és megbízni benne. Persze, még fiatal vagyok, mondhatjátok, hogy még van időm bőven megtalálni, de én nem is akarom igazából megtalálni. Az elmúlt években rájöttem, hogy jobban szeretek egyedül lenni és egyáltalán nincs már kedvem ismerkedni sem meg felépíteni egy kapcsolatot, amiből esetleg lehet majd valami. Jobb a férfiaknak is, mert voltak, akik komolyabban érdeklődtek irántam és próbáltam magam meggyőzni egy ideig, hogy jó lesz ez, de egyszerűen mindig rájöttem, hogy nem nekem való a párkapcsolat. Saját gyerekeket viszont nagyon szeretnék pár éven belül, akár mesterséges megtermékenyítéssel is, természetesen megfelelő anyagi körülmények mellett. Még ha párosan képzelném is el az életem, én nem vagyok az a fajta nő, aki 30 felett kezd el szülni, sosem így terveztem és rengeteg egyedülálló nő neveli egyedül a gyerekét, még ha sokkal nehezebb is nekik. Stabil családi hátterem is van, a szüleim időnként tudnának segíteni vigyázni a kicsire 1-1 órára vagy ilyesmi. Mi a véleményetek, ti elítélnétek ha egy nő így vállal gyermeket?
24L
En nem mondtam hogy jobb, csak annyit irtam, hogy a szulo akaratlanul is asajat szemelyiseget neveli bele a gyerekbe.
De ha mar rakerdeztel: Az ember alapvetoen tarsas leny.
El nem tudom kepzelni, hogy hogyan fogja nevelni azt a gyereket, ha nem birja elviselni a partnert maga mellett. Mi lesz, ha a gyereket se birja majd?
Itt többek között a nagyi-témáról is szó esik: [link]
Néhány hozzászólás: "mióta megszűnt a fejkendős nénik kora, azóta ők is élni akarnak, ipar épül a nyugdíjasokra, kedvezmények, naná, hogy inkább élni akarnak és nem unokázni…anyámnak a közel 70 éves nővére mondta, hogy anyám öreg, mert már unokája van. Bezzeg a nagynéném, na ő viláutazó és éli is a világát, csepet sem nénis."
Egy másik: "tőlünk meg elvárják, mi pedig kussoljunk. igen, a mi házasságunknak egyértelműen az a baja, hogy nincs kire hagyni a gyereket. persze mindenki nagyon együttérző, csak nem annyira, hogy 1-2 napra elutazzon hozzánk és akár pár órára elmehessünk.
őszintén szólva nagyon örülök, h nem huszonpár évesen történik mindez. már hidegen hagy, h mi lesz a munkámmal, az sem érdekel, ha elválunk, – sok dolog a jelentőségét vesztette az évek során. ha még számítanának, oltári nagy pofáraesés lett volna… gyakorlatilag minden ősünk cserben hagyott. meg az unokájukat is…"
még egy: "...ezek a nagyszülők nem nagyszülőknek lettek “ilyenek”, szülőként is pont így viselkedtek. Csak akkor, többnyire, volt a környezetben valaki (nagyi, pótnagyi/nagynéni/nagybácsi/keresztszülő) aki kvázi átvállalt a feladataiból; ill. a gyerekként kevésbé kritikus az ember, valamint a barátok/tanulás stb. is tudott pótolni.
Unoka esetében viszont nehezebb pótakárkit találni, mert a felnőtt szülő LÁT jó mintákat és AZT szeretné. Csakhogy ez nem kívánság műsor, ami van, azzal lehet főzni; viszont marhára kellemetlen az egész addigi álcsaládi kapcsolattal szembe nézni mikor épp szükség lenne a családra.
És nem, nem fogják észrevenni, mentség mindig van. Az a nagyi azért megy mert, DE….Ezt írtam a múltkor: egy dolgot lehet tenni, nem beszállni a mentegetősdi játszmába. Ettől klasszikus nagyik ugyanúgy nem lesznek, de legalább a gyerek nem hazugságban nő fel olyan maszlagokat hallva, hogy “szeret a maga módján” (=ne kelljen kimozdulni a komfortzónából), “annyira gondoskodna, de a távolság…” stb."
még egy: "pont a posztban felsoroltak miatt gondoltam én azt, h megkapjuk a gondoskodást…
közben van hazugságok tömkelege, siránkozás, agresszió.
és ha körülnézek, mindenhol másutt odaadó nagyszülők vannak.
szívás, h pont nekünk ilyenek. ráadásul 4 páros van…"
Vajon hogy esik az unokának az, hogy szarik rá a nagyi, miközben azt hallja a barátaitól, hogy nekik milyen jó nagyszüleik vannak?
Én nem ítélem el az ilyen nőket.
Egy volt kolleginám pontosan így él, és nagyon szereti a gyerekét, minden biztosítva van számára.
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan vállal gyereket. Ez a "jajmileszagyerekkelhanemleszapja"-kezdetű rinyálás a tipikus elvakult fideszesek dumája.
Mindenkinek joga van eldönteni, hogyan és kivel neveli a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!