Hogy merjek belekezdeni ebbe?
Az anyukám nem rég halt meg apám pedig alkoholista, de ezt nem ismeri be.
Mióta anyukám meghalt odáig jutottunk,hogy ennivalóra sincs pénz Orbán miatt, valójában mert apám elissza.Csak nekünk jobb ha úgy tudjuk,hogy a kormány hibája minden rossz.
Első lépésként el akarom mesélni anyukám nővérének,hogy apám mennyi pénzt ivott el,hogy mennyit nélkülöztünk emiatt már évek óta, és hogy mi mindent hazudott apám a rokonoknak azért,hogy pénzt kapjon tőlük, és hogy minden pénz italra ment.
Anyukám nővére jóba van apám nővérével aki szintén küzdött az alkohol ellen, több-kevesebb sikerrel.(ha gond van leissza magát, de jól el van pia nélkül is)
Ő segíthetne apámat elvonóra küldeni, illetve segítene is, csak az a baj,hogy én félek apámtól, mert ő azt hiszi,hogy senki sem tudja róla hogy alkoholista és ha egyszer csak odaállunk elé,hogy bocsi de ennek vége akkor elkezd majd őrjöngeni,hogy mi teljesen hülyék vagyunk, ez nem így van stb...és megint hazudozni kezd,és azt is megmagyarázza,hogy az ég zöld.
Viszont én nem merem megtenni az első lépést sem, mert félek,hogy mégsem segítenek a rokonok, vagy hogy ha segítenek akkor jön a másik amitől félek, ha pedig már úgy vagyok,hogy most szólok akkor mindig megsajnálom apámat és nem teszek semmit.
Már hetek óta döntésképtelen vagyok...
Az a baj kérdező, hogy sehogyan sem tudod sem te, se a család elvonóra küldeni, vagy bármilyen segítséget nyújtani neki addig, amíg ő nem akarja. És ha ő nem ismeri el, hogy alkoholista, vagy ha el is ismeri, de nem akar rajta változtatni, akkor a fejetek tetejére is állhattok, akkor sem fog változni a helyzet!
Saját tapasztalatból beszélek. Apám is alkoholista.
Egy alkoholistán (és itt nem a köznyelvi értelemben használom a szót) akkor és csak akkor lehet segíteni, ha ő maga is belátja a problémát, és együttműködik.
Hány éves vagy? Célszerű lenne elköltöznöd, és függetlenedned, ha lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!