Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te hagyod kiskorú gyereked...

Te hagyod kiskorú gyereked alkoholt kóstolni persze mértékkel? Felelőtlenség egy 10-15 évesnek engedni hogy piát kóstolhasson?

Figyelt kérdés

Igaz, tudom elkerülhetetlen, mindenki kipróbálja a cigit, mindenki iszik, majd, de nem felelőtlenség egy 10-15 éves gyereknek engedni hogy megkóstolja a tömény alkoholt is?

Láttam pár családba, hogy iszogatnak beszélgetnek a felnőttek, és a gyerek meg akarja kóstolni a vodkát, whiskyt, pálinkát, és adnak neki 1 nagyon kicsit.

Tudom ettől még nem lesz iszákos, de a 18 éven alúli nem vehet alkoholt nem véletlen törvény nem?

Azt mondják tiltani hiába tiltod annál jobban akarják, de azt mondják rábólintani, sem szabad, és példát kell mutatni, és gyereknek nem való az alkohol.

Te engednéd a kiskorú gyermekednek mondjuk 10 évestől hogy ha rendezvény van, esküvő, buli, karácsony, születésnap, és iszik mindenki, hogy megkóstolhassa a tömény alkoholt, bort?

2014. júl. 17. 16:34
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
72%

Nekem anyáék megengedték, hogy megkóstoljam, szilveszterkor még töltöttek is nekem egy pohár pezsgőt, pedig nem is kértem xd De csak a nyelvemet mártottam bele és nagyon rossz volt :ss Szerintem nem baj, ha megengedik, hogy megkóstolja, semmi baja nem lesz tőle...Én is megengedném a gyerekemnek, hogy egy nagyon picit igyon belőle..Sőt, kisebb koromban amikor ünnepekkor ittak anyáék és maradt egy pár cseppnyi a pohár aljában, azt mindig megittam és még élek.

16/l

2014. júl. 17. 17:01
 12/31 anonim ***** válasza:
49%
Olyan sokan mondják ezen az oldalon, hogy a bor egészséges, a sör egészséges, akkor a gyerekek miért nem ihatják?
2014. júl. 17. 17:08
 13/31 anonim ***** válasza:
92%
Nekem sajnos soha nem engedték, egy kicsit sem. Ilyenkor mindig hihetetlen düh volt bennem, ami az első különköltözés utáni éjszakán lecsapott: annyit ittam, mint még soha, és közben valami olyasmi motoszkált a fejemben, hogy "na tessék, örökre nem tilthattok!". El kellett telnie néhány hétnek, mire lenyugodtam, 'bepótoltam' a dolgokat, azóta sem vagyok nagyon ivós.. :)
2014. júl. 17. 17:11
 14/31 anonim ***** válasza:
73%

12-13 évesen megkóstolhattam a sör habját. Családi összejövetelen gyenge meggylikőr van évek óta, 16 éves korom óta mindig megkérdezik, hogy kérek-e. Ugyan jóval kevesebbet töltöttek, mint maguknak.

21L

2014. júl. 17. 17:24
 15/31 anonim ***** válasza:
89%
:DD hagyjuk már, a legtöbb 15 éves már baráti társaságában rég ,megkóstolta"
2014. júl. 17. 17:41
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
7-es Szerintem pedig a rávágok a kicsi kezecskéjére dologgal pont hogy majd dühből fog ezekhez nyúlni. Amúgy meg 19 évesen? akkor haverokkal már rég kipróbálta. És akkor már miért nem 18?
2014. júl. 17. 17:44
 17/31 anonim válasza:
0%

9-es. (8-as vagyok)

Én 15 évesen mondom ezt. Bocsánat ha rosszul fogalmaztam vagy alig lehet érteni.

Haverokkal szoktam szórakozni dicóba nem nagyon járunk mert ahol mi lakunk nem nagyon van ilyen. Egyébként majd szombaton megyünk néhány haverommal a Campusra úgyhogy elengednek.

2014. júl. 17. 17:44
 18/31 anonim ***** válasza:
88%

Erre nincs bevált recept. Én már kicsiként is belekóstolhattam mindig apám citromos sörébe, ittam is belőle. A szomszéd kb. 7-8 éves koromban cigit adott a számba (meg is égettem a leeső hamuval a lábam), aztán 12 évesen is cigizgettem, majd 18 éves korom körül is, mégsem lettem dohányos, 22 éves vagyok és utálom a cigit. Ugyanez az alkohollal. Gyerekként nyugodtan kóstolhattam bele bármibe, sőt volt hogy brandy-t loptam apám boltjából titokban (14 évesen), sőt 15-6 évesen már rendszeresen kinn ittam a haverjaimmal. Ma már szintén utálom az alkoholt, legtöbbször akkor sem iszom, ha megtehetném. Húgommal kb. ugyanez történt, mint velem, kóstolgathatta, 14-5 évesen ihatott is már, mégis elszállt vele a ló, és iszákos lett belőle, sőt drogozott is nem egyszer. Én ez utóbbit soha ki sem próbáltam.

Két testvér, ugyanaz volt megengedve, ugyanazt közel ugyanakkor próbáltuk ki, mégis az egyikünk megundorodott tőle, míg másikuk rászokott (tesóm dohányzik is, nem keveset). Szóval szerintem erre nincs recept. Mégis, leendő szülőként én a mértékletes engedékenység elve vagyok. Tehát 8-10 évesen már nyugodtan belekóstolhat a sörbe-borba, 10-12 felett a töménybe is egy picikét. 14-5 évesen meg már úgyis elhívják a barátai inni, akkor meg már úgysem hat semmi, tényleg max. hazudni tanul meg.

2014. júl. 17. 17:47
 19/31 anonim ***** válasza:
97%
Hol élnek egyesek! Majd 19 éves korában megkóstolhatja??? 14 éves voltam, amikor a gimis gólyabálban a nagyobbak kezembe nyomták a flakon tablettás bort. Mindenki hányásig, rosszullétig itta magát belőle mellettem. Én miért nem? Mert előtte anyukám megmutatta, hogy milyen a jó bor. Nem kellett a sz@r. 7-es: ha abban az álomvilágban ringatod magad, hogy a 15 éves fiad a "kis kezével" nem nyúl piához osztálykiránduláson, iskolabulin stb., akkor nagyon rosszul gondolod. Hogy jól neveled a gyreked? Az én anyukám azt mondta, inkább igyak minőségi alkoholt a felügyelete mellett, minthogy tablettás bortól ájuljak be egy árokba a haverok miatt. 26 éves vagyok, van egy kisfiam, és vele is így fogok tenni. Világ életemben tudtam a mértéket az itallal egyetem alatt is, és azóta is. De még szerencse, hogy te ilyen magabiztos vagy, és tudod, hogy te neveled jól a gyereked.
2014. júl. 17. 17:52
 20/31 anonim ***** válasza:
92%

Én kiskoromtól kezdve minden vasárnapi ebédkor kaptam nagyapám borából 1-2 kortyot, ha forralt boroztak, abból is. Sör habjából szintén.

Rövidet eszem ágában sem volt (apa munka után néha megivott egy kis whiskyt vagy konyakot), már a szagától rosszul voltam, de anya megkínált valami édes likőrből (8-9 lehettem, máig nem tudom, mi volt az).

2014. júl. 17. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!