Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti szüleitek is "visszaminős...

A ti szüleitek is "visszaminősítenek" titeket gyereknek, ha?

Figyelt kérdés

Ha 1 napnál többet vagytok náluk?

Helyzet a következő: albérletben lakok két barátnőmmel, tanulunk dolgozunk ugyanabban a városban maradtunk. Jót tett a költözés nekem is, meg szerintem a kapcsolatnak is a szüleimmel, mégse vagyok messze, szóval ideális az egész, egészen addig ameddig hosszabb (1 napnál hosszabb) időre átmennék hozzájuk, mert akkor mintha elfelejtenék mi van. Akkor hirtelen elkezd csak abból állni a téma, hogy szerintük miért csinálom ezt meg azt rosszul, szerintük ezt így kéne úgy kéne. Félreértés ne essék, mindig nyitott vagyok a véleményükre mindenben, de ez ilyenkor másról szól, szerintük akkor lenne a legjobb ha 1.) azt tanulnám amit ők anno mondtak, 2.) velük laknék, mert akkor nem kellene fizetnem, és különbenis láthatnák mikor mit csinálok, 3.) legyen már végre barátom (???!?!?miééééért kell ezt???!?!). Röviden mindig ide lyukadunk ki ha több időt töltök velük. Sajnálom, mert ha normálisak lennének, szeretnék többet is velük lenni, jófejek, na de ha átcsap mindig ide a dolog, akkor nem... Most akkor legyen havi 1-szer egy jófej anyám, vagy heti kétszer egy idegölő?

Annyiszor próbáltam, megbeszélni, megértetni, "nekem ez így jó, jól érzem magam" stb dolgokkal érvelni, de eddig mindig csak az vált be ha gyakorlatilag alig beszélünk. Mit csináljak, vannak még így rajtam kívül is?

2014. júl. 17. 08:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, engem is. Bár nálunk ez pozitív formában nyilvánul meg. Nem voltak vitáink azelőtt sem, hogy elköltöztem. Szóval nálunk ez abból áll, hogy kiszolgálnak és túlzottan kedveskednek nekem.
2014. júl. 17. 08:44
 2/4 anonim ***** válasza:
48%

Nem. Nincs többé semmiféle kapcsolatom a szüleimmel.

Egyszerű: ha egy napnál többet vagy náluk, és azt tapasztalod, hogy gyerek-sorba taszítanak, akkor nem szabad, csak pár órára meglátogatni őket, és nagyon keményen helyre kell tenni őket, amikor azt ÉRZED, hogy újra megpróbálnak maguk alá rendelni egy felnőttet. Igen, a gyerekük vagy, de mint felnőtt ember, már velük egysorban levő, egyenrangú ember.

2014. júl. 17. 08:55
 3/4 anonim válasza:
56%
Igaz én még nem vagyok az a klasszikus családos felnőtt (24), de van egy érzésem, hogy engem is mindig vissza fognak. Megvannak a jelei. Most is gyerekként kezelnek, miközben már azért nem 10 éves vagyok, és nekem is van véleményem stb. Igazából ki is mondják. "Mindig a kisgyerekem maradsz". Igen, persze hogy mindig a gyerekük maradok, mivel ők a szüleim. Ezt hangoztatni hülyeség, persze tudom mit akarnak ezzel elérni. De rövidre fogva én rájöttem már hogy ez nem fog megváltozni. A veszekedés sem változtat ezen. Mert mi is összevesztünk már ezen, mert így már nem lehet huzamosabb ideig együtt lenni, ha gyerekként kezelnek egy felnőttet. Ők ilyenek, nem fognak megváltozni. Rajtad múlik hogy kezeled. Szerintem meg lehet tanulni kezelni ezt.
2014. júl. 17. 09:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Visszaminősítenének, de nem hagyom. Pedig én túl messze lakom, azaz ha meglátogatom őket, az minimum egy ottalvással jár az utazás miatt. De olyankor leállítom őket, illetve olyan is volt, hogy felhúztam magam, és még aznap hazajöttem. Persze megsértődtek, de nem volt más választásom.

Ha viszont ti egy városban laktok, nem értem, miért mész egy napnál hosszabb időre :) Máris nincs probléma :)

2014. júl. 20. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!