Hogyan mondjam meg a szüleimnek, hogy leszbikus vagyok?
Most még csak az anyámnak szeretném elmondani, mert ő valószínűleg nem fog annyira kiakadni...vagyis remélem. Rólam annyit, hogy 16 vagyok, és nem volt még semmilyen kapcsolatom. Valami ilyesmi mondat született meg a fejemben: Anya, még sose keltette fel úgy igazán egy fiú se az érdeklődésemet. Ez azért van, mert engem a lányok érdekelnek.
Leszbik/bik ti hogy vallották ok be/vallanátok be? És mikor lenne a legalkalmasabb? (oké gondolom akkor amikor nyugodt)
Anya nem tőlem tudta meg, hogy leszbikus vagyok. Annál rosszabb verzió nem létezik, bárhogy másképp csinálod, csak jobb lehet.
Viszont én csak akkor mondanám el a helyedben, ha van olyan stabil és tényleg 150%-ig megbízható baráti társaságod (vagy legalább 1-2 barátod) akiknek elmondhatod. A barátokkal ez sokkal egyszerűbb. Plusz, ha otthon rosszul sül el a coming out, akkor van kire támaszkodni, én a barátnőim nélkül nem tudom, hogy bírtam volna ki azt a 2-3 évet, amíg anya nem fogadta el. Igaz, nekem közben párkapcsolatom is volt.
Egyébként az én anyám sem konzervatív, és semmi baja a melegekkel, de kétségbeesett, hogy mi lesz így velem, mennyien fognak bántani, meg hogy ő mennyire csalódott, milyen nehéz lesz nekem stb. stb. stb.
Szóval szerintem a legfontosabb röviden:
Legyenek emberek a családon kívül vagy belül (tesó) akiknek hamarabb elmondod, és akikre támaszkodhatsz, ha a szüleid nem reagálnak jól.
20/L/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!