Hogyan mondjam meg a szüleimnek, hogy leszbikus vagyok?
Most még csak az anyámnak szeretném elmondani, mert ő valószínűleg nem fog annyira kiakadni...vagyis remélem. Rólam annyit, hogy 16 vagyok, és nem volt még semmilyen kapcsolatom. Valami ilyesmi mondat született meg a fejemben: Anya, még sose keltette fel úgy igazán egy fiú se az érdeklődésemet. Ez azért van, mert engem a lányok érdekelnek.
Leszbik/bik ti hogy vallották ok be/vallanátok be? És mikor lenne a legalkalmasabb? (oké gondolom akkor amikor nyugodt)
Olvasd el előbb Ritter Andrea: Melegek c. könyvét.
Mindenképp fontos, hogy mondd el, vállald fel önmagadat, ahogy ezt a könyv is tanácsolja.
"Még nem is találkoztál a fiúkkal, de eldöntötted, hogy te leszbi vagy. Valszeg van nálad más baj is..."
Hát ember akkor rád is lehetne mondani h még sose csináltad fiúval honnan tod h rossz ?
Onnan h a nemi identitása mindenkinek kb 10-n X éves korában (általában 14-16) kialakul.
Innen lehet tudni h ki kihez vonzódik.
Semmi baj nincs azzal h v ki leszbi szíve joga.
18-as: a nemi identitás és a szexuális orientáció nem ugyanaz a dolog! A nemi identitás szerint ő nő, és történetesen a biológiai és társadalmi neve is. Ilyen szempontból ő cisznemű (ellentétben a transzneműekkel, akiknek a biológiai nemük nem egyezik meg a nemi identitátsukkal).
A szexuális orientációja szerint viszont homoszexuális.
Amúgy igazad van abban, hogy természetesen ezek felett az embernek nincs hatalma dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!