Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz szülő az, aki beágyaz a...

Rossz szülő az, aki beágyaz a felnőtt gyerek után, meg elmosogat, mossa a ruháit?

Figyelt kérdés

Azt mondják nem jó, mert elvárja majd később is, és vagy a barátnője, vagy a felesége fog helyette mindent megcsinálni!

Rossz szülő az, aki semmit nem kér a gyerekétől házimunkában segítséget(főzés, fűnyírás, mosogatás, takarítás) és megcsinálja helyette?

Kell ilyen korú gyereket ahhoz szoktatni, hogy mosogasson el maga után, ágyazzon be, locsolja meg a virágokat?

Életkor: 16-25 között! Tehát nem egy 5 évesről beszélünk!

2014. júl. 15. 08:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
nem rossz szülő vagy ha nem hülye szülő. Rosszat teszel a gyerekednek azzal hogy teljesen kiszolgálod, életképtelen embert nevelsz belőle.
2014. júl. 20. 17:50
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az is baj az ilyen szülőkkel, hogy úgy gondolják, ők csak elkényeztetik a gyereküket, meg ettl jó szülók, holott gyakran pont az ilyen szülők türelmetlenek. Az én anyukám például nem tanított meg engem főzni, mert egyedül volt egy nagy gazdaságra, föld, állatok, minden. Gyomlálnom kellett, mert azt tanulás nélkül is meg tudja csinálni egy gyerek, dehogy anyukám kivárja, míg háromszor annyi idő alatt pucolom a zöldséget, az kizárt volt. Persze aztán szívtam is, mikor koleszba kerültem, egy társam tanított meg főzni gyakorlatilag. Anyósom még rosszabb, panelban laktak, igazán lett volna ideje, de a két fiát 100 százalékig kiszolgálta. Ismerve anyósom, én emögött is inkább türelmetlenséget látok, mint jóakaratot, vagy szeretetet. A mai napig nála semmit nem lehet csinálni. Múltkor férjem öccse elkezdett kenyeret vágni, anyósom szedte is ki a kést a kezéből, hogy üljön már le. Mert minden úgy jó, és csak úgy, ahogy anyósom csinálja. Mert ha valaki másképp vágja a krumplit, kenyeret, vagy másképp pakol, az csak rossz lehet. Én azt gondolom, hogy egy jó szülő céljának tekinti, hogy a gyermek be legyen vonva a családi életbe, és annak része a házimunka. És gondoljatok bele, a kisgyermekek döntő részének erre igénye van. Ott sertepertélnek két évesen a mosogató anyjuk körül, hogy csinálni akarják ők is. Ha sietség miatt folyamatosan el vannak zavarva, hát kamaszkorukban már tuti nem lesz kedvük. Meg egy gyakorlatlan 15 éves is mindent lassabban csinál, mint egy gyakorlott háziasszony. Én őszintén nem úgy látom, hogy a gondos, felelősségteljes szülők szolgálják ki a gyereküket, hanem pont fordítva. Maximum az lehet kivétel, ha a gyermek versenysportol, vagy ilyesmi, az más tészta.
2014. júl. 21. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!