Rossz szülő az, aki beágyaz a felnőtt gyerek után, meg elmosogat, mossa a ruháit?
Azt mondják nem jó, mert elvárja majd később is, és vagy a barátnője, vagy a felesége fog helyette mindent megcsinálni!
Rossz szülő az, aki semmit nem kér a gyerekétől házimunkában segítséget(főzés, fűnyírás, mosogatás, takarítás) és megcsinálja helyette?
Kell ilyen korú gyereket ahhoz szoktatni, hogy mosogasson el maga után, ágyazzon be, locsolja meg a virágokat?
Életkor: 16-25 között! Tehát nem egy 5 évesről beszélünk!
Nem "rossz" szülő. De nem is jó az amit csinál!
Egy 17 éves után már nem kell beágyazni...nem kell utána elmosogatni...és igenis be kell fogni a házimunkába segíteni!
Nem rossz szülő, csak rosszat tesz.
Kell? Bakter, ez tök alapnak kéne, hogy legyen. 13 éves korom óta takarítok, mosogatni már jóval előbb, főzök, sütök, mosok...
Ha nem tanulja meg, és elkerül tőled, mi lesz belőle? Egy életképtelen fiatal, aki semmit nem tud megtenni egyedül.
Jó, ha egy fiú is ismeri a sütőt, tűzhelyet és nem kap pánikrohamot, ha partvist, vagy vasalót nyomok a kezébe.
Valószínű, hogy beleneveli azt, hogy ki legyen szolgálva. nagyon sok ilyen láttam már, és azt tanácsolom, üljetek le közösen, és beszéljétek meg, hogy mostantól kinek mi a dolga. Minden nap legyen valami kicsi, vagy heti egyszer-kétszer egy nagyobb feladat. Mosogatás, fűnyírás, segíteni a főzésben, mosás-teregetés-vasalás, fürdőszoba takarítás, porszívózás... válogassák ki maguknak, mi az, amit szívesebben csinálnának, és következetesen kérd számon rajtuk. Ha látod, hogy már maguktól csinálják, akkor nem kell rákérdezni, de ne felejtsd el megdicsérni őket. (Nem kell ajnározni és körbeugrálni, főleg nem kell tárgyakkal, édességgel, vagy pénzzel jutalmazni, de megdicsérni meg lehet.)
Engem kiszolgáltak otthon. Beágyaztam magam után, és sokat segítettem a takarításban, de simán volt, hogy ágyba kaptam a reggelit, a kaját soha nem kellett magamnak megcsinálnom, még a kenyeret se megkenni, mert ha csak rágondoltam, hogy ennék valamit, anyukám ugrott. A nagymamák, rokonok csak azt látták, hogy anyukám mindent a fenekem alá pakol, amikor otthon vagyok (érdekes, azt, hogy a házimunka 80%-át én csinálom, azt pont nem látták, de anyuval ketten jót mulattunk azon, hogy szerintük királykisasszony vagyok...) aztán volt nagy ledöbbenás, amikor meghívtam őket vendégségbe az első közös albérletembe az akkori barátommal, és 4 fogásos menüt, plusz desszertet szolgáltam fel nekik, amit én készítettem, és a lakás csillogott a tisztaságtól. Mind a két nagymamám megjegyezte, hogy hááát, ők soha nem hitték, hogy belőlem ilyen jó kis háziasszony lesz. :D :D
Viszont a főzésen kívül nem kellett más házimunkát egyedül megtanulnom. ... Szóval igen. Ideje kicsit bevonni őket is a házimunkába. :)
Nem mondom, hogy rossz szülő, de önállótlannak neveli a gyerekét, ami nem túl pozitív.
Tényleg azt mutatja a tapasztalat, hogy az ilyen férfiak mindent a fenekük alá várnak...
A legjobb barátnőm párjának pontosan ilyen az édesanyja, mindent megkapott, ami csak kellett, kétnaponta az ágyneműje is le volt húzva, kaja mindig előkészítve. A barátnőm 8 óra meló után azzal kezdi, hogy a párja után beágyaz, takarít, mosogat, mert az egyébként otthon dekkoló srác semmit nem csinált egész nap...
Ezzel szemben az én páromnak nem adtak mindent a segge alá, segített orrhon a házimunkában mindig és másban is, amire kérték. Az eredmény az, hogy nálunk ő takarít, csakis kizárólag kikéri magának a lehetőséget...Bármiben segít ha megkérem. 8 óra után pedig nem az az elvárás, hogy felnyaljam a földet...
24_n
Nálunk a szennyest egyben mossa anya, tehát nem az alapján hogy melyik ruha kié. Mosogatást mindig más csinálja, van hogy elmosogat utánam, de olyan is, hogy én utána.
Szóval ettől nem lesz valaki rossz szülő. Mondjuk ha a gyerek már teljesen rá van telepedve, és SEMMIT nem csinál soha, az más tészta, akkor megnevelhetné hogy legyen önállóbb.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!