Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan szedjem ki belőle,...

Hogyan szedjem ki belőle, hogy mi történt vele?

Figyelt kérdés

Párom kislánya öt éves. Most itt van nálunk egy hónapig, mert anyukája külföldre utazott.

Két napja jött át, de az egyébként kiegyensúlyozott, vidám gyerek szörnyű állapotban van.

Eddig sosem félt semmitől, most retteg a sötéttől, a bogaraktól, a hangos zajoktól, a többi gyerektől, mindentől.

És folyamatosan sír, hogy hiányzik neki az anyukája. De ez nem is sima hiszti, hanem olyan kétségbeesetten ordít, hogy nem kap levegőt, reszket és teljesen elkékül az arca. Tegnap éjjel 3 órán keresztül ültünk az ágya szélén, és alig bírtuk megnyugtatni.

Pedig nemrég volt velünk 3 egész hétig a Balatonon, semmi baja sem volt, hozzá van szokva, hogy hosszabb időt az anyukája nélkül töltsön, soha nem volt ebből semmi probléma. Imádja az apját és engem is.

Persze próbáltuk hívni az anyukáját, hogy beszéljenek, hátha attól megnyugszik, de anyuka egyszer sem vette fel a telefont. Hagytunk neki üzenetet, de nem hívott vissza, annyit reagált, hogy oldjuk meg, őt pedig hagyjuk pihenni.

Végül kerestem a gyereknek egy fényképet az anyukájáról, amit magánál tarthat mindig, ettől kicsit megvigasztalódott és nagy nehezen elaludt, de ma reggel kezdődött elölről minden, hiába van nála a fénykép.

Kérdezgettük, hogy mi történt vele, de nem árulja el. Márpedig nekem meggyőződésem, hogy valaki bántotta vagy megfenyegette vagy hülyeségekkel tömte tele a fejét, máskülönben nem fordulna így ki magából. Ismerem jól, amikor rákérdeztem, hogy valaki mondott vagy csinált-e olyat, amit "nem szabad nekünk elmondania", akkor elterelte a témát, nem mondott se igent, se nemet. De látom rajta, hogy van valami, és fél elmondani. Hiába könyörögtünk, hiába érveltünk, hiába mondtuk, hogy nem tudjuk megvédeni, ha nem mondja el, hogy mi történt vele, nem tudjuk szóra bírni.

Mit tegyünk, hogyan érjem el, hogy beszéljen? Amíg nem tudom a probléma okát, nem tudom megnyugtatni. Nagyon sajnálom szegényt, megszakad a szívem, amikor sír, és amíg nem árulja el, hogy mi a gond, nem tudok segíteni.

Valaki tud valamit javasolni? Nagyon kétségbe vagyok már esve.

2014. júl. 15. 08:02
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Végül elmondta, hogy a nagypapája valamilyen gyerekevő szörnnyel ijesztegette, aki előjön a sötétben és leharapja a gyerekek lábát.

Utolsó válaszoló: ha "leállítom a fantáziámat", akkor a kiscsaj nem mondja el, és még hetekig rettegett volna a sötétben.

Annyira imádom, hogy egyesek okoskodnak, meg lekezelő stílusban reagálnak anélkül, hogy ismernék a gyereket. Én ismerem, ha azt mondom, hogy történt vele valami, akkor történt is.

2014. júl. 16. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!