Miert mondják ezt?

Figyelt kérdés

Itthon lakom még, 21 vagyok. Dolgozom.

Jelenleg szabadsagon vagyok, reggel fel8-8kor keltem. Egesz nP meg se alltam, boltban voltam, tesztat foztem ki, felsoportem, felmostam, füvet nyirtam, mosogattam, porszivoztam, es sorolhatnam..fejem is fajt mar, de akkor is csinaltam, nem pihentem le.

Miert mondják mégis a szüleim hogy lusta vagyok? Folyton bantanak...

2014. júl. 14. 22:05
 1/9 A kérdező kommentje:
nap*
2014. júl. 14. 22:06
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Gondolom azért, mert nem mindennap csinálod ugyan ezt.
2014. júl. 14. 22:09
 3/9 acelsziv ***** válasza:
70%

"Itthon lakom még"

Na ezt az állapotot szüntesd meg és a dolgaid javulni fognak.

2014. júl. 14. 22:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Na pont ez az, hogy minden nap ezt csinálom pedig!
2014. júl. 14. 22:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Rossz szülők, ennyi. Ha folyton bántanak, miközben te nyilvánvalóan igyekszel segíteni, akkor ki akarnak használni, vagy szeretnek megalázni. Gondolom nem szeretsz visszabeszélni, mert ugye ők a szüleid - ezt szülőként nagyon könnyű kihasználni és visszaélni vele. Segíts továbbra is annyit, amennyi elvárható, ha pedig továbbra is hálátlanok, költözz el minél hamarabb.
2014. júl. 14. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem vagy lusta!

Nem tudom, mi a szüleid baja :(

2014. júl. 14. 22:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

ez megy munkahlyeken is

a kulcs: prezentálás.

akármit csinálsz épp, jelezd a másiknak jó nagy hanggal.

ha megzavarod a teendőjében, akkor már csak azon lesznek, hogy szűnj már meg :)

2014. júl. 14. 22:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez sajna nem fog változni. Rólam is állandóan ezt mondta az anyám, és most, hogy elköltöztem otthonról, még mindig azt hajtogatja, hogy lusta vagyok, és állandóan alszom... Pedig hát van munkahelyem, fizetem az albérletet, stb., ráadásul nem is látja, hogy mit csinálok egész nap, hiszen távol vagyunk egymástól.

Valamiért ez beléjük rögzült, és szeretik ezt hajtogatni a végtelenségig, mert ettől jobban érzik magukat (az én anyám a lustaság nagy mintapéldája, gondolom ezért is érzi magát jobban, ha bemeséli, hogy én túlteszek rajta) :)

2014. júl. 14. 22:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Mert egy gyereknek minél kiegyensúlyozatlanabb a viszonya a szüleivel, annál nehezebben tud leválni róluk. Ez sajnos pszichológiai tény. Azt akarják, hogy mindig maradj velük, szolgáld ki őket, hogy visszakapják öregkorukra amit rád "áldoztak". Sajnos elég sok ilyen emberrel találkozom, ami elszomorító.

Erre egyetlen gyógyír van, amint lehet, azonnal és véglegesen leválni. Ha nem megy, pszichológus segítségét kérni.

2014. júl. 15. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!