Anyukák, őszintén, ti ebbe belemennétek? Miért nem lehet a szemébe mondani a véleményünket?
Egy barátnőm válik a férjétől. Van egy 4 éves gyerekük. Úgy egyeztek meg, hogy minden 2. hétvége az apáé és heti 2-3x ő megy a gyerekért oviba és ilyenkor néha nála is alszik.
Én megmondom őszintén, ebbe nem mennék bele hasonló helyzetben. A férjem nagyon jó apa, de egy 4 éves gyereknek még inkább az anyjára van szüksége; és az anyának is a gyerekre. Főleg egy olyan trauma esetén, mint egy válás.
Ezt meg is mondtam neki.
Mindenki más viszont a háta mögött egyetért velem, de a szemébe bólogatnak és helyeselnek. Miért kell ezt tenni? Miért kell megerősíteni egy rossz döntést?
Elvált anyaként mondom, hogy nem vagy komplett. 4 éves, nem egy 4 hónapos szoptatott csecsemő, ebben a korban az enyémek már aludtak a nagyszülőknél hétvégén. Miért ne aludhatna az apjánál? Épp akkor éri trauma, ha az apja hirtelen kilép az életéből.
Semmi baja nem lesz ettől a gyereknek. Inkább a te gondolkodásoddal van a baj. Nem hiszem, hogy pár ősanya kivételével aki a se...ggében tartaná a gyereket az idők végezetéig mindenki helyeselné ezt.
3: "A lényeg, hogy benned meg volt a jó akarás"
Jó akarásnak nem mondanám, hogy valaki beleszól más életébe.
Csak az a kérdés, hogy az adott családnak mi a jó: ha az apa, az anya és a gyerek is elégedett, akkor másnak semmi köze hozzá.
Szerintem teljesen jól oldották meg, egy 4 éves már nem csecsemő, hogy csak az anyja mellett legyen.
Másik meg, ez az ő dolguk, ha nekik így jó, akkor minek kell ezzel többet foglalkoznod. Ők így egyeztek meg.
Túlságosan beleavatkozol, a többiekkel ez a téma? Biztos a barátnőd örülne neki ha megtudná, hogy ezen csámcsogtok....és még kérdést is kiírsz erről......
Teljesen jó ez a felállás. Egy 4 éves gyereknek már ugyanannyit számít az apja, mint az anyja. Sokkal rosszabb lenne a válás, ha ritkábban lenne az apjával.
Persze ezt a hozzád hasonló nők, akik lélegezni sem engedik mással a gyereket, nem fogják megérteni.
nekem van egy 4 évesem és azt gondolom, hogy ez a láthatás nagyon korrekt a gyerek szempontjáéból. nincs nagyobb szüksége az anyára a gyereknek (csak az anyák akarják ezt gondolni, mondom ezt anyaként), pont ugyanannyira szükségük van mindkét szülőre! főleg ebben a korban, mikor rengeteg élményre, ingerre vágynak, mint a szivacsok olyanok :)
mi házasok vagyunk, de a gyerek nem sokat lát ebből.
hétköznap reggel a férjemé a gyerek, délután az enyém, így dolgozunk... szombaton csak a férjemmel van, mert dolgozok, vasárnap meg hárman vagyunk, de ha valamelyikünk nagyon fáradt akkor a másikunk elviszi a gyereket valami programra.
nagyon jó így, működik, a gyerek kiegyensúlyozott, szereti mind a velem töltött időket, mind az apjával töltöttet is :)
persze jobb lenne ha 8-4-ig dolgoznánk,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!