Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyenlősség otthon? Szülő...

Szégyenlősség otthon? Szülő gyermek előtt vagy akár forditva?

Figyelt kérdés
´Mennyire vagytok szégyenlősek otthon?Szülő gyere előtt vagy ,gyerek szülői előtT?:)

2014. júl. 9. 10:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%
Ebben nyilván keverednek a neveltetéssel hozott a szerzett és a tudatos szokás is. Alapvetőenn helyes, ha a gyerek korán megismeri a férfi és nő közötti testi különbséget, sőt az életkorral együttjáró változásokat. Egy ilyen gyerek feltehetően kamaszodó korában sem fog vihogni a meztelenségen és nem fog számára különlegesen erotizáló élményt jelenteni egy meztelen test önmagában. Természetesen nem meztelenkedő önmutogatás a cél, hanem a normális viselkedés. Nyilván nagyban függ a dolog attól is, hogy mennyire egynemű vagy kevert nemű a család, mert az ellenkező neműek feszélyezettebbek egymással kapcsolatban (anya-fiú ill. apa-leány). Fürdőszobából ki-be, öltözködés során, ez nem gond nálunk,persze a szégyenlősebb ilyenkor is inkább elfordul a többiek szeme elől.
2014. júl. 9. 12:59
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
11 Más tanulmányok pedig éppen arról szólnak, hogy kis gyerekeknél zavart okozhat a felnőtt meztelen látványa, mivel összehasonlítja a saját testével. Nem biztos, hogy igaz, de én jobban érzem magam ha fel vagyok öltözve, úgyhogy nálunk marad ez a verzió.
2014. júl. 9. 14:15
 13/20 Gyémántlány ***** válasza:
Nem mászkálunk egymás előtt meztelenül direktben, de, ha véletlenül megtörténik, akkor sem lesz katasztrófa. Én szégyellősebb vagyok a szüleimmel szemben, mint ők velem, ez biztos, de tudjuk, hol van számunkra a határ.
2014. júl. 9. 16:51
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
9 éves lányommal egyáltalán nem vagyunk szégyenlősek egymás előtt . Férjem max alsógatyában mutatkozik előtte .Anyu sem szégyenlős előttem és a lányom előtt ,de én igen anyu előtt .33/N
2014. júl. 12. 10:26
 15/20 anonim ***** válasza:
92%
lehet, hogy én vagyok túl erkölcsös, de ha épp fürdök, akkor se engedem be tesóm, szüleim, hogy kezet mossanak, még akkor se 'ha nem néznek oda'. Amíg a fürdőszobában vagyok, vagy öltözök, addig az egész helység az én intim zónám, és normális esetben nem engedem, hogy belépjenek.
2014. júl. 12. 14:44
 16/20 anonim ***** válasza:
92%
Én szégyenlős vagyok a szüleim előtt, ők előttem már nem annyira. Apámon minimum van alsógatya, anyámon fehérnemű, úgy járkálnak, de ennél tovább nem mennek. Lehet hülyeség, de én a fürdőbe sem engedek be senkit és fehérneműben sem flangálok, család ide vagy oda, én ilyesmire képtelen vagyok.
2014. júl. 13. 02:23
 17/20 anonim ***** válasza:
95%
Anyámnak mániája meztelenül kijönni a fürdőből és még vagy 5 percig úgy is rohangálni kint. Nem értem, miért nem tud bent a fürdőben felöltözni, de frászt kapok ettől a szokásától, ha meg szólok érte, megkapom, hogy "de prűd vagyok". Pedig rajta kívül senki nem meztelenkedik itthon, mindenki le tud vetkőzni vagy fel tud öltözni a fürdőben...
2014. júl. 19. 13:50
 18/20 anonim ***** válasza:
69%

anyukám lazán meztelenkedik, nővérem felül meztelenkedik, apukám soha, és én sem. fehérneműben ritkán látnak, felöltözve gyakoribb.

egyszer barátnőmnél aludtam, be akartam menni a fürdőszobába kezet mosni, és kérdeztem barátnőm anyukáját, aki éppen ott állt a fürdőszoba előtt, hogy van-e bent valaki. mondta, hogy igen, a barátnőm, de bemehetek nyugodtan. bementem, azt hittem hogy fogat mos, vagy valami, de nem, alulról meztelenül mosakodott... náluk megszokott, hogy a fürdőszobába bemehetnek, látják egymást meztelenül, stb. egyébként ez a barátnőm meg egy másik is simán átöltözik előttem felül (melltartó levétele).

én beengedem fürdés közben a családot, de csak azért, mert van függönyünk :P de néha így is "félek" hogy meglátnak.

csak a pasim előtt meztelenkedek, ha van.

18/L

2014. júl. 26. 19:19
 19/20 anonim ***** válasza:

A szüleimet én sem láttam soha meztelenül, nálunk tök tabu volt minden ilyesmi. Aztán ahogy felnőttünk, úgy tűntek el a gátlások, azaz, nővérem és én is simán levetkőzünk egymás előtt, bemegyünk a fürdőbe, stb. Ugyanígy nagynénémmel is, kölcsönösen nem zavartatjuk magunkat. Anyukám előtt sincs szégyenérzetem. Amióta gyerekeim vannak, Apukám előtt ohne zsinór megszoptatom őket, meg bugyi/melltartó kombóban mutatkozom előtte, ő is kijön a fürdőből alsógatyában, vagy a derekára tekert törülközőben, ha nálunk van.

Férjemmel nyilván nem kérdés, és a gyerekeink is látnak minket pucéran, együtt szoktunk zuhanyozni, fürödni is velük (2, 4 évesek múltak, egy fiú, egy lány). Tisztában vannak a férfi és női test különbségével, jellemzőivel. Azt nem tudom, hogy lesz, ha nagyobbak lesznek, majd úgyis adja magát a helyzet.

2014. aug. 10. 00:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Én a szüleim előtt nagyon is szégyenlős voltam, nálunk nem volt szokás meztelenkedni, tabu volt. Most, hogy már anya vagyok, én igyekszem természetesen kezelni a meztelenséget, ami nem azt jelenti, hogy pucérkodunk a lányunk előtt, de nem csinálunk belőle problémát, ha bejön a fürdőszobába, amikor fürdünk. Sem én se a férjem. Így már mindkettőnket látott meztelenül és ez a természetes neki szűk családon belül.
2014. szept. 17. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!