Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy bizonyos kor...

Szerintetek egy bizonyos kor után már nagyon visszatetsző gyereket vállalni? (a tökéletes anyagi helyzetre várunk)

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: 26 éves vagyok. Még legalább 8-10 évig nem lehet babám, ha meg szeretném várni a jobb fizetést.

Tudományos pályán mozgok, itt a fokozatszerzés(ek)nek kb. 3 évente van itt az ideje. Ahhoz folyamatos konferencia jelenlétre, kutatásokra és publikálásra és munkaviszonyra van szükség, hogy valaki fentebb lépjen. Nem törvényileg van erre szükség, hanem a szakmában, informálisan.

Lényeg a lényeg, hogy kb. 36 éves koromban szeretnék szülni (talán többet is egymás után), mert addigra nem 200-at vinnék haza, hanem mondjuk a dupláját és a szakmámból is ki tudnék esni mondjuk egy évre, hogy kicsit a gyerekkel legyek. (A párom sem keres milliókat még, mert ő is fiatal.)

Mindenképp szeretnénk babát, szerencsére nincs nyomás sehonnan ránk nézve, hiszen követik a pályámat és büszkék.:)

Szeretnék egy jobb albérletet is addigra (lakást semmiképp nem tudunk soha venni), ami nem csak két szobás, és az havi 120 alatt biztosan nincsen. Nem akarok egyik napról a másikra élni a kis családommal...

Szerintetek ez még rendben lesz akkor, ha annyi idős leszek? Vagy inkább mondjak le róla, hogy gyerekem legyen?

Szerintetek ciki annyi idősen szülni? ne mondjátok, hogy majd elér az ösztön, mert már van, de nem azért tanultam évekig, és dolgoztam, hogy eldobjak mindent.:(

26 éves lány

2014. júl. 8. 14:59
 81/122 A kérdező kommentje:

"mások viszont pl. beszélnek persze róla, de azért egy gyűrűvel megkéri a nő kezét a férfi, úgy, h nem tud róla mikor (nekem ez romantikus, felemelő érzés, de nyilván kinek mi a véleménye)."

Szerintem álomvilágból magasabbat lehet esni, mintha az ember reálisan áll az élet dolgaihoz.

"Gondolom nem hordtok gyűrűt, ezért nem lesz karika sem?"

De lesz, csak nem vettük őket. Ennek ellenére nem hordunk ékszert soha.

"A sovány érdekes szó, nekem ennek negatív kicsengése van, egyenlő azzal, hogy túl vékony, nem tudom így értetted-e. Én pl. vékonynak mondom magam, de azért sovány nem vagyok. (170/53)"

Ezen nincs időm ennyit gondolkodni, nem tudom, hogy értettem.:) 160cm, 49kg vagyok.

Te viszont nagyon fiatalnak tűnsz a stílusod alapján meg ahogy álmodozol, szóval lehet, hogy te még másként éled meg az emberi kapcsolatokat meg az egész esküvő-kérdést.

2014. júl. 9. 12:00
 82/122 anonim ***** válasza:
"Álomvilágból magasabbat lehet esni", hát ez így igaz alapjában véve, csakhogy mi nem abban élünk. Úgy gondolom nagyon jól ismerjük egymást, 3,5 éve együtt lakunk, ami kb. megfeleltethető annak, mint akik pl. 3-4 éve együtt járnak, találkozgatnak, de nem régóta laknak együtt..Hát nem tudom, neked idő kellene ahhoz, h megítéld sovány vagy vékony vagy? Szerintem egy ember ismeri annyira a testét, h ehhez nem kell külön gondolkoznia. Mégis mondd már el, hogy én miről is álmodozom??????? Ezt nem értem mire írtad.
2014. júl. 9. 12:13
 83/122 anonim ***** válasza:
Nem tudom te hogyan éled meg az emberi kapcsolatokat, nekem a szűk család a legfontosabb: a párom, az édesanyám, és a testvérem. A párommal igazán szeretjük egymást, jóban-rosszban, megbecsüljük egymást, és számunkra a másik a tökéletes. Nem hiszem hogy ezzel probléma lenne, de te nyilván más vagy.
2014. júl. 9. 12:16
 84/122 A kérdező kommentje:
Én ezekre nem tudok semmit sem írni, egyszerűen fogalmazok, de nem érted meg. És az esküvő szót pl. lagzinak olvasod, meg ilyenek...Nekem sosem volt bajom az egyszerű emberekkel, csak ha ez rosszindulattal is párosul, az nem szerencsés.
2014. júl. 9. 12:24
 85/122 anonim ***** válasza:
Az esküvő-lagzi részt csak gyorsan átfutottam, van közben dolgom, nem csak annyi, h itt üljek. Azért írtam, mert az esküvő nem lesz részre reagáltál úgy h kapaszkodj meg lagzi sem lesz, aminek semmi köze egymáshoz. Azért mert az én párom romantikus, és pl. tervezés alatt van az egyedi kísérőgyűrűm, (ő tervezi), ezért nem kell rosszindulatúnak lenni :). Ezért sem értettem az álomvilágot... Az hogy bizonyos nőket nem elégít ki minden téren a párjuk, egyszóval nem minden téren tökéletes nekik, arról én nem tehetek, egyszerűen csak örülök annak, hogy mi egész fiatalon rátaláltunk egymásra. "Vagy inkább mondjak le róla, hogy gyerekem legyen?" Már ne is haragudj, de ez nem a te döntésed, hanem a tied és a párodé, tehát teljesen mindegy kellene legyen az, h itt milyen válaszokat kapsz, a párodat kellene megkérdezned, de a diplomához úgy látom nem adtak "párkapcsolati kommunikációs" tanácsokat. Még mielőtt belekötnél a gyűrűm modellezésébe, a párom is mérnök (mint én, csak másmilyen), bizonyos területeken lemodellez bármit, ezért is szerette volna ő tervezni...
2014. júl. 9. 12:37
 86/122 anonim ***** válasza:
31%
Eddig nem akartalak bántani, de attól még, h a szüleid nem tanítottak meg viselkedni, ennyi idősen megtanulhattál volna. Nagyjából átfutom a válaszokat, mert más dolgom is van, mint már említettem. Te viszont, már a kérdés kiírásánál bebizonyítottad h nem tudsz értően fogalmazi (attól még h mérnökök vagyunk, nyilván átmentél a magyar érettségin,ezért sem értem)"Mindenképp szeretnénk babát" "Vagy inkább mondjak le róla, hogy gyerekem legyen?" Eleve nem gyerekem, hanem gyerekünk, de végül is nem ez a lényeg. Az első mondat eleve kizárja az utána lévő megkérdezését..... A rövid válasz: nem ciki ennyi idősen szülni, az a ciki, h nem a vőlegényeddel beszéled ezt meg ..... Erre még az egyszerű emberek is képesek lennének, de hát van, aki azt a szintet sem éri el
2014. júl. 9. 12:43
 87/122 A kérdező kommentje:

Elvesztettem a fonalat, nem értem már, miről beszélsz.:) De nyugodj meg, eddig is arrogáns válaszokat adtál, nem csak most. (azt írod, eddig (!) nem akartál bántani).

"Az hogy bizonyos nőket nem elégít ki minden téren a párjuk, egyszóval nem minden téren tökéletes nekik, arról én nem tehetek"

Ezt nem tudom értelmezni, gondolom, olyasmire akarsz utalni, hogy minden nő Someday my Prince Will Come-ra vágyik, de van, aki csak azt kapja, hogy elveszik simán. Én pedig arról beszélek, hogy nálunk én is a földön járok, nem vagyok olyan romantikus meg álmodozós típus, soha nem is voltam.

Ettől függetlenül, semmi közöm hozzá, hogy a vőlegényed tervezi-e a gyűrűt vagy sem, mert ha te ezt értékeled, akkor rendben is van:) Van, aki az ilyesmit negédesnek tartja, más meg nem. Nem vagyunk egyformák:)

2014. júl. 9. 12:48
 88/122 anonim ***** válasza:
Egyszerű költözz faluba. Ott olcsó a ház. Nem csak bp létezik.
2014. júl. 9. 14:38
 89/122 A kérdező kommentje:
jó ötlet, akkor már csak a benzin lenne drága bejárni a munkahelyemre, mert a faluban nem tudnék dolgozni:)
2014. júl. 9. 14:39
 90/122 anonim ***** válasza:
Sok mindenre mondanám h negédes, de erre pont nem (gyűrű téma). A párom keresgette egy ideig tökéletes gyűrűt számomra, de azt mondta, h nem talált olyat, ami méltó lenne hozzám,ezért inkább ő tervezi és készítteti el, h tökéletes legyen. Mindenben ilyen, nagyon maximalista, engem is pl. akkor dicsér, mikor vmi tökéletes. Mondjuk én pl. nem is szeretnék olyan férfit, aki össze-vissza dicsérget mindenért, még ha nem úgy van, akkor is, pusztán kedvességből. Legfőképpen saját magam miatt, de persze miatta is teszek azért, h még sokáig tökéletes testű maradjak... Visszatérve a kérdésedre, párodat kérdezted már erről????? Ja, és milyen mérnök? Szégyelled vagy miért titkos?
2014. júl. 9. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!