Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy bizonyos kor...

Szerintetek egy bizonyos kor után már nagyon visszatetsző gyereket vállalni? (a tökéletes anyagi helyzetre várunk)

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: 26 éves vagyok. Még legalább 8-10 évig nem lehet babám, ha meg szeretném várni a jobb fizetést.

Tudományos pályán mozgok, itt a fokozatszerzés(ek)nek kb. 3 évente van itt az ideje. Ahhoz folyamatos konferencia jelenlétre, kutatásokra és publikálásra és munkaviszonyra van szükség, hogy valaki fentebb lépjen. Nem törvényileg van erre szükség, hanem a szakmában, informálisan.

Lényeg a lényeg, hogy kb. 36 éves koromban szeretnék szülni (talán többet is egymás után), mert addigra nem 200-at vinnék haza, hanem mondjuk a dupláját és a szakmámból is ki tudnék esni mondjuk egy évre, hogy kicsit a gyerekkel legyek. (A párom sem keres milliókat még, mert ő is fiatal.)

Mindenképp szeretnénk babát, szerencsére nincs nyomás sehonnan ránk nézve, hiszen követik a pályámat és büszkék.:)

Szeretnék egy jobb albérletet is addigra (lakást semmiképp nem tudunk soha venni), ami nem csak két szobás, és az havi 120 alatt biztosan nincsen. Nem akarok egyik napról a másikra élni a kis családommal...

Szerintetek ez még rendben lesz akkor, ha annyi idős leszek? Vagy inkább mondjak le róla, hogy gyerekem legyen?

Szerintetek ciki annyi idősen szülni? ne mondjátok, hogy majd elér az ösztön, mert már van, de nem azért tanultam évekig, és dolgoztam, hogy eldobjak mindent.:(

26 éves lány

2014. júl. 8. 14:59
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/122 A kérdező kommentje:
miért használsz 45 kérdőjelet és beszélsz a kapcsolatodról kérdés nélkül? szégyelled vagy titok?
2014. júl. 9. 21:42
 92/122 anonim ***** válasza:
Már miért kellene kérdőjelnek lennie azoknál a részeknél, amiket a kapcsolatunkról írok, azok tények. Sok kérdőjelet azért raktam, hátha válaszolsz végre milyen mérnök vagy :). Amúgy mióta vagytok együtt?
2014. júl. 9. 21:57
 93/122 A kérdező kommentje:

De miért írsz a kapcsolatotokról a kérdésemben, hiszen senkit sem érdekel. Még csak nem is kértelek, hogy negélyezz róla.

8 éve:)

2014. júl. 9. 22:05
 94/122 anonim ***** válasza:
Az elején leírtam a kérdéseddel kapcsolatban a véleményemet, majd te elkezdted az álomvilágot... pusztán ezekre reagáltam, de privátban is válaszolhattam volna, az igaz. Hú, akkor nagyon fiatalon jöttetek össze. Gondolom nem mellékes, hogy a párod mit gondol a témáról, hisz mégis 50% beleszólása van, kérdezted már?
2014. júl. 9. 22:10
 95/122 A kérdező kommentje:

Egyetem első évében, szóval azért az már nem olyan fiatal:)

Támogat mindenben, bárhogy is alakul a dolog, azt mondja, mivel én áldozom fel a karrieremet egy kis időre és a testemet is, így én döntök.

A cégénél van munkahelyi bölcsi, így ez nagyban megkönnyíti majd a dolgunkat, ha fogunk igazi pénzt is keresni az életben valaha.:)

2014. júl. 9. 22:17
 96/122 anonim ***** válasza:
0%
A párod mivel foglalkozik? Az rendes tőle, h ad döntési szabadságot, de azt is feltetted kérdésnek, h lemond-e a gyerekről? Gondolom ebbe azért nem menne bele, mégis csak az ő gyerekéről lenne szó. Amúgy egy körülbelüli irányt sem adsz, h pl. műszaki terület (gépészmérnök, villamosmérnök), természettudományi( vegyészmérnök, biomérnök)...?
2014. júl. 9. 22:22
 97/122 A kérdező kommentje:

Figyelj, a te képed egy férfiról az, hogy számára megalázó az, hogy nem veszed fel a nevét. Én meg még nem is hallottam ilyen beszűkült gondolkodású férfiról. Ezek után persze, hogy nem érted meg, hogy esetleg én vagyok neki a fontos, nem a magvai szétszórása a családban.

A mérnökös agymenésedre meg a válaszom: nem, még azt sem mondom meg.:)

2014. júl. 9. 22:25
 98/122 anonim ***** válasza:
0%
Számomra ez nem beszűkült gondolkodás, mindketten ezt gondoljuk, ha nem is megalázó, mindenesetre sértő. Nekünk az a véleményünk, h ha már örökre összekötjük az életünket, megtisztelem azzal hogy ezt így is kifejezem. Ennyi erővel felesleg pl a gyereknek a leendő férjed vezetéknevét kapnia, kapja mindkettőtökét vagy a tiedet. Hidd el van fogalmam arról, hogy milyen ha igazán szeretnek, már régebben megbeszéltük a párommal, h szeretnénk majd gyereket, de ha nem sikerül, akkor sincs vége a világnak, mi egymást szeretjük igazán, azután következne a gyerek.
2014. júl. 9. 22:38
 99/122 anonim ***** válasza:
0%
Lehet h neked annyi, h a magvai szétszórása, számunkra egy csodálatos kis emberke lenne kettőnkből "összegyúrva", de hát ki hogy gondolkozik.. :)
2014. júl. 9. 22:40
 100/122 A kérdező kommentje:
Mindkettőnk vezetéknevét adtuk meg az anyakönyvvezetőnek, mikor rákérdezett. De figyelj, te vidéki vagy, ott mások a szokások még, teljesen más az élet is, mint itt. Lassabb és másabb. Nem baj ez.:) Mi inkább toleránsak vagyunk, mint megmondóemberek, szerintem semmi sem sértő, ha azt mindketten elfogadják. A hagyományokról meg mesélnék egy sztorit a tepsivel és a süti szélének levágásról, de nem értenéd a tanulságot.
2014. júl. 9. 22:41
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!