Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akaenak elengedn...

Just Jadee kérdése:

A szüleim nem akaenak elengedni az aquaparkba.14/L (többi lent)?

Figyelt kérdés

Tehát holnap mennék pár b.nőmmel az aquaparkba és azt mondják,h kicsi vagyok én még ahhoz,h "egyedül",felnőtt nélkül menjek...Szerintetek jogos,h nem akarnak elengedni,vagy hogyan beszéljem rá,h elengedjenek?(az aquapark a városban van nem messze. A b.nőimen simán elengedték!

14/L

2014. júl. 6. 12:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
96%

Ha ott van a saját városunkban, ismered a helyet, én ismerem a barátnőket, akikkel mennél, akkor elengednélek. Persze csak akkor, ha biztonságosan tudsz úszni.

Van valami, amiért konkrétan féltenek??

2014. júl. 6. 13:53
 12/21 anonim ***** válasza:
44%
Attól még, hogy el megy aquaparkba nem lesz k***a, istenem... Figyelj, a szüleid ismerik a barátnőidet? Mert lehet attól féltenek, vagy nem tudom. Beszéld meg velük, hogy nem akarsz otthon ülni egész nyáron... Takaríts ki meg ilyenek, járj a kedvükbe és hozd elő megint!
2014. júl. 6. 13:58
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Ennyi idős gyereket én se engednék el kísérő nélkül, főleg a mai világban. Legalább egy felnőttet, pl. valamelyikőtöknek az egyik szülőjét vagy bátyját/nővérét beszervezhetnétek. Biztosan lenne, aki ráér.
2014. júl. 6. 14:08
 14/21 anonim ***** válasza:
23%
Most miert kell lepontozni? Nem 11 eves vagyok mar hanem 15 miert baj ha elengednek tora?
2014. júl. 6. 14:09
 15/21 anonim ***** válasza:
50%
Most nem azért, de ha feltételezzük, hogy a kérdező tud úszni, akkor milyen halálos veszély leselkedik egy 14 éves lányra egy aquaparkban, ami az utcán/iskolában/város közepén nincs jelen? A pedomaci, vagy a rézf.szú baglyok? Nekem soha semmit nem tiltottak a szüleim, és mindig pontosan tudtam, hol a határ - ha valami tilos lett volna, biztosan csináltam volna valami hülyeséget. Egy gyerek az egyszer gyerek életében, hadd érezze már jól magát. Ráadásul 14 éves, ez az az életkor, amikor jellemzően jobban érzik magukat egymás társaságában, és nem apuci-anyuci mellett. Első voltam.
2014. júl. 6. 14:11
 16/21 anonim ***** válasza:
54%
Őszintén szólva én se engednélek el a szüleid helyében. Ha menne veletek egy felnőtt akkor beleegyeznék, de így nem. Nekem mondhatnád hogy a többieket elengedték, nem változna a véleményem. Lehet igazságtalannak tűnik, de csaj jót akarnak neked.
2014. júl. 6. 18:10
 17/21 anonim ***** válasza:
81%

Ez komoly? Akik itt nem engednék el a 14 (te jó ég) éves gyereküket egy nyomorult strandolós napra a barátnőivel, azok mit éreznek? Hogy majd ettől lesznek nagy, szigorú, felelősségteljes szülők? Biztos jót tesz a szülő-gyerek kapcsolatnak, ha bezárva tartják a gyereket vagy mindig a nyakában lihegnek. Aztán meg csodálkoznak, ha nem őszinte velük, meg ha 18 évesen úgy pucol el otthonról koliba vagy akárhova, hogy csak úgy porzik.

Én 14 voltam amikor egy 100km.re lévő városba mentem gimibe, aztán valahogy sikerült túl élni...

Amíg még otthon voltam, és nem mentem sehova, hanem otthon ültem még rám néztek furán, hogy beteg vagyok-e.

Kérdező nagyon sajnállak, hála az égnek az én szüleim sose voltak ilyen karót nyeltek. Viszont van egy barátnőm, aki most megy egyetemre(!!!) és a szülei tiszta pánikban vannak, hogy biztosan valami szörnyűség fog vele történni, meg hogy föltétlen minden nap beszélniük kell telefonon meg skypon, szerencsétlen már számolja a napokat amíg végre kiszabadulhat otthonról. (Szereti a szüleit, csak nem viseli jól az állandó túlaggódást.)

Sajnos az ilyen szülőkkel nem nagyon lehet mit csinálni. Próbálj meg rájuk észérvekkel hatni, mond hogy óránkét írsz egy smst hogy élsz még, nem raboltak ki és nem vittek el a muclik és a vuclik.

2014. júl. 6. 20:52
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő. Igenis van olyan gyerek, akit én biztosan nem engednék el nem hogy 14, de még 16-18 évesen se kíséret nélkül. Ha a gyerek elég éretten viselkedik (és itt most nem az ilyen kis "mindig is érettebb voltam a koromnál" jellegű tinikre gondolok, akiknek csak a szájuk jár és azt hiszik, az ilyen kijelentésektől lesznek komolyak), akkor nyugodt szívvel elengedem, de ha neveletlen, szeleskedik, feledékeny, szétszórt stb. akkor szó se lehet róla.
2014. júl. 6. 22:00
 19/21 anonim ***** válasza:
81%

Látom itt vannak az ősanyák és mindenkit aki szerint a gyerek nem háziállat azt jól lepontozták... Értem...

Végül is igazatok van, ne is hagyjunk önálló döntéseket a büdös kölöknek, nem tudja az mi a jó neki! De nem kell aggódni, anyuci majd jó rövidre fogja a pórázt és el lehet üldögélni a szoknyája mellett, ott semmi rossz nem fogja elérni a kis tündérkét.

2014. júl. 7. 01:29
 20/21 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ez baromság. Én is 14 vagyok, ezena héten megyek a szintén 14 éves barátnőmmel ilyen helyre. Ha tudsz úszni, nincs probléma. Egy 14 éves gyerekekt éjszakázáson kívül szinte bárhová el lehet engedni. Beszéld rá őket. Kérdezd meg, hogy miért nem engednek el, és cáfold meg a választ. Egy zsúfolt helyen nem lehet nagy bajotok, enm rabolnak el, nem kötnek belétek, mert rögtön tudtok segítséget kérni.
2014. júl. 7. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!