Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám elhagyott bennünket...

Apukám elhagyott bennünket drogok és lopás miatt. Ezen, mikor lépek túl?

Figyelt kérdés

Apukám és Anyukám 17 éves koruk óta együtt voltak, apám nagyon jó ember volt, híres volt a városban mert autószerelő volt, 27 évesen megszülettem én, és elkezdte a drogokat.. Anyát nem egyszer megverte.. és emlékszek hogy 7 éves koromban engem is..A bíróság 18 éves koromig eltiltott tőle. Anya is nagyon féltett tőle.. de én még kicsi voltam és nem tudtam semmit, csak annyit, hogy apa elköltözött.. Anya mindent megad nekem és agyon hajszolja magát a munkájval.. Tényleg nem panaszkodhatok, mert amit kérek megkapom.. és nagyon nagyon jó a kapcsolatom vele. Egy éve mondott el minden apáról, hogy drogoni kezdett a heriontól kezdve a legdurvább drogokig.. Volt egyszer elvonón is, emlékszek hogy meglátogattam csak azt mondta nekem anya, hogy ott lakik, persze apa is.. anya rengetegszer megbocsájtott neki..és rengeteg esélyt adott neki.. de ő inkább ezeket választotta..Szóval miután anya elmesélte nekem, hogy verte őt, meg drgozni kezdett, meg autókat lopni meg hasonlók.. nem hittem el hogy az én apám ilyen.. volt hogy évekig nem keresett, de szeretem mert mégis az apám.. Egyszer kaptam tőle egy levelet, hogy egy esélyt kér tőlem, hogy rendbehozhassa a kapcsolatunkat.. én akartam vele találkozni de igazából nem mertem és megírtam neki egy több oldalas üzenetben, hogy nem mert itt volt a ehetőség és 17 évig elhanyagolt miért most jön rá hogy létezek ? Nem is kell mondanom hogy már nem egyszer volt börtönben is..Aztán hónapokon keresztül keresett, és nagyon nehezen belementem, hogy találkozzunk.. Persze anya is tudta, csak aggódott.. Találkoztam vele, és végig sírtam az egészet.. Amikor megláttam azt hittem elájulok.. olyan mint ha kiköpött volna.. Rendben volt minden lerakta a drogokat ( egy kis időre) találkozgattunk 3 hónapig kb aztán hirtelen megszűnt minden.. nem hívott, nem értem utol semmi.. egyszer csak felhívott, hogy gázba van.. igazából meg sem lepődtem már.. csak magamat okoltam hogy miért hittem el neki, hogy megváltozik most értem.. napokig sírtam.. persze anyának is jött az a szövege, hogy látod igazam volt.. nyilván igaza volt de úgy reménykedtem.. később kiderült, hogy megint börtönbe viszik, 5 évre..

Lehet én vagyok az oka mindennek ? Hogy én megszülettem? Anyukám nagyon erős nő, és nagyon tisztelem! Én is próbálok az leni és nem mutatni ezt neki de borzasztóan rossz ez az egész.. Apa csak miattam van életben és öngyilkos lesz ha én nem állok mellé.. Mit tegyek? Álljak mellé és próbáljam támogatni? Csak most fog be menni nyáron... egyszerűen nem tudom mitévő legyek..

Kérem azokat, hogy segítsenek, akiknek volt már hasonlóban részük.. Köszönöm előre is !

17/L

2014. júl. 1. 18:58
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Tldr
2014. júl. 1. 19:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló gyerekkorom volt, mondhatni rosszabb, mivel az én anyám nem volt olyan erős nő, hogy elhagyja az apámat :) Tanácsot nem tudok adni, még a saját életemet sem rendeztem el ezen a téren, de egy dolgot elhihetsz nekem! Az, amit a végén írtál " Apa csak miattam van életben és öngyilkos lesz ha én nem állok mellé" ez semmi más, mint a legdurvább érzelmi zsarolás, ami létezik a világon! Engem évekig tartott sakkban az apám ilyen hülye dumákkal, még felnőtt koromban is! Utáltam, gyűlöltem, de nem bírtam hogy ne segítsek rajta, mert akkor azzal jött, hogy megöli magát, satöbbi. Hittem neki, volt, hogy hazacipeltem részegen, sőt még ott is aludtam (akkor már külön laktam), mert attól féltem, megfullad a saját hányásában, meg be is volt lőve. Erre éjjel arra kelek, hogy üvölt, feugrottam, és egy hatalmas késsel (!!) kezdett üldözni, mondván tönkretettem az életét.... Ekkor 18 éves voltam, szintén lány. Ember nem tudja elképzelni milyen félelmet éreztem ott, ahogyan részegen, fröcsögő szájjal, ordítva rohan felém a késsel. Volt a nappaliban egy baseball ütő, megfogtam, és ha hiszitek, ha nem, 18 éves létemre, annyira szétvertem vele (félelmemben, önvédelemből) hogy eltörött az arccsontja, az összes bordája, és beszakadt a tüdeje. Természetesen utána mentőt és rendőrt hívtam, nekem semmi bajom nem lett belőle, elhitték, hogy önvédelem volt (ismerték már a rendőrök is jól). De a lelkiismeretem soha nem lesz tiszta. Azóta rá se bírok nézni. Meg akarod várni te is ezt a pontot? Mert ha igen, akkor pátyolgasd csak, meg ápolgasd, meg hidd el a hülye szöveget, hogy csak te mentheted meg. A l*faszt. Én is kb ennyi idősen próbáltam a "gondjaimba venni" és jobb útra téríteni, mint amennyi te vagy most. Kis híja hogy nem gyilkolt meg aznap este. Ma már gyerekeim vannak akiket még nem is látott és nem is fog míg él. Borzasztóan átérzem a helyzetedet, de ne kockáztass. Kutyából nem lesz szalonna.
2014. júl. 1. 19:13
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen én is tartok tőle.. főleg ha nincs magánál..Nem merem a kockázatot vállalni..Köszönöm szépen a válaszodat!
2014. júl. 1. 19:15
 4/5 anonim ***** válasza:

"Apa csak miattam van életben és öngyilkos lesz ha én nem állok mellé.."

Hazudik.

2014. júl. 1. 19:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Aki öngyilkossággal próbál zsarolni, azt azonnal elzavarom. Szívassa az anyját!
2014. júl. 1. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!