Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek anyámmal hogy...

Szerintetek anyámmal hogy fogadtassam el a párom? Vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, hogy ide írom ezt, de tanácstalan vagyok. Nem tudom hogy csak én reagálom túl-e a dolgokat, vagy valóban sok az amit csinál.

17 éves lány vagyok, két testvéremmel élek, apával és anyával.engem nevezunk most evikenek.

Van egy párom akit nevezzünk most Bélának. Béla egyetemista. Még tanul, és jól.Nem rég jöttünk össze, 4-5 hónapja. De amit édesanyám alkot ebbe az időbe enyhén szólva magas számomra.

Anyám engem 17 éves korába szült, ezt fontos lesz tudni, és sose jár el itthonról. Se boltba, se orvoshoz. Elküldi apámat menjen iratasson fel gyógyszert, kell neki cipő elküld engem stb. De ha legalább itthon csinálna bármit,semmit.Se takaritas,se fôzés.

Amikor összejöttem a párommal úgy éreztem végre helyre jött minden. Lezártam egy szakaszt az életembe. Az exemtől annyi mindent kaptam, szenvedés volt minden perc. Béla megertő,kedves,érett, segítőkész,okos ,jó humorú az anyukájával él, a szülei elválltak.

Amint komolyabbra fordult a dolog anyám minden erejével azon van hogy csesszen ki velünk.

Kezdte egy-egy fintorgással a páromra, pedig apu nagyon kedvelte, mára ez teljesen elmult,köszönhető anyámnak. pedig annyit hülyeskedtek . de meg nem is idegen,párom eléggé kesôi gyerek, szoval idôs az anyukája. mamam és a párom anyja kicsikent szembe szpmszedok voltak. Méghozza baratnôk. Máig jóba vannak, most nagybáttyám lakik velük szembe akik közt szintem barati viszony van .

A fintorgások után jöttek a korlátozások. Két oranal nem mehetek ki többre. Ugy kezel mint egy ovodast. Percre pontosan itthon kell lennem, vagy veszekszik. A facebookomban olvasgat es mindent kiforgat. Másnak pedig teszi a szépet hogy mennyire enged minket. Nem is erdekli hogy oklevélel vegeztem az evet, hogy kitakaritok,mosogatok , sokszor helyette.

Meg nyaron sem, strandra egy napra nem engedahova ingyen bemehetek parom altal.

Az elsô nagyobb balhé akkor volt, mikor kesett a menszeszem 2 napot. Akkor még szüz voltam, s parommal egy honapja se jartunk.

Elmentem a nőgyógxaszhoz, mert felfaztam.de elotte mondigalta: menj el, csinál ultrahangot, és vesz vizelet mintát. Mintha terhes lennek.de mint kiderült gyulladásom volt, ezert kesik, meg az ideg rátett. Írt ki kúpott és kész. Mondta majd megjön. Este anyám olyanokat kerdezett mert addigra nem jott meg: ketten voltatok,kettesbe?

Nem ertette meg h nem. elkezdett velem veszekedni.

'Mitcsinalok ha pl. Fel ev mulva terhes leszek, a parom meg nem dolgozik(nyaron-megjegyzem mindenkepen akarz nyaron melozni, es ment is a strandra,)

Elkezdte szidni: mekkora munka kerülő troger hitvanya. Ő ugy nolt fel hmama elettarsa nem dolgozott. S vegig se hallgatja az emvert. Ha szplok ppfon vag , ha nem felelek ordit.. Nem lehet neki mondani h vilag eleteben sehol sem dolgozott. Sehol. Meg itthon se csinal barmit. Apu foz meg helyette munka utan. Korul irta h szte terhes vagyok,s ha parom harom heten belul nem talal melot szet szed minket. Egy betegseg fobias ... Minden aldott reggel amikor felkell elso dolga kimegy wcre kohogcselni... Mert h o a nyálba lat ver. Es egesznap ezt csinalja. Erolteti a kohogest es nyomatja. A huzatait ellenorzi. A munka megosztasat is birom: "lefekszem alszok most evikém,te addig takarits ki".

Ha takarit is az max a szobajaig terjed. Letorlo az asztalt felsepri a parketat elrakja agyat es kifujt. Egesznap ul a gep elott. Szte en nem kapcsolok ki,allandoan a gepen vagyok... Netezek. Gepet en nemis hasznalhatom, tablageprol vagyok kezdjuk ott.

Szte nem foglalkozok a hugommal. Aki 7 eves.

De neki is en adok reggelit ha apu nincsitthon mert melozik, anyu ul a gepelott. Vagy ebednel. En oltoztetem at. Viszem es hozom suli. Anyi h ano tanult vele. De aztis sokszor ram varta.

Akkor ha parom feltekeny mert nyomul ram vki s neki nem tetszikkiforgatja engem nem hagy elni. Kalitka stb. Ma mar ott tartunk h o elvileg lanyokal beszelget cs kitorli a facebookjabol h ne lassam. Hazudik h eljar futni meg ienek. De apu melohelyen fonokenek van egy 20-1-2 eves bnoje es mikor elel ment az a muhelybe akkor anyam oan feltekenysegi jelenetet lebaszott h cs na... Elvarta h hagyja ott a munka helyet..s obeszel? Jo meg csoda h talalt mast. Mert vkinek dolgoznia kell , a kuszobot nem raghatjuk. Barmit csinalok meg a 2 orat is csokkenti. Multkor ble kotott aba h szarul csavarom a palacsintat es ezert cs egy orat lathatam a parom. Mit lehet azon elbaszni?tetejere lehordott elotte interneten mindennek. Meg sem akarja ismerni. A sulat mondja h megfog hizni. Szegyelni fogom meg ienek.... Mostis mindig azt mondja ra dagadek... Kutyat akar, s elkezdi :" az lesz a neve h bela, jamegse, mert meg egne a kutya feje..." s ien megjegyzeseibol tele van az ember fasza mindennaposan. A fintorokbol. Mindenhol ahol csak tud minden erejevel azon van hogy kicsesszen velem. Egy nap szabadnapjat paromnak kitalalta h en nem fogok raerni mert takaritok...vle....ja vele.. A parom delelotos... Kitalalta h ezentul mindennap foz velem, es megtanit....

Elakarja cseszni az egesz eletemet. Hatalmas balhek voltak azzal is h hova megyek tovabb. Nem erdekelte en mit akartam. Okosjodott a tudatlan formajaval. Nem fogta fel h orvosit amot en szeretnek az melle szamviteli foiskolat jelolni. Teljesen eltero tantargyak kellenek hozza. Cimszoval mert ha nem vesznek fel orvosira akkor kell vmit' mert beegek ha mondjuk cs a gyogyszeresztre jutnak be . egy helyen van. Mondtam hha az orvosora nem vesznek fel majd szamvitelre amire sokkal tobb pont kell , felfognak?

Vegul jelolhetem faktnak kemiat es bioszt emeltnek.

Mindig azt mondja o mennyivel komolyabb volt anno mont en most. Akkor nem lennek mpst itt mert bekapta a legyet.... Sztaroljamagat h o mien tokeletes en meg mien szar vagyok. Fater meg melle all.... Ez oan napokon van mikor na.... Remenykedik hatha torteni az ejj folyaman vmi..eszre se veszi mennyire kihasznalja... Mostanaban azzal jon h parom engem leszar..,. Kiforgatja a facebookon a beszelgetesunjet. Ha megtanulok fozni helyete kell majd. Ugyvolt nyaron enis dolgozok. Megmondta a penz x oszeget haza kell adnom. Ezt enis igygondoltam de nem kovetelkent kepzeltem el. Aztan meg elkezdte sajatjakent kezelni h mit vesz belole ameg megsem keresett penzen. Ugyvolt apu kijon velem tesco megkerdezni arufeltoltonek engem fel e vesznek . azt ugye huzodott mert dolgozott. Elkezdett orditozni vlem egyiinap h en minek vagyok otthon. Miert nem erdejlodtem en meg idobe a munkat? Mert ugy volt apuval majf.' mert dolgozni kell' ez ugyhangzott mintha helyette kellene nekem. Mindig mondja en budos szart se tanulok. Megszolja parom csaladjat, meg h bela mien papucs h mennyit segit az anyjanak. Ide sose johet a parom. Meg ket nyugodt percunk kettesbe se lehet. Naluk csak. Ha irok neki a nyakamra ul. Mamam a 8.os bizonyitvanyat anno nem latta elvikeg,de ebol nemtudom mi igaz. Apuet mindig megtalalom. Anyuet sehol.

Unalmas minden aldott nap a fintor es a megjegyzes. A nagyobb balhek meg2-3 naponta nekem sok. Sztem igazam van. Nem lehet vle beselni. Anyos jelolt nagyon kedves,van h elviszuktesokat jatszora, o pedigkuld nekik sutit,hoz le,vagy kuld lltalam ,itthonra.nekunk.amibol anyusose eszikmintha. meglenne mergezve.

Mit tehetnék ellene? Vagy csak én reagálom tul?Nem akarom párom elúnja és itthagyjon miatta.

2014. júl. 1. 16:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Édesanyád attól fél, hogy elcseszed te is az életedet úgy, ahogy ő. Legalábbis az egyértelműen lejön a sztoriból, hogy ő baromira bánja, hogy ilyen élete lett, és nem akarja, hogy te is így járj. Azt kell benne tudatosítani, hogy te nem vagy felelőtlen és máshogy fogod élni az életedet, mint ő.
2014. júl. 1. 16:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Ha lehetne vele beszélni, rengeteg dolgot hozzá lehetne vágni. Pl. múltkor is mennem kellett villámangolra fél 8-ra. Tudta nagyon jól. Lebeszeltem párommal is 8-kor tali. Erre, mit készülök,rendezkedek, belép facemba, felhuzza addig beszélgetést, s mutogatja apámnak mint egy ovodás. "Mondtam,azt hiszi kérdezes nelkül barhova is mehet" En meg leültem, s mondtam, akkor öltözön,én csak örülök h nem nekem kell menni angolra. Ja, vagy azt mar nem mutatja meg apunak? Minket probal osszeugrasztani.Apat meg engem. Ellenem van. De ha ok vesznek ossze elvarja aljak melle.
2014. júl. 1. 16:13
 3/13 anonim ***** válasza:

Ezt iszonyú volt még olvasni is.

Hát orvosira még ne menj :)

Komolyra fordítva: 17 évesen még otthon kell tűrnöd egy ideig és egy év múlva mehetsz egy távoli városba is tanulni, akkor valószínűleg mérséklődik benned is ez a gyűlölet. (kérlek fogadd el, hogy még olvasni is rettenetes, hogy egy gyerek ilyen stílusban írja ki a világnak, hogy milyenek a családi körülményei)

Édesanyád lehetséges, hogy depressziós, esetleg pánikbeteg- ez nem mentség, csak egey esetleges ok.

Megváltoztatni nem tudod. A feszültséget tudod csökkenteni- igyekezz kerülni- egy év- tudom, most sok idő, de hamar eltelik.

A barátod pedig ha ismeri a körülményeidet és valóban szeret, kibírja már ezt az egy évet.

A facebook meg egyéb számítógépes ténykedésedet 17 évesen miért nem jelszavazod le?

2014. júl. 1. 16:14
 4/13 A kérdező kommentje:
Szétcseszi párom ncoreját es meg neko all feljebb mert o kovetelte a jelszavat.... Nem volt ppntja,vett premiumot h tudjon meghivot kuldeni. egy koszonomot nem mond semmire. csak kpvetelozik....
2014. júl. 1. 16:15
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem tehetem meg, anyu úgy van vele ha nem irkálok olyanokat akkor miért nem olvashatja. Muszály megadnom.
2014. júl. 1. 16:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Párom nem sokára végez egyetemmel, azt mondta csak legyen rendes munka helye. Anyu azt mondta a fôzés hasznomra vállik ha együtt maradunk barátommal mondjuk két év mulva . Kitudja mi lesz. Na ebbe igaza van, egyet ért velem. Kivételesen. Párom mindig azt mondja majd összeköltözünk.
2014. júl. 1. 16:19
 7/13 anonim ***** válasza:

...te olvasol is vagy csak írni tudsz?

Nyugalom már, itt miért vagy ennyire felzaklatva?

Vagy tökmindegy mit írunk, ugyis fújod a magadét?

Akkor bocsi, csak legközelebb kezdd ezzel.

2014. júl. 1. 16:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Nah a 3/4-ed részére érve azt hittem agyvérzést kapok. De mivel megemlítetted az elején, hogy táblagépről vagy ezt elnézem neked. Kisebb gondod is nagyobb ennál! :D Én a helyedben (kicsit érdekesen hangzik), de elkezdenék apád mellé húzódni. Kedves lenni vele, mivel úgy értelmeztem, hogy ő normális ember. Mellé állni mivel ő tart el, jó viszonyt ápolni vele ez még a későbbiekben a javadra is fordíthatod amellett, hogy ő az APUKÁD, szóval megérdemli. Anyukádat meg megpróbálhatnád kicsit a helyére tenni. Igaz, hogy ő a szülőd, de akkor is. Ha elkezd veled ordibálni te sem hagyd magad. Ilyenkor ha jelen van apud őt "istenítsd" egy kicsit. :D Ha már nem bírod vágd a fejéhez, hogy te biztos jobb anya leszel mint ő. Ez nagyon nem szép dolog, de kicsit a fejéhez kaphatna anyád. 17 éves vagy. Fogd magad és ha menni akarsz akkor menj el. Apudnak mond meg, hogy elmész a barátodhoz és el fog engedni. Anyádra meg oda se figyelj. MEgmondod neki, hogy apa elengedett és szépen becsapod az ajtót és elmész. Ha ordibál rá sem hederítesz. Ha már el sem tart és nem foglalkozik vele én sem tennék máshogy vele.
2014. júl. 1. 16:25
 9/13 A kérdező kommentje:

A 3.-nak annyit hogy eléggé ideges vagyok.

1:jól elcseszte, de ne hasonlitson magához. Más vagyok.

2: neki semmi problémája sincs fejben, max betegség fóbiás, egyszerűen az hiánya van, vagy fogalmam sincs.

4: Megpróbálok vele kedves lenni, próbálok apuci kicsi lánya lenni.

S anyu az egész 'találka korlátozást'apára keni. de ô csökkengeti a palacsinta miatt stb. :D

2014. júl. 1. 16:38
 10/13 A kérdező kommentje:
Olyan egoista... azthiszi ő tökéletes.
2014. júl. 1. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!