Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szólnátok, ha az...

Ti mit szólnátok, ha az anyátok előbb adna pénzt a volt férjetek aktuális barátnőjének, mint nektek? Tényleg csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés
2 éve váltunk el a volt férjemmel, már hosszú évek óta tartó élettelen kapcsolat után. Ők az anyámmal mindig nagyon jóban voltak, a mai napig is rendszeresen találkozgatnak, régebben volt, hogy engem is közösen beszéltek ki meg a velem kapcsolatos problémáikat. Az exemnek barátnője is van már 3-4 éve, őt is rendszeresen viszi az én szüleimhez, akik természetesen szívesen is látják. Az anyám rendszeresen külön főz rá mikor vendégségbe mennek, rám soha sem főzött külön, pedig én sem szeretem igazán azokat az ételeket, amiket ő. A hétvégén volt a lányom (azaz az ő unokája) és a kedves barátnő névnapja 1 nap különbséggel, és mindkettőjüknek adott 10-10 ezer forintot rá. Amikor én kérek tőle pénzt időnként (70 ezer forintos minimálbérből élek, míg az exem és a kedvese 2 fizetésből, együtt kb. 350 ezer ft-ot visznek haza havonta), még ha ad is, hetekig kell érte könyörögnöm, pedig általában már a fizetésem legalább fele elmegy számlákra. Ha épp olyan kedvében van, akkor nagy szájhúzások és "miért nem keresel magadnak egy normális munkaakhelyet?" kérdések után ad valamennyit, sokszor azzal a feltétellel, hogy csak kölcsönbe. Ő egyébként amég nem volt nyugdíjas, havi átlag fél milliót vitt haza. És persze a volt páromék vannak sajnálva is állandóan, hogy milyen szegények, mennyit dolgoznak, mindig fáradtak (hozzáteszem, hogy a pénzük legalább felét teljesen felesleges dolgokra költik és aztán sírnak, hogy zsíros kenyéren élnek). Az meg teljesen normális az én anyámnak, de még az apámnak is, hogy őket istápolják, megvendégelik, pénzt adnak nekik nem csak alkalmakra, néha csak azért is, mert "olyan szegények" és szerinte én fújom fel ezt az egészet és én vagyok rossznak beállítva. Ja, és az új "unokájukat" is várják már tőlük. Nektek ez hogy esne? Tényleg csak én fújom fel, vagy ez tényleg beteges dolog?
2014. jún. 2. 18:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%

Valószínűleg rosszul esne nekem is.

Azonban a szüleidnek megvan a joga arra, hogy szeressék azt, aki neked már nem fontos.

2014. jún. 2. 18:30
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Igen, ez beteges, de sajnos nem tudsz vele mit csinálni.
2014. jún. 2. 18:33
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Tőlük várja az unokát?? Az igazit már oda sem vinném neki, legyen el a fogadottal
2014. jún. 2. 18:42
 4/15 anonim ***** válasza:
81%
Beteges?Egyenest nem normális!Semmi köze anyádnak hozzájuk.Az egy dolog nem haragszanak egymásra,de ne már a saját gyereke és unokája helyett idegeneket istápoljon.Nekem,hogy esne?Biztos nem tenném be hozzá a lábam.pátyolgassa csak a szedett vedett cimboráit.De majd akkor is oda kopogjon ha öregségükre lepusztulnak.
2014. jún. 2. 18:42
 5/15 anonim ***** válasza:
19%
Te most a pénzt irigyled? Akkor maradtál volna vele te is kapnál.
2014. jún. 2. 19:27
 6/15 anonim ***** válasza:
18%

Ha jól értem, az exed meg a barátnöje BARÁTI kapcsolatban vannak anyáddal.

A barátainak a legtöbb ember elöbbb ad ajándékot, mint a rokonoknak, mert több a közös dolog köztük.

Nekik AJÁNDÉKOT adott, te meg rajta akarsz élösködni! Természetes, hogy visszakéri, amit ad, elvégre - ÁLLÍTÓLAG - felnött vagy, nem kötelessége anyádnak téged eltartani.

Ahhoz meg végképp semmi közöd, hogy MÁS valaki (Akár ex, akár egyéb ismeröse anyádnak) MIRE és MENNYIT költ!!!!

2014. jún. 2. 19:47
 7/15 A kérdező kommentje:
Szomorú, ha Te a barátaidnak hamarabb adsz pénzt, mint a saját családodnak. Nekem ha millióim lennének a bankszámlámon, biztos, hogy a minimálbérből tengődő lányomnak adnám (és még könyörögnie sem kellene érte), nem a volt vejem nőjének, akinek semmi köze hozzám. Nem kell eltartani, köszönöm, van saját keresetem, csak éppen nem találok jobb munkahelyet. Gondolom, te nem 70 ezerből élsz.
2014. jún. 2. 20:07
 8/15 anonim ***** válasza:
57%
Ha 18 év latti vagyok, akkor azt szólom, hogy megyek és feljelentem az anyámat a gyámügyön. Ha 18 feletti, akkor azt tesz, amit akar, és én is: lelépek, élem a magam életét és őt akkor fogom látni, amikor a hátam közepét.
2014. jún. 2. 21:30
 9/15 anonim ***** válasza:
42%

Aha, most olvastam a második szösszenetedet. Ez így már más tészta.

"Szomorú, ha Te a barátaidnak hamarabb adsz pénzt, mint a saját családodnak."

Nem, nem szomorú, és szerintem nincs jogod másokat elítélni, mert nem tudhatod, hogy kinek milyen a családja. és vannak nagyon rossz szülők és nagyon rossz családok is. Az ember a családjába születik, de a barátait választja.

"Nekem ha millióim lennének a bankszámlámon, biztos, hogy a minimálbérből tengődő lányomnak adnám (és még könyörögnie sem kellene érte), nem a volt vejem nőjének, akinek semmi köze hozzám."

Oké, de ez te vagy, nem más ember. Kicsit ki kéne látni a saját fejből is, mielőtt ítélekezel a másik ember felett.

"Nem kell eltartani, köszönöm, van saját keresetem, csak éppen nem találok jobb munkahelyet. Gondolom, te nem 70 ezerből élsz."

Gondolom, ehhez sem nekünk nincs közünk (hogy mennyi a pénzed és mennyi a kereseted) sem pedig neked nincs ahhoz közöd, hogy ki mennyiből él. A kérdésed szempontjából irreleváns.

2014. jún. 2. 21:36
 10/15 A kérdező kommentje:
Oké, tehát szerinted a világon senkinek semmi köze a másik dolgaihoz. Nyilván nem az olyan szituációkra értettem, amikor a szülők eldobják a gyereküket vagy épp a gyerek hagyja ott őket. Az más. Viszont nálunk szerencsére nem volt ilyen, normálisnak mondható család voltunk, nem hiszem, hogy bármit is tettem volna azért, hogy az anyám így viselkedjen. Érdekes módon akkor engem hívott, amikor hetekig naponta injekciózni kellett például, a volt veje felől meg akár fel is szívódhatott volna. De mindegy, nyilván Neked ehhez semmi közöd, csak reagáltam arra, amit írtál.
2014. jún. 2. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!