Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szólnátok, ha az...

Ti mit szólnátok, ha az anyátok előbb adna pénzt a volt férjetek aktuális barátnőjének, mint nektek? Tényleg csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés
2 éve váltunk el a volt férjemmel, már hosszú évek óta tartó élettelen kapcsolat után. Ők az anyámmal mindig nagyon jóban voltak, a mai napig is rendszeresen találkozgatnak, régebben volt, hogy engem is közösen beszéltek ki meg a velem kapcsolatos problémáikat. Az exemnek barátnője is van már 3-4 éve, őt is rendszeresen viszi az én szüleimhez, akik természetesen szívesen is látják. Az anyám rendszeresen külön főz rá mikor vendégségbe mennek, rám soha sem főzött külön, pedig én sem szeretem igazán azokat az ételeket, amiket ő. A hétvégén volt a lányom (azaz az ő unokája) és a kedves barátnő névnapja 1 nap különbséggel, és mindkettőjüknek adott 10-10 ezer forintot rá. Amikor én kérek tőle pénzt időnként (70 ezer forintos minimálbérből élek, míg az exem és a kedvese 2 fizetésből, együtt kb. 350 ezer ft-ot visznek haza havonta), még ha ad is, hetekig kell érte könyörögnöm, pedig általában már a fizetésem legalább fele elmegy számlákra. Ha épp olyan kedvében van, akkor nagy szájhúzások és "miért nem keresel magadnak egy normális munkaakhelyet?" kérdések után ad valamennyit, sokszor azzal a feltétellel, hogy csak kölcsönbe. Ő egyébként amég nem volt nyugdíjas, havi átlag fél milliót vitt haza. És persze a volt páromék vannak sajnálva is állandóan, hogy milyen szegények, mennyit dolgoznak, mindig fáradtak (hozzáteszem, hogy a pénzük legalább felét teljesen felesleges dolgokra költik és aztán sírnak, hogy zsíros kenyéren élnek). Az meg teljesen normális az én anyámnak, de még az apámnak is, hogy őket istápolják, megvendégelik, pénzt adnak nekik nem csak alkalmakra, néha csak azért is, mert "olyan szegények" és szerinte én fújom fel ezt az egészet és én vagyok rossznak beállítva. Ja, és az új "unokájukat" is várják már tőlük. Nektek ez hogy esne? Tényleg csak én fújom fel, vagy ez tényleg beteges dolog?
2014. jún. 2. 18:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
16%

"Nem kell eltartani, köszönöm, van saját keresetem, csak éppen nem találok jobb munkahelyet."

AKKOR meg minek akarnál töle pénzt KAPNI?!?!?! Mert szerintem ez kimeríti az eltartás fogalmát.

"Gondolom, te nem 70 ezerből élsz."

Ehhez semmi közöd, de nekem ennyi sincs!

2014. jún. 2. 22:11
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, de szerintem a te viselkedésed nem normális.

Minek erőlteted magad olyan emberekre, akiknek nem kellesz? Teljesen világos, hogy csak egy púp vagy a hátukon a gyerekkel együtt, néha kaptok pénzt, hogy befogják a szátokat, és ennyi. Egyszerűen lenéznek. Semmi közöd ezekhez az emberekhez a gyerekeddel együtt...

Sajnálom, hogy egy netes fórumon kell ezt tudatosítanod magadban, de hidd el, a külső rálátás néha biztosabb.

2014. jún. 4. 23:04
 13/15 anonim ***** válasza:
48%

Az hogy anyukádnak a volt vejével normális, baráti maradt a viszonya lehet normális, ha mindenki a szűk környezetben megfelelőnek találja. Mondjuk az, hogy anyaként nem foglalkozik azzal, hogy a lányának ez kellemetlen, az már kicsit gáz. A mostani barátnő csak mellékszereplő, hiszen a volt vejével tartja a kapcsolatot, ha most más lenne az oldalán, akkor azt vendégelné meg anyukád.

Próbálj meg anyukáddal beszélni, hogy neked ez a hármójuk kapcsolata nagyon kellemetlen, és hogy rosszul esik, hogy pénzeli őket (attól függetlenül, hogy mindenki arra költi a pénzét amire akarja). Derítsd ki, hogy neked miért nem ad anyukád, lehet hogy így próbál inspirálni egy jobb élet felé... Legyetek nyíltak és őszinték egymáshoz és akkor megoldódhat ez a félreértés.

2014. jún. 5. 09:15
 14/15 anonim ***** válasza:
12-es voltam. Aki elolvasta (végig) a válaszom, és lepontozta, annak mi volt a baja? Érdekel.
2014. jún. 6. 19:25
 15/15 anonim ***** válasza:
56%
12-14-es: vannak olyan emberek, akiknek az az élvezet, ha lepontozhatnak valakit, függetlenül attól, hogy mit ír az illetö. Nem érdemes foglalkozni ezzel.
2014. jún. 6. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!