Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mindent meg lehet...

Szerintetek mindent meg lehet bocsátani?

Figyelt kérdés
Az anyám 15 évvel ezelőtt elhagyott minket, akkor 10 éves voltam. Akkor a bíróságon lemondott rólunk. Apánk nevelt fel minket az öcsémmel. Anyám akkor se foglalkozott velünk, amikor még egy család voltunk, sokszor napokra eltűnt, amikor otthon volt se érdekeltük. Végül ő költözött el egy másik férfihoz, mert megunt bennünket. Az elmúlt 15 évben egyszer sem keresett. Se egy telefon, se egy levél, se karácsony, ballagás, születésnap, stb. Amikor hosszú időre kórházba került az öcsém, a nagymamám felkutatta és felhívta, de akkor is azt mondta hogy nem érdekli. Mostanában viszont gyakran eszembe jut, hogy mi lehet vele, hiszen mégis csak ő hozott a világra. Már az is megfordult a fejembe, hogy megkeresem. Valószínűleg azonban nem kíváncsi rám, ahogy az elmúlt 15 évben se volt.

2014. jún. 24. 20:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%

Úgy gondolom neked még nincs gyereked.Ha lenne, akkor biztos fel sem merülne benned, h azért ment el, mert te nem adtál neki elég szeretetet.Nekem két gyerekem van.Az egyik bújós, ölelgetős, a másik nem annyira, sőt.De tudom, h mindketten szeretnek, én is imádom őket, és soha, de soha nem hagynám el őket.NEM A TE HIBÁD, h elhagyott, ez csak és kizárólag az anyád hibája.

Ne keresd meg, mert csak még több fájdalmat okoznál magadnak.

2014. jún. 24. 20:46
 12/14 A kérdező kommentje:
Olvasva a véleményeteket arra jutottam, hogy nem szabad megkeresnem, viszont meg kéne bocsátanom neki. Úgy érzem, hogy csak így tudom lezárni ezt az egészet, csak így tudok végleg továbblépni. De mégis hogy bocsássak meg neki?
2014. jún. 24. 21:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Megbocsájtani igen, felejteni nem. Az ilyen ember nem szülő, én biztos nem lennék rá kíváncsi.

Gondolj arra, hogy valószínűleg nektek is jobb volt úgy, hogy elment, hisz nem kellett egy alkoholista anya mellett félelemben felnőnötök. Tehát ha azt vesszük jót tett veletek azzal, hogy lemondott rólatok.

2014. jún. 24. 23:45
 14/14 Őszödi Ferenc ***** válasza:

Egy régi ismerősöm sok éve hasonlóképpen járt. Sajnos ő nem tudott felülkerekedni a sérelmein, és.........

szóval ő nem tudta meg bocsájtani a dolgokat. Nem volt elég erős, hogy továbblépjen. Nem a megfelelő módját választotta a dolgok rendezésének. Akármennyire is tróger egy szülő, azért nem kell csúnya dolgot csinálni.

Szóval a legjobb, ha nem is találkozol vele. Talán jobb lenne így. Komolyan.

2014. jún. 25. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!