Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Üdv mindenkinek! Itt lakok...

Üdv mindenkinek! Itt lakok jelenleg Borsodban ami egy rémálom. Még csak 17 vagyok de már költözni akarok innen jó messzire. Anyámnak mondogatom hogy menjünk innen el, de ő nem akar meg se akarja próbálni eladni a házat. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
2014. jún. 21. 19:08
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Kollégiumot nem szeretnék , mert ott nem egyedül laksz az nem arra tanítana meg :)
2014. jún. 21. 20:36
 12/32 anonim ***** válasza:

Akkor válogass. Most el akarsz onnan költözni,vagy önállóságot akarsz tanulni? Amúgy a koli élet nagyon jó, és ott is önállósodsz, mert a szobatársad nem fog helyetted semmit megcsinálni. utána meg mehetsz albérletbe, ha már dolgozol.

Lehet még ott siránkozni évekig, hogy anyukád nem akar onnan elköltözni (ami tényleg elég nehéz), vagy lassan felnőtt vagy, alakíthatod a magad életét.

2014. jún. 21. 21:47
 13/32 anonim ***** válasza:
Vagy nézd meg egy kicsit az anyagi oldaláról a dolgot. Csak a példa kedvéért tételezzük fel, hogy arra jár egy futóbolond, aki ad mondjuk 3 milliót azért a házért, azonnal, kp. Hova költöznétek? Ott mibe kerül akárcsak egy picike lakáska is? Anyukád mivel foglalkozik? El tudna-e helyezkedni másutt? Azzal mennyit keresne? Ha nem sikerült új ingatlant venni, az adott városban/ faluban mennyi az albérlet? Elég lenne rá a fizetés? Vagy inkább úgy 1-3 év alatt felélnétek a ház árát, és annyi?
2014. jún. 21. 23:11
 14/32 acelsziv ***** válasza:

Kérdező: tekintve, hogy én is ózdi vagyok tudom, mi a helyzet arrafelé.

1: Anyukád vagy elégedett a helyzettel vagy csak maga alatt van és belefásult. Vagy fél a Nagy Ismeretlentől.

2: Ha el is adnátok a házat - Tudom mennyire nehéz.Nekünk több év után óriási szerencsével sikerült - az árából egy normálisabb helyen semmit nem kapnál. És kérdés, hogy anyukád hajlandó lenne -e belemászni egy hitelbe - már ha megkapná.

3: hová akarnál költözni? Miskolcra? Majdnem akkora lepra hely, mint Ózd. De a keleti nagyobb városok is kb. ilyenek.

Nekünk malacunk volt. Anyám eldöntötte, hogy megyünk és pont sikerült eladni több ingatlanunkat is. Ezért el tudtuk hagyni a környéket.

Nálatok NEKED kell lépned. A kollégium kiindulásnak jó. Iskolába jársz, önálló leszel és megismered az adott környéket. Aztán lakást bérelsz, munkád lesz. És idővel talán anyukád is kedvet kap, hogy ne egy fél ország válasszon el tőle.

2014. jún. 22. 17:10
 15/32 A kérdező kommentje:
Külföldre akarunk, milyen Miskolcra? Az ugyanúgy csak visszalépés lenne...
2014. jún. 22. 21:33
 16/32 A kérdező kommentje:
Beszéltem vele az igaz amit írtál hogy elégedett a helyzettel , szerinte ez egy 'élhető' hely amit én elég nagy őrültségnek tartok , elhiszem hogy nehéz lenne költözni de ha már lenne benne egy kis kitartás akkor már rég messze tartanék. Nem érek én a kolival semmit , mert az ott van 1-2 órányira a környékemtől semmivel nem lenne másabb , én mindenképp külföldön akarok élni :)
2014. jún. 22. 21:40
 17/32 anonim ***** válasza:

Ha neked pl. Pécs 1-2 órányira van. De amúgy meg Pest lehet, hogy 1-2 órányira, mégis ég és föld. Én most jöttem el Miskolcról Pestre, tudom, hogy miről beszélek.

De látom, kifogásokat gyártani, azt tudsz, de gondolkodni nem. Ha nem külföld, akkor inkább maradsz alepra helyen. Nem anyudra kéne már mutogatni, hanem alakítani a magad életét.

2014. jún. 22. 23:42
 18/32 acelsziv ***** válasza:
akkor élj külföldön... Fingod nincs arról mi az, hogy máshol élni. Még Pest is gyökeresen más hely. Én itt élek 10 éve. És éltem Németországban is. Az pedig tényleg egy más világ. De te még arra sem tudod rávenni magad, hogy kóterben önállóságot tanulj. Hogy a rákba akarsz külföldön megélni? Megesznek reggelire. Érlelődj csak pár évig még abban a jó kis ájerben és tanulj több önállóságot és felelősséget.
2014. jún. 22. 23:51
 19/32 A kérdező kommentje:
'Csak kifogásokat tudsz gyártani' ez nem igaz csak mondom azt ami nem lenne jobb.Nem engem kell most hibáztatni.'Fingod sincs arról hogy mi az hogy külföldön élni' De van mert képzeld már sikerült részt vennem egyszer egy táborban külföldön. Nem fogok a lepratelepen élni , inkább szívesebben élek 1 dzsungelben minthogy itt...
2014. jún. 23. 07:52
 20/32 A kérdező kommentje:
A másik meg az hogy kollégiumban nem lenne annyi szabadidőm se mint itthon , hallom a barátaimtól is hogy este állandóan csak a buli van és nem tudnak sokan aludni , és én most nagyon nem vagyok partizós kedvemben :)
2014. jún. 23. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!