Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki milyen volt kamaszként?...

Ki milyen volt kamaszként? Kort és nemet!

Figyelt kérdés

Hogyan viselkedtetek a szuleitekkel?

Itt az internet arctalan világában bevallom, hogy azóta sem értem miért nem adtak internátusba a szüleim.

Mindent olyan jól tudtam, hogy azóta sem értem hol késik a Nobel díjam. :) De ez a tudás elszállt a fenekemről lepottyanó utolsó tojáshéjdarabbal együtt.

Természetesen cigiztem, visszabeszéltem, és "sokkal érettebb voltam a korombelieknél".

Ha most találkozhatnék a 16 éves önmagammal, adnék egy jó nagy maflást.

24 éves vagyok, nő, 1,5 gyerek édesanyja.

2014. jún. 21. 14:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

A szüleim tökéletes emberek. Sose volt egy hangos szó köztük,sem pedig hozzám. Egyke vagyok, eszerint viselkedtem: elszöktem otthonról, már fiúztam 16 évesen, viszont épp most fejezem be a legjobb egyetemet az országban, a 2. Msc-met csináltam meg. Szóóóóval...megjavultam:) De a személyiségem azóta is kiállhatatlan és irritáló:D De legalább van humorom, így könnyebb.

25L, nincs gyerekem természetesen még.

2014. jún. 21. 16:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Kb ugyanolyan mint most nem voltak balhék dühöngések.

Néhány buliba elmentem de ennyi. Azt is évente 2X.

Szüleimmel kb napi 5 percet beszélek akkor is most is.

Nincs és nem is volt konfliktus.

25 F

2014. jún. 21. 19:30
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kamaszként csak a fantáziámban létezett a lázadás. Egy teljesen elnyomott személyiség voltam mind az iskolában, mind otthon.

Kiskoromtól kezdve hiearchius rendszer uralkodott otthon, s felül az apám volt, akinek mindig volt valami baja. Egy bizonyos koromig vert engem is ,anyámat is. Szerinte nem voltam életre való. Emellett ápoltam a beteg anyámat, s középiskolában a tanulmányi átlagom bőven a 4-es szint felett volt.

Mivel tudtam, hogy nem vagyok túl kamaszként (szerencsére azóta kikupálódtam), ezért tudtam, hogy nem leszek majd túl népszerű. Ezért kezdtem el jól tanulni, mert akkor páran felnéztek rám, s mivel egyesek nem tanultak jól, így kellett segítség, így emiatt nem vertek meg. Emellett magamba forduló voltam, a nyári szünetekben soha senkihez nem mentem, s senki nem is jött hozzám.

És mit is mondanék a fiatal énemnek?

Azt, hogy menjél szórakozni, ne zárkózz be, s ne félj az emberektől, mert nem élsz majd. Aztán majd pár évvel a harminc éves korod előtt majd mindenféle pszichés, s fizikai problémáid lesznek ebből.

27/F

2014. jún. 21. 22:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Igazi balhés kamasz voltam...pfffuu ha mindannak a felét fogja csak megcsinálni az én angyali szemű 3 éves kicsi fiam mint amit én megengedtem magamnak vszínűleg bezárom egy toronyba a hétfejű sárkányra bízom a szobafogság biztositását. Tényleg iszonyat mit élhetett át anyukám már csak azok miatt amikkel lebuktam... és hol van az a valósághoz képest.. nem is értem hogy lett ember belőlem:-) de sikerült! 28 éves anya és feleség vagyok, minden jól alakult körülöttem. .de ez nem az én érdemem. Ha a hülye kamasz fejemen mulik ma biztos nem itt lennék..nagy szerencsém van hogy igy összejött minden!
2014. jún. 21. 22:46
 15/18 anonim ***** válasza:
70%
16 éves koromig otthonülős voltam, aztán jött 2 év bulikorszak, amikor kicsit "lázadtam". Semmi durva, nem drogoztam, nem ment át rajtam a fél fiúhorda, még csak nem is cigiztem, de azért voltak dolgaim, amiről anyám nem tud, hála az égnek. Ha beszélhetnék a 16 éves önmagammal, azt mondanám neki, persze, bulizzon, érezze jól magát, de ezzel és azzal az emberrel ne kerüljön közeli kapcsolatba és ne csak félgőzzel tanuljon, mert nagyon-nagyon meg fogja szívni a későbbiekben. Bízzon jobban önmagában, abban, hogy mit akar. És lépjen túl a sérelmein.
2014. jún. 22. 10:49
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Problémás, lusta, pökhendi, feleselős, mindig mindent jobban tudó, nagyszájú, idegesítő tini voltam. Bár a képességeim ellentmondtak ennek, de a fél gimit végigbukdácsoltam, sokat lógtam. 17-18 éves korom körül lehiggadtam, később az egyetemen tanárszakos diplomát szereztem, mára sokszor eszembe jut, hogy szegény anyámat minek tettem ki akkoriban.

28 N

2014. jún. 22. 11:23
 17/18 anonim ***** válasza:
A lázadás kimaradt, nem cigiztem, nem ittam mértéktelenül, nem buliztam minden hétvégén. Cserébe olyan konok, önfejű voltam, hogy az istennek se lehetett lebeszélni arról, amit eldöntöttem. Ezért mentem abba a suliba, ahova, ezért volt nyelvvizsgám 16 évesen, és ezért futottam fejjel a falnak néhány másik esetben. Anyukám erős személyiség, mindig is az volt, így egy darabig csendben tűrtem, aztán amikor meguntam, akkor megtanultam kiállni magamért, visszaszóltam. Én úgy éreztem, tisztelettel, de lehet, ha velem beszélne úgy a gyerekem, akkor... :D Soha nem vertek, viszont imádtam olvasni, ezért a büntetés a könyv elkobzása volt. (Csak kicseréltem a borítót, így aztán elvehették, nyeheheheheeee) Azt hiszem, kedvelném a fiatal énemet, és ha szerencsém van, ő is kedvelne engem. Elmondanám neki, hogy az élet nem habos torta, és hogy nem kell mindenkinek, pláne bárkinek megfelelni. Az értékes barátokat meg kell becsülni, de nem kell olyanhoz ragaszkodni, aki sokat bánt, és nem áll mellettem a bajban, mert az olyan minden, csak nem barát. Ja, meg hogy abba ne merészeljem hagyni az olasz nyelvet. De mivel konok voltam... magamra se hallgatnék. :D A szüleimmel jó a kapcsolatom, igaz a lázadós korszak kimaradása miatt "nehéz" volt a leválás, főleg anyukámnak, de túléltük, mindenféle kiszökdösés nélkül is rájött idővel, hogy felnőttem, és nem kezelhet gyerekként. Miután ezt rendbe raktuk (kb fél-egy éves időtartam, az is már 19 éves korom környékén, az óta minden rendben van. 18 évesen albérletbe költöztem a suli miatt, dolgoztam mellette, de minden nap beszéltünk telefonon. Egy éve befejeztem a sulit (mindet, végre), és külföldön élek. Interneten tartjuk a kapcsolatot, hetente többször beszélünk, mert mind igényeljük, hogy tudjunk a másikról, ha csak pár mondat szintjén, akkor is. 25/L
2014. jún. 23. 15:49
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem voltam hú de jó, de túl rossz se.

Sokat jártam el bulizni, és ha nem engedtek, kimásztam az ablakomon. Felnőtt fejjel már tudom, hogy ez nagyon meredek volt tőlem, úgy elmenni a városomból, hogy senki sem tudott róla. :D

Már nagyon korán elkezdtem pasizni, ami nem okozott maradandó problémát, viszont a sok sok csalódás árán vetkőztem le a naivságom.

Már 14 évesen cigiztem, egészen 18 éves koromig (hát persze, amint lehetett már nem kellett, jellemző), ezt nem bánom, emlékszem hogy sokszor jól esett, és később sikeresen leszoktam róla.

A szüleimmel jó volt a kapcsolatom, bár ma már tudom, hogy hihetetlen türelmük volt felém, én nem engednék meg olyan beszédet a gyerekemtől, amit ők megengedtek.

Összességében, ha most beszélnék a kamaszkori énemmel, akkor kapna egy kevés fejmosást, hogy hova siet, ráér még még az előbb felsorolt dolgokra.

27/N

2014. jún. 27. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!