Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tw vennél a gyermekednek...

Tw vennél a gyermekednek kocsit, ha megtehetnéd, és erre vágyna? Miért nem vesz egy ilyen szülő saját autót a gyereknek?

Figyelt kérdés

A haverom megcsinálta a jogsiát, és már előtte mondta, hogy ahogy meglesz kap saját autót. Van elvileg fél millió ftja saját pénze.

Meglett a jogsi, és mindig mondta, hogy nyáron kap, még jár az apja munkába járóy autójával. Aztán tavaly nyáron iy azt szajkózta, hogy már nézik a használt autókat.

Idén 20 éves, és még mindig nincs kocsija az Pja autóját használja.

Miért nem vesznek neki autót, ha erre vágyik, és megtehetik? Nem rosszul állnak anyagilag, bár nem vagyok látnok, nem látom a számlát mennyi nulla van raj, de nagy házuk van. 3 autó, cigi, pia erre mindig van pénze, nem küldik el dolgozni, otthon van... Átlag felett élnek.

Miért nem kap autót vajon? Lehet nincs is fél millió zsebpénzze? Csak szajhos?

Te vennél a gyermekednek autót, ha megtehetnéd, és erre vágyna? Ne egy audit képzelj el, hanem egy opelt, golfot egy használt 10-20 éves autót.

2014. jún. 20. 20:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Miért olyan biztos ebben az a haverod/barátod, hogy a szüleinek azóta nem romlott az anyagi helyzetük? lehet nem látványosan, de ahhoz eléggé, hogy ne tudjanak MOST fenntartani még egy kocsit. Hm?

Nekem is volt fizetés csökkentésem, épp az elmúlt hónapban.

Nem sok, de arra pont elég, hogy 1-2 dologból le kell csípni.

2014. jún. 20. 20:58
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még a jogsim se lett meg - amikor összeraktam rá a pénzt, apám közölte, hogy megcsinálhatom, de autóról ne is álmodjak, és az övét se használhatom. Pedig bármelyikre lett volna lehetősége.

Egyébként ha a gyereknek van fél millája, akkor ha olyan nagyon akarna autót, akkor venne egyet. Egy használt opel vagy golf simán kijön ennyi pénzből.

2014. jún. 20. 21:00
 13/27 anonim ***** válasza:
53%
Talán lehet, hogy azért mert nem érdemlli meg. Felelötlen? Nem érzi a pénz értékét? Flegma a szüleivel? Semmit sem csinál a láblogatáson kivül? Vagy talán tudják rola hogy egyböl össze is törné? Ahoz hogy autot vegyek a gyerekemnek, azt ki kell hogy érdemelje. Ahoz pár dolgot bizonyitania kéne. Az meg hogy nem küldik el dolgozni, az nem azt jelenti, hogy ne is menjen. 20 évesen legyen már benne annyi hogy legalább a zsebpénzét nem a szülöktöl kéri........
2014. jún. 20. 21:32
 14/27 anonim ***** válasza:
84%
Bűzlik a kérdés attól,h ezt egy irígy haver kérdezte.De egyébként igen csak szájhős,ha a szüleinek van pénze,ha csak nem zsugoriak és a gyerek nem számít mindenképpen vennének.
2014. jún. 20. 21:32
 15/27 anonim ***** válasza:
90%

Ha az én gyerekem ennyi idősen ilyen helyesírással írna ki valamit, nem kocsit kapna, hanem jól nyakon vágnám.

Tw? az Pja? járóy? ftja?

2014. jún. 20. 21:43
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

lehet , hogy nem bíznak meg benne, felelőtlen, és attól félnek, hogy 2 hét múlva meghalna egy buliból hazafelé menet...ki tudja. nem ismerjük!

amúgy meg,amikor nekem meg lett a jogsim, úgy szereztem rutint, hogy anyukám fél évig mellettem ült a családi kocsiban, és mindenhova én vezettem, ahova ment a család.nem saját kocsit nyomott alám, hogy menjek, amerre akarok. és szerintem én is így fogok csinálni , mégha majd meg is tehetem, hogy vegyek neki.

2014. jún. 20. 21:50
 17/27 anonim ***** válasza:
62%
Az ember életében csak annak van értéke, amiért megdolgozott. Minél keményebben kellett dolgoznia érte, annál értékesebb számára a dolog. Nem szeretem az ilyen jajszegénygyerekneúgykezdjemintén típusú ajnározást, ugyanakkor azt is el kell ismernem, hogy a mai világban szülői segítség nélkül semmire se lehet menni. Ezért minden csemetémnek igyekeztem a tanulmányait és a lakhatását elősegíteni, de kocsit egyiknek sem vettem. Szerencsére elfogadták és megbecsülték az alólam kikopottakat is, amikor én másikat vettem.
2014. jún. 20. 22:03
 18/27 anonim ***** válasza:
67%
Ha megtehetném, vennék neki. De a megtehetem alatt arra gondolok, hogy milliomos vagyok. Ha "csak" szimplán átlag felett élünk...akkor már biztos a dolog. Dolgozzon meg érte!
2014. jún. 21. 06:45
 19/27 anonim ***** válasza:
28%
A jogsimat a szüleim fizették, de kocsit csak 23 évesen kaptam, azaz most. Eddig a régi céges kocsinkkal közlekedtem és jobb is, mert így szereztem rutint. Nem tartom helyesnek, ha rögtön új autót ajándékoznak, főleg nagy teljesítményűt a gyermeküknek, még akkor is, ha megtehetik.
2014. jún. 21. 07:48
 20/27 anonim ***** válasza:
86%
Friss jogsival? Nem! Ha megtehetném sem! Az én apám megtehette, de miután meglett a jogsim még legalább két évig vagy az ő autóját vezetgettem, először úgy,hogy jött velem,vagy a pasimét. Két év után amikor látta,hogy már van egy minimális rutinom, akkor kaptam kocsit!
2014. jún. 21. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!