Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim már csak a netezéssel...

Szüleim már csak a netezéssel tudják lekötni magukat!?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, külön élek a szüleimtől lassan 2 éves, és férjnél is vagyok.

Régen,mikor fiatalabb voltam, és otthon éltem, neteztem, és a szüleim sokat piszkáltak ezért,hogy miért netezek egyit.

Sok veszekedés volt ebből.Mikor én is elköltöztem, és nővérem is, Anyukám pedig külföldre jár dolgozni, Szüleim is belemerültek az internet világába.

Mondván, hogy ott tudják csak tartani a kapcsolatot.

skype, mert ott látják is egymást! Ez egy szuper dolog. Mikor elköltöztem, hetente beszéltünk skypen egyszer a szüleimmel, és volt mit mesélnem, hogy mi is történt velem a héten.

Mostanság elvárják hogy naponta fent legyek, és beszéljünk. De nem tudunk miről. Elmondjuk már azt is hogy ki mit evett , és csinált az nap. Ha pedig valamiért nem értek rá velük beszélni, akkor megsértődnek.

A facebook-ra teljesen rá szoktak, mondván, "ott tudják tartani a kapcsolatot" .... ha anyu külföldön van. Ami nem is igaz,mert vezetékes telefon van anyunál is,meg apunál is otthon, és olyan csomagba vannak, hogy ingyen hívják egymást.

Oké, a skype jobb,mert látják is egymást.

Nem mondom, hogy ha az én férjem lenne távol sokáig, akkor nem beszélnék vele így.

De ami tök fura, hogy egyik hétvégén haza utaztunk ( elég messze, 5 óra volt az út ) És egyszerűen azt láttam, hogy a szüleim ( anyu épp otthon volt ) nem beszélnek egymással. apunak van egy asztali gépe, anyunak egy laptopja, és ülnek egymással háttal ,és neteznek. de semmi konkrétat, csak görgetik azt a hülye facebook-ot. olyan rosszul esett, 2 havonta látjuk egymást, 5 órát utazunk messziről, erre leülnek netezni?

mikor mindketten otthon vannak. Ha szólok nekik, akkor mindig az van hogy miért kell veszekednem?! Miért ez normális? párom informatikával foglalkozik,és én is gépezel ( látod,most is) de ha hazaér, már nem ülünk a géphez, max filmet letölteni, vagy ilyesmi.

Anyu meg elvárja, hogy este 9kor skypen beszéljek vele. Hát sajnálom, 5-kor hazaér a férjem, és szeretnék vele lenni.

Meg tényleg, ha még hetente 1x-2x beszélnénk anyuval, akkor lehetne miről. De csak ülünk itt 40 percig a gép előtt, és a semmiről beszélünk!

Úgy érzem, teljesen függők, az életbe nem is szólnak már egymáshoz, ha meg igen, akkor veszekednek. Karácsonykor is, vacsi után felugrott apa,gépezni. Anya elmosogatott, aztán ment ő is. A rokonok, akik meg voltak hívva pedig telefonról neteztek. Én meg ültem közöttük, és sírva tudtam volna fakadni :( Mit tegyek? próbáltam már velük beszélni erről, de támadásnak veszik. Jól esne, ha legalább annyi időre tudnának ránk figyelni, amíg otthon vagyunk 1-2 napot.

2014. jún. 19. 10:38
 1/5 Youknowwho ***** válasza:
40%
Na végre a fagyi visszanyal :D ezen jót mulattam mert görbe tükröt kapsz és leesik a tantusz mit miért mondtak
2014. jún. 19. 10:49
 2/5 A kérdező kommentje:
oké. de 13 éves voltam, és akkor kötötték be a netet, jó hogy rá voltam kattanva.de azért szerintem egy kicsit más, hogy 2 havonta látjuk egymást, ők akkor is inkább a monitort bámulják.
2014. jún. 19. 10:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Ilyen a világ.Buszon ülök,minden utas kezében mobil,barátok eljönnek,kezükben mobil...

Alig ismerek kivételt.

2014. jún. 19. 13:10
 4/5 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy nem csak engem zavarnak ezek!

elmentünk egy étterembe, kb mi voltunk ketten, akik nem a telefonjukat bújták. Nem is értem. az emberek annyira megváltoztak. Ismerősök vagyunk facebook-on , de nem köszön vissza az utcán... ?! Milyen világba élünk.

Ha valaki elesik, előbb fényképezik le, és teszik fel facebook-ra,mint hogy segítenének neki

2014. jún. 19. 13:37
 5/5 anonim ***** válasza:

:))))

Az én anyukám be se tud kapcsolni egy gépet sem!

Neked jó, vagy nekem?

Ha valamit akar, neten, akkor máris azt kell tennem...

2014. jún. 24. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!