Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az alkoholisták becsapják...

Az alkoholisták becsapják saját magukat is, vagy tudják hogy ez így nem jó?

Figyelt kérdés

Nekem apám alkesz, de a rosszabbik fajtából aki még titkolja is, minden "utalásra" rögtön védekezni kezd, még ha azt nem is utalásnak szánja az ember (pl. hogy elherdálódott az a pénz is--->mit herdálódott el?mikor herdáltam én el pénzt, ne mond már"

Állandóan hazudik, pl anyukámat kórházba kell vinni, de ő nem viszi,vigye bátyám mert ha ő elmegy itthonról akkor nem lesz aki főzzön, és addig ő megfőz (eközben a valóság,hogy már reggel inni akar és fél,hogy netán megbüntetik harmincezerre,holott azt el is ihatja -plusz poén,hogy általában nem főz meg)

Nem értem mire jó ez neki, legalább ha bevallaná,hogy alkoholista nem lenne könnyebb neki is?Vagy akkor fél,hogy változtatásra ösztönözné a család?De nem tudja,hogy nem vagyunk hülyék és egyértelmű,hogy ő beteg?

2014. jan. 22. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Nézd !!Ezek az emberek abban az állapotukban vannak,hogy "Teljes tagadásban "élnek.És aki így él az nem tud bevallani semmit sem magának,sem másnak.Meg különben vakok,és nem látják,hogy mit csinálnak.Hogy amit csinálnak az nem jó.Ráébreszteni nem lehet a hibájukra.Legalábbis Te nem tudod ezt megtenni.
2014. jan. 22. 16:19
 2/6 piriiiiii ***** válasza:
A lelkük mélyén jól tudják, de az a mélység nagyon lent van...
2014. jan. 22. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Van amelyik belátja, de akkor a kifogásokat keresik, "magyarázzák a bizonyítványukat". Vagyis mindenki más hibás, és igazából nekik nincs is más választásuk, mint hogy igyanak. Nagyon ritka, aki eljut addig,h alkesz vagyok, és ezért egyedül én vagyok a felelős. És erre tényleg nem tudják mások rávezetni.
2014. jan. 22. 16:39
 4/6 anonim ***** válasza:
1: És ha valaki csak "szimplán" hazudozó? Ki tudja ráébreszteni őket?
2014. jan. 22. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Apám alkoholista, de ő például becsapja magát, olyanokat mond (és komolyan gondolja), hogy ő a társaság kedvéért megy a kocsmába, és nem az ital miatt, meg hogy nem költ rá sokat, hiszen a legolcsóbb keverteket kéri ki (napi kétszer, néha háromszor), olcsó sört vesz otthonra stb... és az neki jár, mert nincs hobbija, nem dohányzik, nem megy nyaralni, neki is jusson valami. Talán sejti, hogy ez így nincs rendjén, de elhessegeti magától.
2014. jan. 22. 17:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Az alkoholizmusnál nem tudatosul a betegben, hogy ő beteg...attól függ, hogy be fogja e vallani, hogy mennyire erős ember. De erre kevesek képesek csak, mert ez nem egy egyszerű betegség.
2014. jan. 22. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!