Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális, hogy a...

Mennyire normális, hogy a nővérem ilyen sok időre lepasszolja a lányát?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nincs gyerekem, tehát ha azt írjátok hogy ez nem sok idő vagy normális, elfogadom. Csak a munkatársi körben azt látom, hogy ilyen pici gyereket nem adnak oda több napra rokonoknak.

Az unokahugom 2,5 éves múlt.

Anyukámmal és az öcsémmel lesz a Balatonon kb 1 hetet, apuékkal vidéken 2-4 napot (apu feleségének a munkájától függ), nővérem anyósával pedig többször 2-3 napokat, ő ugyanis óvónő és sokat lesz otthon a nyáron.

Nem sok ez egy ilyen pici gyereknek? És vajon a nővéremnek nem fog hiányozni?

2014. jún. 18. 11:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy sok. Már egész kiskorom óta voltam 1-1 heten nagyszülőknél, más rokonoknál, főleg a nyári szünetben, mert mindkét szülőm dolgozott.

Sőt, már kisbaba koromban is voltam több napot nagyszülőknél, mert költöznünk kellett és így volt a legegyszerűbb megoldani, hogy minden gyorsan menjen.

Nincs ebben semmi rossz. Nyilván jó a kapcsolat a nagyikkal.

Egyébként ennek előnye is van, ha pici kortól hozzá van szoktatva, hogy el van másokkal is, akkor nem lesz az, hogy anyuka soha semmit nem csinálhat a gyerek nélkül.

2014. jún. 18. 12:08
 12/19 A kérdező kommentje:

Nagyszülőknek (legalábbis a mi részünkről, de gondolom a másik nagyszülőkre is ez igaz) ez nem megterhelő, ha rajtuk múlt volna, már tavaly elhozták volna, de akkor a nővérem még picinek érezte.

Ők ha jól tudom közben dolgozni fognak, nem mennek el nyaralni kettesben hanem majd hárman.

Köszönöm a válaszokat.

2014. jún. 18. 12:24
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nos, itt is, mint minden másban az a lényeg, hogy az említett embereknek ez megfeleljen. Ha minden rendben, senkinek nem teher és a kislány is szívesen megy, akkor semmi probléma. Amúgy unokahúgod nem jár bölcsibe? Nem lehet, hogy a bölcsi bezárása miatt megy ennyi helyre, mert tesódnak nincs ennyi szabija?
2014. jún. 18. 12:26
 14/19 A kérdező kommentje:
Jár bölcsibe, de nem zár be mert alapítványi magánbölcsi. A nagyszülők kezdeményezték, az időpont is az ő szabadságukhoz igazodik.
2014. jún. 18. 12:27
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván jobb nagyiknál, mint állandóan a bölcsiben.

Én semmi rosszat nem látok ebben. Inkább jó, a gyereknek is jó lesz egy kis változatosság. Biztosan élvezni fogja.

2014. jún. 18. 12:29
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Oké, szóval ha van bölcsi nyáron, akkor sincs semmi gond ezzel. :)
2014. jún. 18. 12:31
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Kisgyerekes anyuka vagyok és nekem sok lenne ennyi idő a gyerekem nélkül, szerintem emberi tulajdonság-függő. Nekem is van a családban olyan rokonom aki a fél éves gyerekét napokra "lepasszolja", és csodálkozok azon, hogy miért nem megy el dolgozni ennyi erővel..."

Nem egészséges ez a hozzáállás. A gyerekedet nagyon meg fogja viselni, ha majd oviba kerül. Sokkal jobb, ha előtte már többször is vannak olyan időszakok, amikor egy nagymama, vagy más rokon vigyáz rá.

Tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy megbízol-e az anyukádban? Ha úgy érzed, téged sikeresen fölnevelt, akkor pár napig az unokájával is elboldogul. Másrészt sohasem tudhatod, mikor kerülsz pl. kórházba. Jó, ha nem akkor megy először nagyszülőkhöz a gyerek, sokkal jobb, ha már jól ismeri őket, összeszoktak.

Szóval, jó lenne, ha hozzászoknál a gondolathoz, hogy a köldökzsinort már elvágták.

2014. jún. 18. 15:20
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
a gyereknek jobb amúgy. én nem tudom kire bízni a babám, a párom rengeteget dolgozik, a nagyszülők közül csak az én anyum van, bár ő gyakorlatilag egy háztartásban, de nem szívesen vigyáz rá. olyanra meg nem erőltetem, aki nem akarja, mert az nem jó se nekem, se a gyereknek. már most érzem, h kicsit kezd kialakulni benne, h "bennem egy világ dől össze, ha anya 2-3 percre egyedül hagy" és ez egyáltalán nem segíti az egészséges lelki fejlődését. tartok is tőle, h hatalmas szeparációs szorongás lesz majd ebből, ha közösségbe kerül :-(
2014. jún. 18. 16:00
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell ahhoz gyerekednek lenni, hogy érezd, hogy ez nem normális. A tetsvéred egy rendkívül önző dög, aminek nem szabadott volna gyereket vállania. A lányan éppen az egyik legérzékenyebb korban van. Ha felnőttként emiatt az elhagyattás miatt pl. bordeline lesz, akkor nővérkéd verheti a fejét a falba.
2014. jún. 18. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!