Mennyire normális, hogy a nővérem ilyen sok időre lepasszolja a lányát?
Előre leszögezném, hogy nincs gyerekem, tehát ha azt írjátok hogy ez nem sok idő vagy normális, elfogadom. Csak a munkatársi körben azt látom, hogy ilyen pici gyereket nem adnak oda több napra rokonoknak.
Az unokahugom 2,5 éves múlt.
Anyukámmal és az öcsémmel lesz a Balatonon kb 1 hetet, apuékkal vidéken 2-4 napot (apu feleségének a munkájától függ), nővérem anyósával pedig többször 2-3 napokat, ő ugyanis óvónő és sokat lesz otthon a nyáron.
Nem sok ez egy ilyen pici gyereknek? És vajon a nővéremnek nem fog hiányozni?
2,5 fél évesen nem sok, ha nem szoktatta magához az anyuka,
és jó a kapcsolata a nagyszülőkkel.
Csak ma szokás az anyának állandóan a gyerekkel lenni. A nővérednek miért hiányozna? Tudja, hogy jó helyen van a kislánya.
Miért lenne sok? Nem az a helyes, ha egy gyerek a családtagjaival tölti az időt, és nem csak a szüleivel?
Nem kell az anyához kötni egy gyereket. Ha hiányzik hát hiányzik, az a normális, de ez nem tragédia.
A nővérednek is jó, ha egy kicsit magával vagy mással is tud foglalkozni, mint szaladni a kislány után.
Irigylem nővéred. Az én lányom nyáron tölti a 3-at és csak velem volt eddig. Nekem nincs senkim aki csak akár 1 teljes napot is vigyàzna rá.
Sokkal nyugodtabb lesz tesód is ha nem lóg rajta állandóan.
11:31
Csak szerintem normális, ha távol van egy szeretted, ő hiányozni fog?
Persze, hogy hiányozni fog neki, de attól még nem lesz egyikőjüknek sem baja. Kislány is nyaral picit, anya is pihen, aztán édes lesz a viszontlátás.
Szerintem nem sok. Az én lányom 2 éves múlt, és 2 hétig a nagyinál nyaral. :) Abból egy hetet a 6 éves bátyja is vele volt, és mi is meglátogattuk néhányszor az apjával, de most egy hétig teljesen a nagyi felügyeli. (A bátyja meg táborban van.)
Kell egy kis pihenô a szülôknek is. Elôször furcsa volt, de azután megtanultam értékelni a gyerekmentes napokat. :)
Hiányzik. Nem is kicsit. De rz normális. Viszont végre pihenek, feltöltôdöm, nem ugrálok percenként, mert neki épp kell valami, ô pedig megtanul kicsit s szoknyámon túl is boldogulni.
Stabilan kötôdô gyerek, ha jó helyen van, nem sír az anyja után. A nagyiját pedig imádja... szóval nálunk jól mûködik a dolog.
Persze a hét végére már kész leszek lelkileg az apjával együtt. De ez totál normális... :)
Nem sok. Engem már kisebb koromban is "kiraktak" nagyszülőkhöz vidékre, hogy ne a panelban főjön a gyerek. Imádtam kint lenni, kutyázni, gyümölcsöt enni, papával csillagokat nézni.
Mindig mesélik, hogy volt olyan h már jártam, mamáék jöttek látogatóba, kikísértük őket a kocsihoz, én meg kapásból másztam be az trabiba, hogy akkor mehetünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!