Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális, hogy a...

Mennyire normális, hogy a nővérem ilyen sok időre lepasszolja a lányát?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nincs gyerekem, tehát ha azt írjátok hogy ez nem sok idő vagy normális, elfogadom. Csak a munkatársi körben azt látom, hogy ilyen pici gyereket nem adnak oda több napra rokonoknak.

Az unokahugom 2,5 éves múlt.

Anyukámmal és az öcsémmel lesz a Balatonon kb 1 hetet, apuékkal vidéken 2-4 napot (apu feleségének a munkájától függ), nővérem anyósával pedig többször 2-3 napokat, ő ugyanis óvónő és sokat lesz otthon a nyáron.

Nem sok ez egy ilyen pici gyereknek? És vajon a nővéremnek nem fog hiányozni?

2014. jún. 18. 11:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kicsi jól ismeri az említett rokonokat, és jó a kapcsolata velük, akkor nem sok. A nővérednek meg biztosan hiányozni fog, de néha olyan jó pár napra "szabad" lenni. Azután még nagyobb türelme lesz hozzá:)
2014. jún. 18. 11:30
 2/19 anonim ***** válasza:
85%

2,5 fél évesen nem sok, ha nem szoktatta magához az anyuka,

és jó a kapcsolata a nagyszülőkkel.

Csak ma szokás az anyának állandóan a gyerekkel lenni. A nővérednek miért hiányozna? Tudja, hogy jó helyen van a kislánya.

2014. jún. 18. 11:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne sok? Nem az a helyes, ha egy gyerek a családtagjaival tölti az időt, és nem csak a szüleivel?

Nem kell az anyához kötni egy gyereket. Ha hiányzik hát hiányzik, az a normális, de ez nem tragédia.

A nővérednek is jó, ha egy kicsit magával vagy mással is tud foglalkozni, mint szaladni a kislány után.

2014. jún. 18. 11:34
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Irigylem nővéred. Az én lányom nyáron tölti a 3-at és csak velem volt eddig. Nekem nincs senkim aki csak akár 1 teljes napot is vigyàzna rá.

Sokkal nyugodtabb lesz tesód is ha nem lóg rajta állandóan.

2014. jún. 18. 11:35
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

11:31

Csak szerintem normális, ha távol van egy szeretted, ő hiányozni fog?

Persze, hogy hiányozni fog neki, de attól még nem lesz egyikőjüknek sem baja. Kislány is nyaral picit, anya is pihen, aztán édes lesz a viszontlátás.

2014. jún. 18. 11:36
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sok. Az én lányom 2 éves múlt, és 2 hétig a nagyinál nyaral. :) Abból egy hetet a 6 éves bátyja is vele volt, és mi is meglátogattuk néhányszor az apjával, de most egy hétig teljesen a nagyi felügyeli. (A bátyja meg táborban van.)

Kell egy kis pihenô a szülôknek is. Elôször furcsa volt, de azután megtanultam értékelni a gyerekmentes napokat. :)

Hiányzik. Nem is kicsit. De rz normális. Viszont végre pihenek, feltöltôdöm, nem ugrálok percenként, mert neki épp kell valami, ô pedig megtanul kicsit s szoknyámon túl is boldogulni.

Stabilan kötôdô gyerek, ha jó helyen van, nem sír az anyja után. A nagyiját pedig imádja... szóval nálunk jól mûködik a dolog.

Persze a hét végére már kész leszek lelkileg az apjával együtt. De ez totál normális... :)

7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok. A gyerek szempontjából, a szülők szempontjából és a rokonok szempontjából is számos előnye van. Természetesen csak akkor, ha az őt körülvevő emberek mindig szeretettel fordulnak hozzá, jó példát mutatnak, de feltételezem, hogy így van. A gyereknek a szocializációját elősegíti, megtanul többféle emberhez és helyhez alkalmazkodni. Szóval sok előnye lehet és 2,5 évesen már nem annyira kicsi. 1 évesen ez nem lenne helyes. A szülők egy kicsit pihenhetnek, saját kapcsolatukat ápolják, jól van ez így. Ha lesz gyereked, jobban meg fogod őt érteni. És ha egyszer nagyszülő leszel majd, akkor pedig boldogan unokázol..
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok. Engem már kisebb koromban is "kiraktak" nagyszülőkhöz vidékre, hogy ne a panelban főjön a gyerek. Imádtam kint lenni, kutyázni, gyümölcsöt enni, papával csillagokat nézni.

Mindig mesélik, hogy volt olyan h már jártam, mamáék jöttek látogatóba, kikísértük őket a kocsihoz, én meg kapásból másztam be az trabiba, hogy akkor mehetünk :)

2014. jún. 18. 11:40
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok, ha jól értem a nagyszüleiről van szó, nyilván mindegyiküket ismeri. Szerintem az rosszabb is, ha egy 3 éves (vagy akár nagyobb) még sose maradt ott senkinél.
2014. jún. 18. 11:49
 10/19 anonim ***** válasza:
7%
Kisgyerekes anyuka vagyok és nekem sok lenne ennyi idő a gyerekem nélkül, szerintem emberi tulajdonság-függő. Nekem is van a családban olyan rokonom aki a fél éves gyerekét napokra "lepasszolja", és csodálkozok azon, hogy miért nem megy el dolgozni ennyi erővel...
2014. jún. 18. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!