Szüleim elvették a ballagási pénzem, és nem adnak belőle semmit. Mit tegyek?
Ballagásomra kaptam 60ezer forintot rokonoktól. Szüleim elkérték, én odaadtam nekik. Majd amikor kértem belőle csak a felét akkor mindig azzal jött apám, hogy a kajára meg mindenre sokkal több ment el mint amennyit adtam neki. Úgy hogy ezt úgy vette, hogy én kifizettem a vendéglátást.
Normális ez?
Abból a pénzből én szeretnék mást venni, amit el is mondtam nekik. De nagy ívbe letojták. Majd jöttek azzal, hogy most ne vegyek ilyet stb. (számítástechnikai dolgot vennék belőle)
Most igaza van apámnak, hogy illő kifizetni a vendéglátást és nekem nem vissza kéregetni? Úgy vette, hogy a saját kasszájából kellett elvennie ahhoz, hogy nekem jó bulit csapjon és én visszaadom neki. Anyám bele se szól.
Szerintem nem jó ez így.
Hogyan győzzem meg szüleimet, hogy adják vissza?
Bunkóság lenne?
lopd el valamilyét apádnak ha már ilyen bunkó! és add el bagóért!
mondjuk aranyát, táska, stb. 60-70-et megtartasz a különbözetet 10-20 ezer meg odaadod neki.
Szerintem mutasd meg nekik ezeket a válaszokat! Tényleg mindenképp!
Undorító amit csináltak, gyakorlatilag lopás. Gondolom ha tudtad volna hogy neked kell fizetni, nem kérted volna hogy legyen buli.
Nagyon sajnálom, nincs igazuk.
Hát ez nagyon csúnya és gonosz dolog volt azért, szegénykém, most nagyon sajnállak! :(((
Volt egy osztálytársam gimiben, nyáron elment dolgozni gyorsétterembe. Két hónap alatt olyan 150 ezret keresett.
A szülei MINDET elvették! Volt valami adósságuk, de nem hitel, meg semmi ilyesmi, hanem állítólag 40 ezret kértek kölcsön valamelyik ismerősüktől, ezt kifizették, a többit meg azért vették el, mert "ha már dolgoztál, szállj bele a rezsibe". És ezt úgy, hogy a két öccsének (nem picik, akkor voltak 8 és 12 évesek) minden vacak újságot megvettek. Azokat, amikhez járt valami figura az újság mellé, és "az első szám csak 490 Ft".
Végül a lánynak visszaadtak 1 darab (!) ezrest, hogy azt elköltheti. Akkor voltunk 16 évesek.
Én is a nyáron szinte minden nap dolgoztam, a 99%-át oda kellett adnom a szüleimnek, mert annyi az adósság.
Undorító dolog és rossz érzés de számlákat ki kell fizetni meg enni is kell valamiből.
17F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!