Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan szerezhetem vissza a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mezei Bea kérdése:

Hogyan szerezhetem vissza a gyerekem, ha 2 eve elvettek?

Figyelt kérdés

2eve elvalltunk a ferjemmel, es a birosag neki itelte az a fiam. A fiam most 4 eves. Akkor nem volt sajat lakasom , se munkam, de persze neki igen, ezert kapta o.

Es elvileg 14 eves koraig o a gyamja. Mit tehetek ha akkor is vissza akarom kapni, mostanra rendben az eletem, de kulfoldon elek. De nem tudom a fiam nelkul elni. Ha valakinek valami tanacsa kerem irja le. Egy ketsegbe esett anya...

2014. máj. 5. 03:43
1 2
 1/13 McEnroy válasza:
84%

Szia Bea!

Az egyik ismerősömmel beszélgettünk éppen erről valamelyik nap. Sajna ő is jár a bíróságra a gyereke miatt, nála is az elhelyezés van folyamatban. Kikérdezte az ügyvédnőt szinte minden eshetőségről és ő azt mondta neki hogy : Nagyon nagy horderejű dolognak kell történnie ahhoz hogy a gyereket megkapja az a szülő, aki az elhelyezési eljárás során nem kapta meg. Pl: Öngyilkos lesz az a szülő akinél a gyerek van, vagy más módon veszti életét Nem dolgozik, drogozik, alkoholista lesz, tolószékbe kerül stb.. De persze mindent bizonyítani kell. Az ügyvédnő beszámolt neki egy konkrétan ilyen esetről, ahol az elhelyezés óta, 6 éve harcol az a gyerekéért. A lánya akit az anyjának ítéltek már megszökik otthonról, nem jár iskolába, már mindent mond az anyjáról mindenkinek, kárt tesz a lakásban stb.. hogy az apjához kerülhessen, de semmi nem történik. Nem akarlak elkeseríteni, de ez kemény dió eléggé. Nálad pedig az is erősen befolyásoló tényező hogy külföldön élsz. Egy magyar gyermekfelügyeleti tag nem hinném hogy kimenne külföldre ellenőrizni a lakókörülményedet, még ha fizeted is neki. Sajna segíteni nem hinném hogy tudtam, de remélem kicsit okosabb lettél.

2014. máj. 5. 04:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szinte eselytelen, plane, ha kulfoldon élsz,
2014. máj. 5. 06:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag nincs esélyed. Külföldre amúgy is csak az apa beleegyezésével viheted. Ha megpróbálod, hosszú, kéteskimenetelű per elé nézel.
2014. máj. 5. 07:25
 4/13 anonim ***** válasza:
43%

Külföldön élve kevés esélyed van, hogy vissza kapd a gyereket. De azon is gondolkozz el, mi a legjobb a gyereknek. Kiszakítani a megszokott életéből, és elvinni olyan helyre ahol még a nyelvet se érti. Ez olyan trauma lenne a gyereknek, amit talán sose heverne ki. Ne magadat sajnáld, nézd a gyerek érdekeit. Tudom nehéz egy anyának ha nem a gyerekével él. Gondolj a krétakörre.

Salamon király híres volt bölcsességéről, igazságos ítéleteiről. Egy napon két asszony jelent meg előtte. Az egyikük a következőket mondta:

„Uram, én és ez az asszony ugyanabban a házban lakunk. Nemrégen a világra hoztam egy fiút. Három nappal később neki is fia született. Továbbra is együtt éltünk ugyanabban a házban. Mindegyikünk a saját gyermekét gondozta. De az elmúlt éjszaka ennek az asszonynak meghalt a fia. Erre éjnek idején felkelt, s míg én aludtam, és nem vettem észre, hogy mit cselekszik, elvette a mellemről a fiamat, és a halott gyermeket fektette oda helyette. Virradatkor vettem észre, hogy nem a saját fiam fekszik mellettem.”

A másik asszony azonban ellene szólt: „Hazudsz! A te fiad halt meg, az enyém maradt életben.”

A másik azonban váltig állította, hogy az ő gyermeke az, aki életben maradt.

A király végighallgatta őket, és elgondolkodott a történteken. Nagy csend lett körülötte, mindenki várta az ítéletet. Akkor a király a következőt mondta: „Rajzoljatok egy krétakört a földre, és helyezzétek el benne a gyermeket!”

A szolgák teljesítették a parancsot, és mindenki kíváncsian várta, hogy mi fog történni. Salamon király akkor így szólt az asszonyokhoz:

„Azé lesz a gyermek, aki a kettőtök közül magához tudja húzni őt, az igazi anyának biztosan nagyobb az ereje.”

Akkor az az asszony, akinek meghalt a fia, teljes erejéből maga felé vonta a gyermeket, mert erősen akarta, hogy az övé legyen. A másik asszony azonban megijedt, hogy fájdalmat okoz a kicsinek, és elengedte őt:

„Inkább lemondok róla, minthogy ketté szakítsam!”

Salamon erre meghozta az ítéletet:

„Az az igazi édesanya, aki inkább lemond a gyermekéről, de nem engedi, hogy baja essék. Kapja tehát ő vissza a fiát!”

2014. máj. 5. 08:01
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
Miért az az érzésem, hogy nem vagy őszinte hozzánk, kedves kérdésfeltevő? Melyik anyának van állása, és saját lakása, ha 2 éves fiát neveli? Annak, hogy a férjednek ítélték a gyereket valami nyomós oka volt. Ha őszinte vagy, írdd meg az okát. Ha Te külföldön élsz, akkor Te már választottál. Egy életet, a fiad nélkül. Én többgyerekes anya vagyok, és max. kb. 1 hetet lennék képes a gyerekeim nélkül élni. Nyilván, ez különböző lehet az anyáknál. De évekig távol lenni? Apropó, milyen szakmában dolgozol külföldön?
2014. máj. 5. 09:03
 6/13 anonim ***** válasza:
A kapcsolatot eddig tartottad a gyerekkel? Az egy dolog, hogy te mit szeretnél, ha a két év alatt nem nagyon találkoztatok pl. pont azért, mert külföldön vagy, már alig emlékszik rád a gyerek (egy két évesnél nagyon sok idő két év külön töltött idő).
2014. máj. 5. 09:36
 7/13 anonim válasza:

Kedves Bea!

Barátnőm 14/L. Most váltak a szülei és először az anyjánál volt, 13 éves kortól veszi figyelembe a bíróság a gyerek kérését. 😞 addig sajnos nem.

Remélem, hogy tudtam valamit segíteni.

2014. máj. 5. 09:55
 8/13 A kérdező kommentje:
Pizzeriabn dolgozok, akkor amikor egyutt eltunk en iskolaba jartam a ferjem tartotta el a csaladot, tehat amikor perre kerult a dolog, nekem nem volt mit fel mutatnom. Es skypeon telefonon tartjuk a gyerekkel a kapcsolatot, nem felejtett el, gyakran sir es hianyzom neki. Kulfoldon azert elek, mert miutan 1 evig szendvettem Magyagyarorszagon hogy normalis megelhetesem legyen amellett hogy 2 hetente Budapestre jartam a fiamhoz, ami szinten nem volt keves penz, es nagyon nehezen teremtettem meg. Miutan elfogytak a lehetosegeim ezutan jottem kulfoldre, megprobalni valami olyan eletkorulmenyt szerezni magamnak amivel bizonyithatom, hogy meg van mindenem ahozz hogy a fiam velem legyen. Nem mondom, hogy o most nincs jo helyen. De mivel az apja reggeltol estig dolgozik, joreszt a gyerek a nagyannyaval van, aki 80eves. Es eleg nehezen jar , beteg. Tehat jogosan aggodok, es nem hallgatok el semmit. Az apa nem hallgat ram, kertem mar hogy egyezzunk meg adja nekem, nem akarja. Termeszetesen ez miatt nem itelem el. De nem tudja felfogni es elfogadni, hogy barmikor a szerencsetlen nagymama meghalhat, vagy ne adj Isten baleset tortenhet mikozben a fiammal van, mert eleg mozgekony huncut eros fiu.
2014. máj. 5. 21:04
 9/13 A kérdező kommentje:
Rendszeresen kuldok haza gyerektartast ( tripla annyit mint amennyit otthon megiteltek), hivom, keresem, segitek nekik. Ennek ellenere az apa csak azert nem akar beleggyezni mert velem van baja, nem azzal hogy attol felne nalam nem lenne jo helye. Irigy az uj eletemre, arra hogy Hala Istennek vegre normalis eletem van.
2014. máj. 5. 21:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Amikor dolgozol akkor ki vigyázna a kisfiúra? Nem kötekedni akarok, de a bíró is meg fogja kérdezni, ha te felhozod indoknak az idős nagymamával való problémákat.
2014. máj. 5. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!