Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan szerezhetem vissza a gyerekem, ha 2 eve elvettek?
2eve elvalltunk a ferjemmel, es a birosag neki itelte az a fiam. A fiam most 4 eves. Akkor nem volt sajat lakasom , se munkam, de persze neki igen, ezert kapta o.
Es elvileg 14 eves koraig o a gyamja. Mit tehetek ha akkor is vissza akarom kapni, mostanra rendben az eletem, de kulfoldon elek. De nem tudom a fiam nelkul elni. Ha valakinek valami tanacsa kerem irja le. Egy ketsegbe esett anya...
Szia, nagyon sajnálom a veled történteket.
A tanácsom a következő: kérjél feltétlenül ügyvédi tanácsadást, hogy egy esetleges perben milyen esélyeid lennének. (De: ha külföldön élsz, és az apa nem egyezik bele, hogy a kisgyerek hozzád költözzön, akkor 0-a az esélyed, hogy megkaphasd. Ez minden európai országban így van.) Esélyed csak akkor van, ha Magyarországon élsz és dolgozol. Ne szórd a pénzedet, gyűjtsed, hogy esetlegesen Magyarországon vehess egy öröklakást vagy házat, amit felmutathatsz vagyonként a gyámhivatalnál. Nem hiszem, hogy triplán kellene küldened a gyerektartást, hiszen ha az apa reggeltől estig dolgozik (100%-ban), akkor alig hiszem, hogy a kicsi bármiben is hiányt szenvedne. Azt írod, hogy "skypeon telefonon tartjuk a gyerekkel a kapcsolatot". Ha úgy látod, hogy maga a beszélgetés a kicsit is, meg téged is felzaklat, akkor ritkítsd meg a gyakoriságát. Ha haza tudsz jönni szabadságra Magyarországra, akkor maradj pár napot, hogy együtt lehessél a kicsivel. Az, hogy egy gyerek milyen (jó) kapcsolatot alakít ki a szülőjével, az nem az együtt töltött idő függvénye, hanem a kapcsolat minőségétől függ. Tehát ha a szülő ritkábban is, de aktívan foglalkozik a gyerekkel (főleg játék, de minden otthoni tevékenység életkortól függően), akkor jó, tartós kapcsolat alakul ki a gyerek és a szülőfél között. Itt találsz esetleg választ a kérdéseidre:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!