Szüleim elvették a ballagási pénzem, és nem adnak belőle semmit. Mit tegyek?
Ballagásomra kaptam 60ezer forintot rokonoktól. Szüleim elkérték, én odaadtam nekik. Majd amikor kértem belőle csak a felét akkor mindig azzal jött apám, hogy a kajára meg mindenre sokkal több ment el mint amennyit adtam neki. Úgy hogy ezt úgy vette, hogy én kifizettem a vendéglátást.
Normális ez?
Abból a pénzből én szeretnék mást venni, amit el is mondtam nekik. De nagy ívbe letojták. Majd jöttek azzal, hogy most ne vegyek ilyet stb. (számítástechnikai dolgot vennék belőle)
Most igaza van apámnak, hogy illő kifizetni a vendéglátást és nekem nem vissza kéregetni? Úgy vette, hogy a saját kasszájából kellett elvennie ahhoz, hogy nekem jó bulit csapjon és én visszaadom neki. Anyám bele se szól.
Szerintem nem jó ez így.
Hogyan győzzem meg szüleimet, hogy adják vissza?
Bunkóság lenne?
Nem, az indok nagyon rossz volt és csúnya dolog is ! Tőlem is volt hogy elvettek pénzt, én a konfirmálási pénzemet nem kaptam sose meg, ami persze megmaradt még belőle mert vettem magamnak egy telefont és a többit, ami még megmaradt azt nem láttam (bár az én esetemben anyukám ráfogta arra hogy abból vett nekem ruhákat és tekintsem úgy eltűntnek). Beletörődtem.
De ne tudd meg milyen nehéz út juttatott el odáig hogy a saját, nekem járó pénzemet megtarthassam saját zsebre... K két év tuti kellett...
"majd ha mentek rokonokhoz, vagy ők jönnek, lehetőleg legyél a szüleid közelébe, hogy amikor megkérdezik, hogy mi jót vettél a pénzből, mondhasd, hogy kifizetted a bulit"
Nyugodt szivvel tedd meg ! :)
ilyenkor hálát adok, hogy én pénzt sem kapok.
Mondjuk apám így is tudja "emelni" az ünnepélyek hangulatát, fényét...
@22:01
Ez akkor sem így működik egy normális családban...
ennyi ingyenélő önző pitiáner embert, remegtek a pénzért, az hogy a szüleitek mit áldoztak be hogy felnőtté váljatok le van szarva, csak az a kis pénz az kell
Mi szegények vagyunk, de édesanyámmal mindig számon tartjuk, hogy mennyivel tartozik, és amint tud, fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!