Mit tehetnék, hogy ne kritizáljon folyton?
Nem lázadó tini vagyok, hanem felnőtt nő, ezt előre leszögezem.
Szóval édesanyám folton kritizál, és néha ezt úgy teszi, hogy nagyon fáj. Azt már megszoktam tőle, hogy ha valamit csinálok, az biztos nem jó, de mostanában a külsőmet is állandóan megszólja. Tény, hogy kicsit híztam az utóbbi időben, de nem vészes. Állandóan piszkál, hogy dagadt vagyok, viszont ha nem eszem meg a főztjét, akkor meg megsértődik. Rendszeresen sportolok (heti 3x 1 óra), de szerinte többet kéne edzenem. Múltkor is felvettem valami ruhát, és azt mondta, hogy ne hordjak ilyet, mert gusztustalan vagyok benne. Ez annyira rosszul esett, hogy elsírtam magam.
Már többször elbeszélgettem vele erről, hogy rosszul esik, olyankor mindig nagyon bántja, hogy csúnyán viselkedik velem, de másnapra el is felejti, és megy továbbra is a kritizálás.
Mit tehetnék még, hogy végre elfogadjon ilyennek?
együtt laktok? ha igen költözz el
ha kûlön éltek találkozzatok ritkábban akkor hátha nem ilyenekkel lesz elfoglalva
vagy ha egyik se negoldható, akkor el kell ereszteni a füled mellett
Köszönöm a válaszokat.
A költözés nem éppen a legjobb megoldás...anyu sajnos nem egészséges, tehát nem megoldható, hogy egyedül hagyjam. Apu pedig kiküldetésben dolgozik, úgyhogy csak hétvégén jön haza. Na meg az én nagy keresetemmel aztán sokáig húznám! :D
Tudom, hogy valamelyest meg is van keseredve, és azért is ilyen, de ugye én nem tehetek a bajairól. Most is átestünk egy nagy sírás-ríváson, most is nagyon sajnálja, hogy megbántott, de tudom, hogy holnap ismételten minden a régi lesz...
Lehet, hogy én is érzékenyebb lettem (hormonproblémák a pajzsmirigyem alulműködése miatt), de nem érzem gy, hogy túlzásba esnék. Próbálok kevesebbet enni, de amikor minden nap más-más őrülten finom kajával vár, úgy nehéz csak gyümölcsön élni. :) (és tényleg megsértődik, ha nem eszek belőle)
Na mindegy, igazatok van abban, hogy ezt meg kéne próbálnom elfogadni. Talán egyszer képes leszek rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!