Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valamiért nem sikerül feldolgo...

Valamiért nem sikerül feldolgoznom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anya és apa másfél éves koromban elváltak, mert apa megcsalta anyát. aput 5 éves koromig láttam, utána távozott az életemből. Anya mikor 2 éves voltam hozzáment egy emberhez, aki mindig is utált, volt, hogy rabszolgának nézett. Kikészítette anyát, aki pszichiátriára került, és egy ideig nem volt velem. az öcsémmel, és a húgommal a nagymamámhoz költöztünk, mikor 9 éves lettem. ezután elszakítottak tőlük. Anya is itt hagyott a 12. születésnapomon. Mielőtt elment máshova lakni, azt mondta soha nem akartak, és el akart vetetni. ez volt a szülinapi ajándékom Tőle. Apát behívták tárgyalni, és azt mondta, (jegyzőkönyvben olvastam, amit kikézbesítettek a nagymamámnak) hogy soha nem fizet gyerektartást, inkább leüli a börtönben. Anya megint visszajött, de tegnap összevesztek a nagymamámmal, és megint elment. Már nem bírom. Nem látom aput, anya nem szeret, a tesóimtól elszakítottak, vannak apa részéről is testvérek, és van, amelyiket még nem is láttam. Csak a nagymamámra, a legjobb barátnőmre(aki olyan, mint ha a tesóm lenne), és a barátomra számíthatok, de nincs meg az apakép, és semmi, ami egy normális családhoz kell. Én próbálom megbecsülni azt, ami van, és hálás is vagyok, hogy nem árvaházban kell élnem, és nem is egy újabb pszichopata ad ételt az asztalomra feltételeket szabva. de előttem van a kép, mikor elszakítottak a testvéreimtől, mikor anyut kórházba vitték, mikor a nevelőapám megfenyegetett, hogy megöl, mikor az alsóban mindenki utált, és én is mindenkit utáltam. legalább 5x költöztünk, ebből 4 iskola alatt. most megyek gimnáziumba.

sajnálom, ha zavarosan fogalmaztam, de elég zaklatott vagyok.

15l

2014. jún. 8. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez elég szomorú, de hidd el, ha a szüleiddel maradsz, akkor lehet, tényleg pokol lenne az életed. Úgy fogod tudni ezt feldolgozni, ha szembenézel az igazsággal, hogy nem szeretnek. De rajtuk kívül még ezer olyan embert találhatsz, aki szeret.
2014. jún. 8. 20:48
 2/9 Zoé970 válasza:
90%
Nem csoda hogy nem sikerül feldolgoznod.Elnézést ha megsértelek,de borzasztó kiskorod volt.Itt csak az idő meg a támogató barátok,rokonok tudnak segíteni.Ki kell adnod valakinek az érzéseidet aki végighallgat.Ha a szüleid még meg sem próbálnak veled kapcsolatot teremteni akkor nem lehet mit tenni.Ilyenkor általában anyukára lehet számítani,de ha haza se jön,úgy nem fog megoldódni.Sajnálom ha nem segítség,de itt csak a barátok tudnak támaszt nyújtani más nem nagyon van.
2014. jún. 8. 21:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2014. jún. 8. 21:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Ne kérj elnézést, érthető amit írtál...

Kamasz vagy, ez az idő még nehezebb pár évig. Ahogy értem, a nagymamád egy betonbiztos pont, akire számíthatsz... ez nagyon sokat jelent, mert nem vagy tök egyedül. A barátod túl fiatal lehet a problémáid feldolgozásához...ehhez még kell pár év.

Sajnos használható ötletem nincs, de átérzem a helyzeted.

Most a legfontosabb az ilyen lelki teher cipelése mellett, hogy nagyon jól tanulj...az kiút lehet..

...bármilyen nehéz is, menekülj a tanulásba, és ha megvan a szürkeállományod hozzá, akkor igyekezz a legjobb lenni.Ne légy középszerű, valamivel tűnj ki...vagy te legyél a legjobb matekos, vagy bioszos, vagy történelmes. Ne feledd az angol nyelv nagyon fontos, gyúrj arra is.

A lényeg, hogy valamelyik tárgyból legyél kiváló..Akkor a többiek nem cseszegetnek.

Sok sikert, járj szerencsével.

2014. jún. 8. 21:20
 5/9 anonim ***** válasza:

És ilyenkor elgondolkodom, hogy ténleg másoknak az a probléma hogy reggel mit vegyen fel?! Jön hogy elsírjam magam az ilyen történeteken, nagyon sajnálom a helyzeted, nem élhetsz abszolút könnyű életet így... :(

Ténleg csak kitartst kívánok neked, legyen benned annyi erő hogy felállsz és k**vára megmutatod hogy értékes ember vagy és szüleid nélkül is tudsz teljes életet élni !!!

2014. jún. 8. 21:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Rendben, tanulni fogok. Ti anoním kedvesebbek vagytok mint a Szüleim, ezért hálás vagyok. Kívánom, hogy az életetek a legjobb legyen.
2014. jún. 8. 21:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Koncentrálj azokra, akik veled vannak, és amint van rá lehetőséged, próbáld meg felvenni a testvéreiddel a kapcsolatot. Ha a személyes találkozót nem engedik, telefonon, ha elég nagyok hozzá.
2014. jún. 8. 22:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Kitartás, tanulj sokat, és ajánlok még valamit: sportolj! Ha szomorú vagyok valamitől lemegyek a parkba/városszélre futni néhány kört, és ez nekem segít. Hidd el, nincs semmi baj, elötted áll az egészélet!
2014. jún. 8. 22:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Tiszta lappal kezdhetsz a gimiben! Légy erős és bátor! Lesz ennél sokkal nehezebb időszak is és ezt fel fogod később dolgozni magadban! Amit mások tettek és ahogy döntöttek ne a te szívedet nyomja. Már nincsenek, erre gondolj! Beszélgess sokat a nagyiddal, ő ott van veled. Sok sikert és kitartást :))
2014. jún. 9. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!