Hogy érthetném meg velük, hogy amiért a külsőm változott, én még ugyanaz az ember vagyok?
Szeptemberben kezdtem az egyetemet és azóta elég keveset találkoztam a szüleimmel, leginkább csak akkor, ha volt valami alkalom (szülinap, keresztelő, stb).
Ezalatt az 1 év alatt eléggé megváltoztam külsőre, a hajamat befestettem vörösre, műszempillám és műkörmöm van és elkezdtem nőiesebben öltözködni, adok a külsőmre.
Azt hiszik, hogy a márkás holmik és a smink miatt más ember lettem, de ez nem így van.
Ők viselkednek velem máshogy... Nehezményezik, hogy keveset megyek haza, de nem értik meg az én érveimet, csak azt mondogatják, hogy "bezzeg xy gyereke minden pénteken hazajön és itt tölti a hétvégét".
Tegnap is mondtam apának a telefonba, hogy nem hiszem, hogy eltudok menni velük a családi nyaralásra és jött a válasz, hogy persze, a nyaraló és a Balaton biztos nem olyan szép, mint egy egzotikus sziget és a családom társasága sem lehet olyan szórakoztató.
Nem értem, miért akarnak bennem direkt bűntudatot kelteni.
Olyan, mintha nem fogadnák el, hogy már nem 12 éves vagyok.
Mert akkor elég nagy botrány lett volna otthon és úgy voltam vele, hogy nincs kedvem még ahhoz is, hogy anyáék tiltani próbáljanak tőle, meg akkor még nem is vonzottak annyira ezek a dolgok.
Ezelőtt is kaptam tőle drágább dolgokat, csak most már ezek mindennaposak.
Én is egyetemista vagyok. Mérnöki szakon végzek idén, 4 évet lehúztam a szüleimtől távol. Bár szabadidőmben dolgoztam plusz 20-30 ezer forintért havonta végig, még is legalább havi egy hétvégét otthon töltöttem a szüleimmel, 160 km-re az egyetemtől. Szerintem ez egy diáktól/fiataltól sem nagy kérés és egyáltalán nem érthetetlen a szüleid részéről az, hogy gyakrabban szeretnének látni, nem csak a családi "kötelező" eseményeken. Felneveltek tisztességesen és annyit kapnak cserébe, hogy sz*rsz a fejükre magasról, csak akkor mész haza, ha nagyon muszáj. Mit szóljanak szerencsétlenek? Persze, hogy piszkálnak, amikor végre otthon vagy...!
Ezen felül nekem sem lenne szimpatikus (se szülőként, se diákként), ha 100%-ban a párom tartana el, mert ő tehetős. Nem érzed emiatt rosszul magad? Gyakorlatilag eltart, amíg te egyetemre fogsz járni?
Mi olyan fontos program ami miatt havonta 2 napot nem tudsz eltölteni a szüleiddel? Vagy ami miatt egy hetet nem tudsz elmenni velük a Balcsira nyáron?
Tudod, én elhiszem, hogy a szüleid sem tökéletesek, de azért neked is bőven van vaj a füled mögött én úgy látom és ebben a szituban a leírtak alapján most inkább a szüleidet értem meg, mint téged. Csak azért, mert valaki nőiesebben öltözik, nem indok egy szülőnek sem, hogy ha 3 havonta egyszer látnak 2 napra, végig szekáljanak miatta. Ha egy dáma lettél, aki már nem hajlandó leereszkedni a pór néphez, mert annyi programja van, hogy nem engedheti meg magának, hogy a szüleivel jó kapcsolatot ápoljon, az éppen elég indok a viselkedésükre.
Hidd el nagylánynak érzed most magad, de ha az első adandó problémánál (pl. kapcsolati) nem lesz hova hazarohannod sírva, akkor fogsz te még ennél sokkal nagyobbat is koppanni.
A szülők, örökre a szüleink maradnak!!! Ezt nem kellene elfelejteni.
"Nehezményezik, hogy keveset megyek haza, de nem értik meg az én érveimet"
Mik az érveid?
Érvei: nem elég a balaton, kell a műköröm, stb. :)
Ezekkel az a baj, hogy nem érvek. Gyakorlatilag megszokott egy életszínvonalat, ami miatt már nem akar lentebb adni. Holmi Balcsi? Ugyan hagyjuk, ha inkább egy egzotikus sziget! :)
Ezek csak a kérdező számára magyarázatok..
Kérdező.. Nem láttál te még eleget, de nem is olvasgatsz itt sűrűn.. A 4 év sem jelent semmit, majd amikor a pasid bepánikol 35 évesen mert van pár őszhajszála, és fiatalnak akar látszani, vagy majd kell az egójának, hogy 30 felett kezdődik az élet & a csajozás igazán, itt fogsz sírni, hogy bezzeg a szemét szülők, meg a féreg pasi, most mi lesz..
Csak szólok, hogy diplomával sem biztos, hogy találsz munkát, de ha mégis, nem mindenhol díjazzák az évi x nyaralást, stb.
Már csak egy kérdésem van: HA nem jönnek be a számításaid, hova mész? Tudod, hány család nem engedhet meg ma MO.-n egy balatoni nyaralást.. Ha tudnád, sírva fakadnál! Addig, amíg nem értesz meg másokat, ne várd el, hogy megértsenek. Lenézed a szüleidet, akárhogy is nézem. Miben nem segítettek? Mit tettél? Azért az sem mindegy, ilyenkor úúúgy olvasnám a másik felet is!
Ne érts félre. Nem vagyok irigy az életedre, hogy 20+ évesen az ájfon, a nyaralás stb a minden (nekem elég nyomorúságos lenne, mert akármilyenek a szülők, felneveltek, jobb esetben a pasik maradnak, 70%-ban mennek, de a szülők maradnak); ........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!