Mit tegyek 17 évesen, ha a családom olyanra akar rákényszeríteni, amit nem akarok?
Nem akarok menni úszni,de a családom akkor is el akar vinni, hogy velük ússzak.
És ha elmegyek velük,akkor mindenképpen úsznom kell, amit nem akarok.
Inkább mást csinálnék,de nem lehet.
Vagy fogadjam el,érezzem magam rosszul és úgy megmarad a béke?
Ha nem úszok, akkor lehet megbüntetnek. És olyannal, ami nélkül _arban lennék. De mérgesség az kb. 100% garantált.
Ha úszok,akkor az lesz,hogy mondják,hogy még jobban ússzak.Emellett nem fogom élvezni,csak az fog érdekelni,hogy legyen vége már ennek a rossz dolognak. De ez nem jár büntetéssel. Talán mérgesség se jár érte.
Ha uszoda bérletet vesznek, akkor is jobb, ha azt csinálom,amit akarnak.
Ha nem, akkor mérgesség,kiabálás, büntetés esélyes, ami nem kell. Inkább választanám a kisebbik rosszat, de azt is a hátam közepére kívánom. Vagy oda se.
Értem. Akkor tedd, amit mondanak, válaszd a könnyebbik utat és legyél a csicskájuk életed végéig. Bár fogalmam sincs, hogy ez esetben minek tetted fel a kérdést, hisz saját magad megválaszoltad azzal, hogy nincs benned elég bátorság az ellenkezéshez.
Nem azt mondom, hogy soha ne fogadj szót, még nem vagy 18, velük élsz és éppen emiatt vannak dolgok, amiket meg kell tenned, ha megkérnek rá, például takarítás és az ilyesmik. De ez most nem ilyen, hiszen ez egy szabadon választott, plusz dolog, nem alapvető elvárás.
Nem értem, miért nem mondhatnád el, hogy nem akarod. Vagy talán 10 évnyi szobafogságra ítélnek érte? Ezt azért kétlem. Ha mindig csak azt teszed, amit mondanak, és soha nem ellenkezel, akkor a szemükben mindig az maradsz, ami vagy: egy gyerek. És ezt nem oldja majd meg az sem, ha elköltözöl tőlük, mert nem szoktál hozzá, hogy valamire nemet mondj. Kíváncsi leszek, hogy a leendő párod hogyan tolerálja majd, ha mindig a szüleid kénye-kedve szerint cselekszel. Ja, nem, bocs. Majd két év múlva, mikor barátkoznál valakivel, azt mondják: gyerek, most tanulnod kell. És te persze, hogy elkerüld a konfliktust, tanulni fogsz.
Igen, mondhatnád most, hogy én könnyen beszélek, mit tudhatok arról, milyen a kapcsolatod a szüleiddel. Engem nagyon-nagyon szigorúan neveltek, és ha a hangsúlyomat tiszteletlennek találták vagy ellenkeztem, belerugdostak a földbe. Szó szerint. De voltak dolgok, amik mellett egyszerűen nem mehettem el anélkül, hogy küzdöttem volna ellene. Eredmény: mostanra teljesen önállóan élem az életem, mindent egyedül intézek, és nem szólnak bele a dolgaimba, mert ha megtennék, akkor is leperegne rólam.
Amúgy meg: hol béke az, hogy amíg ők örülnek, hogy élérték a céljukat (mondjuk ez nem volt nehéz), addig te magadban fortyogsz és háborogsz? Béke itt mindenhol van, csak nem a te lelkedben. Legalább valami ellenkezésszerűt csinálj...
Hát rendkívül szorult helyzetben vagy, mondhatom.
Szerintem inkább menj el, ha nem szeretnéd rosszul érezni magad a nyáron. Habár megjegyzem, hogy családod borzasztó primitív és erőszakos, már elnézést. Én a helyedben 18 éves korodban elhúznék onnan, és akkor már nem kényszeríthetnek rá semmire téged.
sztem kosd fel magad, de komolyan, idom nincs se szorakozni, csaladra, strandolni, a szivem osszeszorult, h masnak ilyen jol megy.
en meg robotolok˝...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!