A szüleim elváltak, anyummal elköltöztünk de én vissza akarok menni a szülő városomba, de anyum nem akar és engem se engedni mert fél hogy pletykák lesznek ha ő nem marad velem ott. De én vissza akarok menni. Mit csináljak hogy anyum vissza engedjen?
16 évesen anyukád akarata ellenére is elköltözhetsz olyan felnőtthöz (főleg rokonhoz, pláne apádhoz), aki vállalja, hogy fogadjon Téged. Engedélyt kell kérned hozzá a gyámhatóságtól (és a Téged fogadó rokonnak is vállalnia kell, hogy tényleg fogad Téged). A gyámhatóság meghallgatja Anyukádat is, de anyukád nem tilthatja meg a költözést, dönteni a gyámhatóság maga dönt. Aszerint kell döntenie, hogy mi a Te érdeked. Az ilyen tanulással, korábbi barátságokkal kapcsolatos dolgok -- amiket említettél --, ezek mind számítanak, ezekről is beszélhetsz.
Legalábbis ez van Magyarországon belül. Persze így, hogy a szülővárosod külföldön van, így nem tudom, mi van ilyenkor, de megkérdezheted akár névtelenül is. Szerintem ezen a vonalon talán tudnak tanácsot adni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!