Mit érezhet egy szülő ha a gyereke azt mondja, hogy utállak, másnak normális apukája van, el akarok innen menni?
Szerintem az a szulo azt gondolja magaban, hogy hoppa, valamit nem csinalok jol, jobb lenne odafigyelni a gyerekemre.
Mert nem hiszem, hogy barki ilyet mondana a szulojenek csak ugy, mindenfele ok nelkul.
Már a kérdés feltevése is elég tetemes önzésre vall... Bocs, ha tévedek. Helyesen: Mit érezhet az a gyerek..., stb...
Nem kérte, hogy megszülessen, és nyilván nem ok nélkül mond ilyet.:(
Hát nem tudom. Én csak olyat mondtam az apámnak, hogy nincs igazad, és gondolkodj már el, és kaptam két nyakast.
Bántalamzott gyerek vagyok, gyerekként soha nem jutott eszembe, hogy "utállak", egyszerűen nem tápláltam érzéseket a környezetem iránt, saját világot találtam ki, saját apukával, aki jobban vigyáz rám, és akihez oda lehet bújni.
Tiniként, mikor szintén bántottak, már gondoltam, hogy utállak, sokszor kiabáltam, veszekedtem, ebben bőven volt dac, bőven volt lázadás, meg bőven öntudatra ébredés (ennél azért jóval több jár nekem...)
Felnőttként egyszerűen nem süllyedek olyan mélyre, hogy ezt a fejükhöz vágjam, ennél jóval, de jóval súlyosabbat érdemelnének... Még akkor is, ha már megbocsátottam nekik.
Ennek ellenére kialakult valami, amiről azt hiszem ők tehetnek: rendszeres dührohamok. Ilyenkor azért mondok nagyon is gonoszakat, de ESZÜK ÁGÁBAN nincs elgondolkozni rajta, miért vannak. És úgy viselkednek velem, mint tiniként: szobafogság, két napi sértődöttség, stb.
Szóval nem hiszem, hogy az én szüleim valaha is magukba szálltak volna. Csak a düh, a harag, a sértődés, meg a "csakazértisénvagyokafőnök" . Ez az első. Aztán, ha véletlenül mégis felmerülne 1-2 lelkiismeretfurdaló gondolat, gyorsan elhessegetik 1-2 pohárkával.
Ennek ellenére azt hiszem, hogy egy NORMÁLIS apa elgondolkozik, mit rontott el. Ha semmit, van annyi önuralma, hogy leül beszélgetni, hogy mit miért és ki mondott. Ha igen, akkor elgondolkozik és szégyen, nem szégyen bocsánatot kér a fiától/lányától, de finoman tudatja, tettének az az oka, hogy a gyerek is elrontott valamit, és ez szintúgy nem maradhat büntetés nélkül.
Ha a gyerek normálisan van nevelve, elismeri, és képes maga büntetést kitalálni.(korának megfelelően)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!