Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit érezhet egy szülő ha a...

Mit érezhet egy szülő ha a gyereke azt mondja, hogy utállak, másnak normális apukája van, el akarok innen menni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 20. 19:59
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Attól függ, mennyi idős az a gyerek. Kicsik sokszor dacból mondanak ilyesmit, mert nem kapják meg, amit épp akarnak. Ilyenkor nem kell egyáltalán foglalkozni vele. Nagyobb gyereknél is inkább dühöt fejez ki. Ha tényleg nem szeretne, nem feszítenék ilyen indulatok, ellenne a maga kis világában. Valószínűleg többet kellene beszélgetni vele, megvitatni az ő szempontjait. Fontos, hogy ilyenkor a gyerek érzéseire figyeljünk (még ha nehéznek is tűnik), ne a saját sértettségünkre koncentráljunk. Egy gyerek mindig akkor kiabál a felnőttel, ha segítségre van szüksége.
2009. jan. 20. 20:07
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ, milyenek otthon a körülmények, mert ha csak dac, az addig oké, de ha a gyereket bántják, az már nem dac. Az utóbbi esetén nem tudom, mit érezhetnek a szülők, lehet, hogy nem is érdekli őket.
2009. jan. 20. 20:41
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom..ha én ilyet mondanék már nem élnék szerintem..:S Eddig azt hittem ilyen csak az amerikai filmekben van...:(
2009. jan. 20. 20:48
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem az a szulo azt gondolja magaban, hogy hoppa, valamit nem csinalok jol, jobb lenne odafigyelni a gyerekemre.

Mert nem hiszem, hogy barki ilyet mondana a szulojenek csak ugy, mindenfele ok nelkul.

2009. jan. 20. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
Ha egy családban egy gyerek ilyet mond (és egy kicsit is komolyan gondolja) - ott nagyon-nagyon súlyos gond van. Leginkább a szülővel.
2009. jan. 20. 23:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ott tuti nagy a gond. Én nagyon balhézós, hisztis kamasz voltam, de soha életemben nem mondtam azt anyámnak, apámnak, hogy utállak. Amúgy tényleg az amcsi filmekben úgy dobálóznak ezzel, mintha csak annyi lenne, hogy "jajj de haragszom", közben ez szerintem nagyon csúnya. Ha nekem a fiam ilyet mondana, én mélyen magamba szállnék, de ha ok nélkül mondaná (mondjuk mert pont az ilyen hülye filmekből tanulta), hát akkor nagyon ki lennék akadva.
2009. jan. 21. 00:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
a szulok sokszor nem képesek a gyerek fejével gondolkodni pedig nem ártana!de ha már kiirtad ide a kérdésedet akkor már nagyon jo uton haladsz, mert érdekel és fáj neked...nagy hiba, hogy sok szulo inkább leorditja a gyerek fejét ha valami rosszat csinál, minthogy leulne vele felnott modjára megbeszélni a dolgokat...
2009. jan. 21. 00:49
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

Már a kérdés feltevése is elég tetemes önzésre vall... Bocs, ha tévedek. Helyesen: Mit érezhet az a gyerek..., stb...

Nem kérte, hogy megszülessen, és nyilván nem ok nélkül mond ilyet.:(

2009. jan. 21. 11:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom. Én csak olyat mondtam az apámnak, hogy nincs igazad, és gondolkodj már el, és kaptam két nyakast.

Bántalamzott gyerek vagyok, gyerekként soha nem jutott eszembe, hogy "utállak", egyszerűen nem tápláltam érzéseket a környezetem iránt, saját világot találtam ki, saját apukával, aki jobban vigyáz rám, és akihez oda lehet bújni.

Tiniként, mikor szintén bántottak, már gondoltam, hogy utállak, sokszor kiabáltam, veszekedtem, ebben bőven volt dac, bőven volt lázadás, meg bőven öntudatra ébredés (ennél azért jóval több jár nekem...)

Felnőttként egyszerűen nem süllyedek olyan mélyre, hogy ezt a fejükhöz vágjam, ennél jóval, de jóval súlyosabbat érdemelnének... Még akkor is, ha már megbocsátottam nekik.

Ennek ellenére kialakult valami, amiről azt hiszem ők tehetnek: rendszeres dührohamok. Ilyenkor azért mondok nagyon is gonoszakat, de ESZÜK ÁGÁBAN nincs elgondolkozni rajta, miért vannak. És úgy viselkednek velem, mint tiniként: szobafogság, két napi sértődöttség, stb.

Szóval nem hiszem, hogy az én szüleim valaha is magukba szálltak volna. Csak a düh, a harag, a sértődés, meg a "csakazértisénvagyokafőnök" . Ez az első. Aztán, ha véletlenül mégis felmerülne 1-2 lelkiismeretfurdaló gondolat, gyorsan elhessegetik 1-2 pohárkával.

Ennek ellenére azt hiszem, hogy egy NORMÁLIS apa elgondolkozik, mit rontott el. Ha semmit, van annyi önuralma, hogy leül beszélgetni, hogy mit miért és ki mondott. Ha igen, akkor elgondolkozik és szégyen, nem szégyen bocsánatot kér a fiától/lányától, de finoman tudatja, tettének az az oka, hogy a gyerek is elrontott valamit, és ez szintúgy nem maradhat büntetés nélkül.

Ha a gyerek normálisan van nevelve, elismeri, és képes maga büntetést kitalálni.(korának megfelelően)

2009. jan. 22. 02:53
 10/10 anonim ***** válasza:
:(
2010. febr. 13. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!