Alábbi helyzetben elvárnátok a szüleitektől, hogy fizessék a továbbtanulásotokat?
Figyelt kérdés
Harminchoz közel járó, otthon élő férfiról beszélünk, aki érettségi után rögtön dolgozni ment, sok évig leadta a szalagmunkás fizetése felét. Közben rájött, hogy mégis fősulira akar menni. A szülők nem keresnek különösebben jól, ráadásul adósságaik vannak. (A "fiú" testvére főiskolát végzett ugyan, de összesen egy félévig támogatták.)2014. jún. 2. 17:04
11/22 A kérdező kommentje:
Szerintem úgy gondolja (bár nem látok a fejébe), hogy ha 18 évesen "járt" volna neki, akkor most is "jár". Meg hogy ha nekem "járt", akkor neki is. És tényleg elfelejti, hogy albérletet, könyveket, utazást, mindent magamnak álltam a második félévemtől kezdve...
2014. jún. 2. 17:29
12/22 anonim válasza:
Ő is támogatta a szüleit kb. egy évtizedig, nem?
13/22 anonim válasza:
Aki ilyen sokáig a szüleinél él, az jó eséllyel egészen másképp látja a világot, mint aki nem - nem nőtt még ki a gyerekszerepből. így nem csoda, ha ilyen elvárásokkal áll elő.
Viszont a szüleit nem kötelezheti arra, hogy fizessék az iskoláját. Ha a szülők kitartanak amellett, hogy nem, akkor így járt, muszáj lesz magának megoldani.
(Off, de engem ezek amúgy annyira felbosszantanak! Egyetemista vagyok, albérletben, mert én sem akarok kollégista lenni, majdnem teljes munkaidőben diákmunkázom, és ha kell, szó nélkül bevállalom a diákhitelt. Ha valaki, hát én pontosan tudom, hogy ez abszolút megoldható. Elég gáz, hogy 30 évesen valaki a szüleitől várja, hogy oldják meg az életét.)
14/22 anonim válasza:
"Ő is támogatta a szüleit kb. egy évtizedig, nem?" mivaaan???? otthon lakott és a fizetése felét adta le, vagyis kb a kajapénzt, a rezsi ingyen volt
15/22 anonim válasza:
te mért nem támogatod a tesodat?
16/22 anonim válasza:
Ez kapcsolatfüggő, bár hasonló helyzetben az én szüleim tuti támogatnának.
17/22 A kérdező kommentje:
15-ös, mesélj, miért kéne a lusta bátyám suliját fizetnem?
2014. jún. 2. 19:46
18/22 anonim válasza:
mért lenne lusta aki eddig dolgozott és az adoságban úszó szüleit támogata, te eddig csak magadra költötél
19/22 Nádszálkisasszony válasza:
Ha anyagilag megengedheték maguknak a szüleim jól esne a támogatásuk, és úgy gondolom támogatnának is egy ilyen helyzetbe. Mivel nálatok nem állnak jól a szülők nem várnám el XY helyében.
20/22 anonim válasza:
Munka mellett is lehet tanulni, ha nincs a szülőknek pénzük, miből fizessék? Irreális elvárások. Egy 30 éves gondolkodjon már reálisan. Ne várja el a szüleitől, hogy éhezzenek, mert a csemetének most jutott eszébe, hogy tanulni akar. Főleg így, hogy a szüleinek is adósságuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!