Hogy mondjam el anyának?
1, Az az igazság, hogy kinéztem magamnak egy jó sulit, de az ország másik oldalán van, messze tőlünk. Anya azt akarja, hogy menjek abba a suliba ahova a két testvérem is járt, de én irtózom attól a helytől.
2, Itthon folyton áll a bál, mert nem jövök ki túl jól az egyik tesómmal. Elegem van a folytonos veszekedésből. Kollégiumba szeretnék menni, és az említett suliban erre van is lehetőség, Szerintetek hogy mondjam el anyának?
Miért akarsz abba a suliba menni azon kívül, hogy az ország másik felében van (jó messze a tesóidtól)?
Ha szülő lennék, azzal nem győznél meg, hogy utálod a tesóid iskoláját. Van másik közelebbi iskola is, ráadásul sok pénzbe kerülne az utazás.
Szóval sorakoztasd fel az érveidet, hogy miért pont abba a suliba szeretnél járni: pl. valamilyen speciális iskoláról van szó(kéttannyelvű), vagy emelt óraszámban tanulhatsz bizonyos tárgyakat...stb.
Engem ilyen gyakorlati szempontokkal tudnál csak meggyőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!