Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindjárt 27 éves leszek. A...

Mindjárt 27 éves leszek. A szüleim úgy kezelnek, mint egy gyereket, jogsim ezer éve megvan, nem engedik, hogy vezessek, beleszólnak a szerelmi életembe is. Megőrülök. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2014. máj. 31. 13:03
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
87%
Legalább annyit árulj el, hogy valami gyámság alatt vagy? Mert az is elképzelhető...Mellesleg kisfiú vagy, avagy kisleány?
2014. máj. 31. 13:35
 12/37 anonim ***** válasza:
89%

Ha már nagyfiú / nagylány leszel és kirepülsz a családi fészekből, akkor már nem fognak beleszólni a szerelmi életedbe és vehetsz egy autót is, amit vezethetsz.

Addig meg örülj hogy félreteheted a fizetésed.

2014. máj. 31. 13:40
 13/37 anonim ***** válasza:
60%

"tökre nem éri meg, hogy elköltözzek."

Hallottál már a közgazdaságtanról? És arról, hogy a dolgoknak nemcsak pénzbeli értéke van? Senkinek sem éri meg nem eltartatni magukat a szüleikkel (még akkoris, ha te valami alamizsnát keresel is), és külön költözni. Tudod, mit? Gyereket vállalni sem egy jó befektetés pénzügyi szempontból.

Mégis csináljuk, mert kell, mert fel kell nőni. Albérlet, városba költözés, jobb bérekhez költözés.

27 N, aki 9 éve külön él a szüleitől és ezért igazi felnőttnek mondhatja magát (Nem, ne jöjjön a duma, hogy mit tettek a szüleim mim alá, mert csak magadat égeted.)

AZért kezelnek gyerekként, mert gyerek vagy. Nem mint egy gyereket kezelnek, ahogy írod, hanem úgy kezelnek, ami vagy: egy bébi. A szerelmi életed 27 évesen miért ott tart, hogy nem tudsz valakivel összeköltözni? Vagy nincsenek barátaid, akikkel lehetne? Vagy egyáltalán...nincs igényed saját életre? Mert ez szomorú.

Talán, ha fiú vagy, nem annyira ciki,mert a férfiak olyan nyámnyilák néha még ennyi idősen is...

2014. máj. 31. 13:50
 14/37 A kérdező kommentje:
Van igényem saját életre. Kihez költözzek? Nincsenek barátaim, és párom sincs.
2014. máj. 31. 14:14
 15/37 anonim ***** válasza:
29%
Azért kezelnek úgy, mert hagyod! Érdekes , én 16évesen elkoltoztem otthonról, azóta csak tanácsolni mernek bármit is.
2014. máj. 31. 14:14
 16/37 anonim ***** válasza:
48%

Mi az, hogy kihez? Albérlet másokkal, tudod, net vagy ilyesmi? Bármi jobb annál, hogy lassan 30 évesen a szüleiddel laksz. Csekket fizettél már be életedben?:) És most nem a netbankra gondolok, mert gondolom, hogy annyira még nem vagy felnőtt, de: postán?:))

A nincsenek barátaid és párod (utóbbi teljesen oké, nekem sincs egy éve) dolog megérne egy kérdést, hogy miért, mert nagyon sajnálatos amúgy.

2014. máj. 31. 14:20
 17/37 anonim ***** válasza:
79%
Amíg otthon vagy semmi nem fog változni, tetszik vagy sem ők 10 év múlva is gyerekként fognak kezelni, ez van. Nekem is idő kellett, hogy erre rájöjjek. Anyám velem is állandóan replikázott, hogy élősködő vagyok, nem állok meg a lábamon a büdös életbe se, meg állandóan a hátam mögött lekezelően beszélt rólam, mintha kb 6 éves lennék, egyik pillanatban az egekig dícsért másoknak, a másik pillanatban meg egy sz@rkupac voltam, pedig ő erőltette az egyetemet is, mert hogy kell egy diploma stb... hozzáteszem, a se*ggemet törölhetem vele, de megcsináltam, persze elvárta volna hogy h-p-ig végig óráim voltak, hétvégén meg keressek annyi pénzt, hogy abból önálló háztartást vezessek stb. Mos jöttem rá mennyire elnyomott és lekezelt 20 éves korom után, már felnőttként, mondvacsinált hül*eségekkel kötött belém, porig alázott szavakkal és ugye el kellett tűrjek mindent, mert hát "csak az anyám", meg hát csak otthon lakok. Pároméknál érdekes módon 3 generáció tudott, meg a mai napig is tud teljesen normálisan együtt élni. Egy nagy házban lakik a dédi, a szülők és a "gyerekek" (18 és 24 évesek) és megérti mindenki, hogy miért ne élhetnének egy házban, ha így könnyebb anyagilag is mindenkinek, érdekes náluk működik a dolog. Én is 27 voltam mikor eljöttem anyámtól és összeköltöztünk párommal, de már bánom hogy nem 10 évvel ezelőtt hagytam ott és ezt a diplomát se kellett volna hagyjam, hogy erőltesse de utólag már mind1. Azóta meg persze az a baja, hogy húgom is otthagyta, én is és egyedül érzi magát stb... Én csak tanácsolni tudom, hogy költözz el, próbálj meg külön élni még ha nehezebb is, de 1-2 hónap után örülni fogsz, fél év után meg nem fogod tudni elképzelni, hogy hogy tudtál felnőttként ennyi évig anyáddal együtt élni. Én heti 1x kimegyek hozzá, de 1-2 óra elteltével már jöhetnékem van haza és nem tudom hogy tudtam ott élni a nap 24 órájában olyan nyugis azóta az életem, hogy csak na. :D
2014. máj. 31. 14:40
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

A legközelebbi nagyvárosban keress munkát. Ha találtál, bejársz addig busszal, míg nem találsz egy neked megfelelő albérletet vagy társbérletet. Új élet, új barátok és talán egy kapcsolat. Ne savanyodj meg egy pici faluban 27 évesen, ahol még barátaid sincsenek.

Sok sikert:)

2014. máj. 31. 14:55
 19/37 anonim ***** válasza:
64%
Gyerekként viselkedsz mit csodálkozol ha úgy kezelnek.
2014. máj. 31. 15:57
 20/37 A kérdező kommentje:
nem viselkedek gyerekként.
2014. máj. 31. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!