Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg vagyunk lőve, mit lehet...

Meg vagyunk lőve, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Előre bocsátom, kíméljenek a beszólogatósok!

Anyu 77 éves 26 éve él egyedül.Megszokta, nem akart soha egyikünkhöz se költözni....A nővérem,és én is a férjemmel dolgozunk, mi éjjeles műszakban is, 12,24 órát.Különbözó városokban lakunk, tehát nem egy településen.Szoktunk járni látogatni, de nem igazán örül neki, szinte várja, hogy elmenjünk.Pár éve észrevettük hogy iszik.Ilyenkor ellenséges,sokszor elesik...Mivel nem akar a gyerekeihez költözni,felvetettük az otthonba való beköltözést.Ameddig viszonylag jól volt, azért nem akart bemenni, most meg már nem fogja fel, hogy nem lehet egyedül hagyni.Elhanyagolja a környezetét, magát,a gyógysereit nem veszi be,vagy több nyugtatót vesz be,a nyugdíjával nem tudjuk mit csinál, mert hó végén rendszeresen kölcsönkér.Pedig nem annyira kevés,ki lehetne jönni belőle.A házigondozónőt is nehezen fogadta el,aki jelezte, hogy zavart,romlik az állapota, jó lenne elhelyezni valahol.

Igen ám, de hol, hiába intéznék neki helyet, akarata ellenére nem lehet bevinni.Mihozzánk,és nővéremékhez nem akar menni,és nem is tudnánk számára egyiken se 24 órás felügyeletet biztosítani.

Javasolták, helyeztessük gondnokság alá,akkor nem jelentheti ki, hogy nem hajlandó otthonba menni.

Őrlődünk, mert nem tudjuk,mit tehetnénk.

Volt már valaki hasonló cipőben?Tud valaki jó tanácsot adni?Köszönöm!

2014. máj. 23. 09:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Anyu keresztanyja volt így, ő addig makacskodott, míg zuhanyzáskor elesett, és csak a 70 fokos forró víz volt nyitva, nem tudott felkelni, a testének a 90%-a megégett. Utána égési osztályra került, de belehalt.

Szóval mindenképp lépjetek, hisz pl ha több nyugtatót vesz be és iszik is rá, belehalhat.

A gondnokság jó ötlet, de pl meg lehetne nézetni pszichológussal, hogy egyáltalán beszámítható e, mert ha nem, nem ő dönt az elhelyezéséről, hanem a kijelölt gyámja.

2014. máj. 23. 10:00
 2/10 anonim ***** válasza:
46%

1-es,

Itt mar keso a pszichologus.

2014. máj. 23. 10:30
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez az állapot még nem feltétlenül igényli a teljes felügyeletet. Több megoldást látok. Vagy az ő lakhelyén intézni egy hozzájáró szociális gondozót, aki figyeli a gyógyszerszedést, stb., vagy a közeletekbe IS költöztetni (lakáscsere) és egy ilyen szociális gondozót is igényelni.

Még ha korlátozottan cselekvőképessé nyilvánítják, hivatásos gondnokot is kap, ő fogja kezelni a pénzt.

Ezek így együtt elegek lehetnek.

2014. máj. 23. 10:36
 4/10 anonim ***** válasza:

"Javasolták, helyeztessük gondnokság alá,akkor nem jelentheti ki, hogy nem hajlandó otthonba menni. "

Látom, írtad is. ez azért nem így megy, mert ő szerintem nem cselekvőképtelen, hanem korlátozottan cselekvőképes. Akkor pedig ő szabja meg, hova megy és hova nem. De szerintem cselekvőképtelennél is, hiszen egy 13 éves gyerek is jogilag cselekvőképtelen, mégsem tehetsz ellene erőszakot.

2014. máj. 23. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát, nekem is a gondnokság alá helyezés volt az első ötletem. Szerintem az lenne a legésszerűbb, főleg ha iszik is és a pénzével sem tud felelősségteljesen bánni.
2014. máj. 23. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Hiába lenne megoldás a gondnokság alá helyezés, az még nem oldana meg semmit. Akkor is kellene valaki, aki a "gyámja" lenne és gondoskodna róla. Azonfelül nagyon nehezen helyeznek valakit gondnokság alá. Pszichiátriai szakvélemény kell első lépésben. Ahhoz viszont be kellene vinni a kórházba. Otthonba pedig szintén nagyon nehéz helyet kapni.
2014. máj. 23. 10:59
 7/10 anonim ***** válasza:
A családod szerencséje, hogy nem költözött hozzátok, már tönkre ment volt a családi életed. Csak azon lehet segíteni, aki hagyja.
2014. máj. 23. 11:52
 8/10 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat,nagyon rendesek vagytok! ma is azt mondta,o nem megy sehova. Jovo heten megy pszichiatriai szakrendelesre,meglatjuk,mit mondanak.de lehet hogy csak a nyugtatot,altatot irjak meg neki.mindig azt mondja nem tud aludni.sajnalom,mert az anyam,de akaratan kivul nem tudom elhelyeztetni,sajnos sehol.
2014. máj. 23. 12:17
 9/10 anonim ***** válasza:
9%
Hát igen,szeresd a gyereked mert ő lesz az aki kiválasztja neked a coc otthont.Egyszer mi is megöregszünk,meg is gárgyulunk talán.oszt minket is bedugnak valahová.Hát idő elött forduljak le a székről inkább.
2014. máj. 23. 12:29
 10/10 A kérdező kommentje:

koszi,gondoltam hogy lesz ilyen valasz is.nem baj.

En ugy gondolom,ha olyan allapotban leszek,inkabb apoljanak szakdolgozok,egy szakositott intezmenyben.minthogy a csaladom terhere legyek,es a halalomat varjak.

Elolvastad,amiket irtam az elozmenyekrol,korulmenyekrol??

Persze.a latszatra adni kell,ugye?majd akkor beszelj legy szives,ha te is jartal ebben a cipoben.meg akkor se,mert minden eset mas'-mas..addig pedig kimelj meg a facebookos okossagaidtol'koszi.

Sajnos,aki nem hal meg az megoregszik,mint pl apukam,aki 58 volt mikor meghalt.de nem tudhatjuk,hogy miyen allapotban leszunk akkor.van,aki 90 evesen is friss szellemileg is...

2014. máj. 23. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!