Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Úgy érzem semmibe vesz a...

Úgy érzem semmibe vesz a családom, olyan vagyok mint egy cseléd. Nem tudom mit rontottam el és hogy mit csináljak most?

Figyelt kérdés

3 gyerekem van. 7,5,2. a kicsi egész nap üvölt,csapja magát a földhöz. az 5 évesnek legalább 5x kell szólnom h meghalljon. a 7 éves pedig ordibál velem,ha valami nem tetszik neki: csúnya vagy,hülye vagy,utállak!

annyira kimerültem már h utálok felkelni is. ráment a gyomromra az idegesség folyton hasmenésem van,fáj a gyomrom...

nem tudom hol rontottam el.. jól élünk,szép szobájuk van,jut rendesen ételre,programokra. nem kényeztetjük őket,nem is követelőznek olyan probléma nincs.

egész nap értük robotolok-házimunka,játék,tanulás-és egy jó szót sem kapok.. amióta a nagy megszületett,itthon vagyok. nem dolgozom,nem tanulok,el sem járok.. lehet pont ez a baj? mármint,valószínüleg akkor sem tisztelnének jobban ha magamra is szánnék időt,de legalább engem nem bántana annyira..

minden ötlete szívesen fogadok! most az a terv,hogy szeptembertől új életet kezdek,megy a kicsi is bölcsibe hogy magammal is foglalkozhassam végre

2014. máj. 21. 10:52
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek!

igen,valószínűleg túl vajszívű vagyok. nem várok kitüntetést azért amiért elvégzem a dolgom,és igen,nyilván tudtam mit vállalok.

DE: akkor sem gondolom h ez normális ami nálunk van. ezért kértem segítséget,az nem segítség h edd meg amit főztél!

igen,túl engedékeny vagyok,szépen rám néznek,és elolvadok. aztán meg ha nem úgy reagálnak,akkor összeomlok. nyilván magamat kell rendbe tenni,h tudjam én hogyan álljak hozzá a dolgokhoz,és az is tény,h most érzem h elfáradtam,egyszerűen elég volt h napi 8x kaja,6 pelenka,fenéktörlés,2 mosogatás 1 mosás stb.és ehhez jön h minimum 3x szólok mire valami történik.

nem velük van bajom-nem velük nem akarok lenne-a járulékos dolgokba fáradtam bele és úgy h ők még csak nem is értékelik,hiába kérem nem pakolnak el maguk után stb- eléggé frusztrál már.

apuka: apuka dolgozik,7-18-ig nincs itthon. ha itthon van segít rendezni őket,rá hallgatnak is.

a nagy állítólag tesóféltékenység miatt ilyen. bár szereti a kicsit,nyilván zavarja h még kevesebb idő jut rá. az 5 éves meg ott van középen,látja h a nagy minden figyelmet ki akar harcolni, a pici meg pont abban a korban van h anya kell egész nap. szóval megértem valamilyen szinten őket,de nem tudok megértő lenni minden áldott nap..

és igen,igyekszem szigorú lenni,amikor már elszakad a cérnám és erélyesebb leszek,rögtön normálisan viselkednek,de engem elszomorít h csak akkor lehet szépen viselkedni,összepakolni stb,ha anya már ordít? ha szépen kérem akkor meg sem hallják?

hát ez van,ezen szeretnék változtatni.. átgondolom mindenki tanácsait. zárójelben még annyit h mindig is nagy családot akartam,nem azért szültem őket h ne kelljen dolgozni, vagy mert nem akarok magammal vagy a férjemmel lenni. vele minden oké,csak nehéz az is h néha arra jön haza h mindenki üvölt és én tényleg azt szeretném ha harmonia lenne,de egyre nehezebben jövök ki úgy a napból,h mindenre jusson idő.

ezért akarom a picit bölcsibe iratni-bár anno nem akartam,de megpróbálom most már-h kicsit átgondolhassam a dolgokat és valami más rendszer legyen.

2014. máj. 22. 08:29
 22/23 A kérdező kommentje:

ez jó h direkt betegnek lehet nevelni egy gyereket,lyet még még nem hallottam.-attól meg nem lesz senki tartós beteg h tejallergiás vagy nem jár bölcsibe ez elég buta hozzáállás. mint ahogy az is h ott van ilyen ahol hülye a nő. eszem megáll :). diplomás,sikeres,jól kereső nőként szültem, egyáltalán nem érzem magam butának,kiolvastam vagy 20 gyereknevelős-táplálós stb könyvet,szuperdada és társaik,h jó anya legyek,de az elmult 1 éveben valahogy felborultak a dolgok. ez van.

nálunk a bölcsi a nagynál szóba sem jött mert hamar jött a kicsi-direkt- és nem is vették volna fel de nem is adtam volna be. oviba ment normál időben. középső járt bölcsibe 1 évet. kicsivel maradtam volna 3 éves koráig mert ő az utolsó gyerek,de most mégis úgy gondolom,próbáljuk meg,ha tetszik neki és bírja-középső imádta-akkor menjen. én pedig összekalapálom magam fejben,és hajrá!

2014. máj. 22. 08:35
 23/23 anonim ***** válasza:
72%

Mintha anyámat olvastam volna, egy az egyben.

Légy következetes! Ha tegnap nem maradhattak fent sokáig, akkor ma sem, és holnap sem pl. Apukával beszélj össze hogy mit lehet és mit nem, így nem tudnak kibúvót keresni. Mindketten legyetek határozottak.

Nincs hiszti! Ha hisztizik, ne vedd figyelembe. Hagyd ott, csinálj mást, tegyél rá magasról. Egy idő után megunja és abbahagyja, mert látja hogy nincs foganatja.

Ne mártírkodj! Ne dörgöld az orruk alá, hogy csak miattuk élsz, mindent értük teszel. Ha még most nem is teszed ezt, később ha nagyobb lesznek egy-eyg veszekedés alkalmával tuti a fejükhöz fogod vágni. Gyűlöltem ezt anyámban, ugyanis senki se kérte meg erre, önként vállalta a rabszolgaságot.

Ne nyald ki a seggüket! Sose fognak önállóak lenni, ha még a kaját is előre megemésztes nekik.

Ők nem a tulajdonaid! Egyének, egyéni érzésekkel, ezt későbbre tedd el.

Magaddal is foglalkozz! Húzz vissza dolgozni, menj el barátnőzni, csinálj olyat amit Te szeretsz. Ne a gyerekek körül forogjon a világ. Elő helyen, te és a férjed áll. Utána jön a gyerek. (!!!)

2014. máj. 22. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!