Úgy érzem semmibe vesz a családom, olyan vagyok mint egy cseléd. Nem tudom mit rontottam el és hogy mit csináljak most?
3 gyerekem van. 7,5,2. a kicsi egész nap üvölt,csapja magát a földhöz. az 5 évesnek legalább 5x kell szólnom h meghalljon. a 7 éves pedig ordibál velem,ha valami nem tetszik neki: csúnya vagy,hülye vagy,utállak!
annyira kimerültem már h utálok felkelni is. ráment a gyomromra az idegesség folyton hasmenésem van,fáj a gyomrom...
nem tudom hol rontottam el.. jól élünk,szép szobájuk van,jut rendesen ételre,programokra. nem kényeztetjük őket,nem is követelőznek olyan probléma nincs.
egész nap értük robotolok-házimunka,játék,tanulás-és egy jó szót sem kapok.. amióta a nagy megszületett,itthon vagyok. nem dolgozom,nem tanulok,el sem járok.. lehet pont ez a baj? mármint,valószínüleg akkor sem tisztelnének jobban ha magamra is szánnék időt,de legalább engem nem bántana annyira..
minden ötlete szívesen fogadok! most az a terv,hogy szeptembertől új életet kezdek,megy a kicsi is bölcsibe hogy magammal is foglalkozhassam végre
5 a gyerekek nem viselkednek normálisan, már ne is haragudj:D
Az otthon nem állatkert, hanem a béke és a nyugalom szigete.Maximum kamaszkorban, de akkor még talán érthető:D
Igazából a jó megoldás az, ha nő gyerekszülés után 1-2 évnél tovább nem marad otthon, ügyel arra, hogy hamar visszanyerje csinosságát, gyereket hamar bölcsibe adja, ezzel közösséghez szoktatja. Két gyerek közt is legyen kis szünet, menjen vissza dolgozni.
Első lépésben gyerekhiszti ellen csinálj egy cirkuszoló sarkot, hagyd, hogy ott a gyerek toporzékoljon.
Ne mártírkodjál, hanem legyél szigorúbb, neveld meg őket, mert nem normális, ahogy viselkednek! Akkor vagy cseléd, ha te felveszed ezt a szerepet, senki sem kényszerít!
Kicsi bölcsődébe, nagyok iskolába/óvodába, te meg menj dolgozni. Járj el néha a barátaiddal, de szervezzetek sok közös családi programot.
A gyerekeknek szabályok!! Mi az, hogy ordít meg lehülyéz!? Elmondod neki egyszer-kétszer, hogy ezt nem szabad, bántó, rosszul esik. Ha ennek ellenére nem hagyja abba - büntetés. Enyhébbtől a fokozatosig. A legvégső esetben egy pofon sem árthat. (Mielőtt bárki nekem esne: nem azt mondom, hogy verni kell a gyereket, de nevelni kell!!!)
A leírásod alapján a három gyerek császárként uralkodik rajtad, te meg csöndben tűröd, és közben sajnálod magad. De te vagy a felnőtt, viselkedj is úgy!
Nem olvastam végig minden választ, csak Hármaskáig jutottam, de neki maximalice igaza van!
Ne féljél szigorú lenni a kis szörnyekkel - már bocs, de jelenleg nem érdemelnek szebb jelzőt - mert NEM normális ahogyan viselkednek.
Igen, neked kéne őket megnevelni és csirájában elfojtani az üvöltözésre meg a szidásra való hajlamot. Mert tuti, hogy az a 7 éves kis gézengúz nem ma kezdte a feleselést, ahogyan a 2 éves sem a hisztit...hogy az 5 éves szelektiv hallásáról már ne is beszéljek.
Ha egyedül nem boldogulsz kérd ki pedagógus, vagy gyerekpszichológus tanácsát, hogy hogyan, milyen játékkal tudod lekötni a skacok figyelmét és energiáját.
7 után ne csodálkozz ha belebolondultál
apuka merre van? miért nem segít?
am. ha a gyereke lehüléz, akkorát kapna, hogy visszapattan! megtanulná, hogy tiszteljen!
A konkrét esetet nem ismerve, hasonló esetekben események tipikusan férfi szemszögéből:
Feleség évek óta mindent elkövet hogy gyerekkel otthon maradhasson, direkt nevelte őket tartósan betegnek (több családi pótlék), ezzel indokolja, hogy nem tud dolgozni visszamenni. Én megszakadok abban, hogy 7. éve önállóan kell a család megélhetéséhez az anyagi javakat biztosíthatom, cserében még kellő megbecsülést sem kapok (feleség tényleg szépen eljátszadozik a gyerekekkel, de közben ellustult, külsőre elhanyagolta magát így nem is vágyok rá igazán, ő meg férfi helyett már csak gyerekekkel tud mit kezdeni). 3. gyerekről szó sem volt, utólag magyarázkodott, hogy becsúszott.
Még a házimunka egy részét is rám akarja sózni, pedig erre bőven elég lenne napi 3-4 óra. Csodálkozik ha bosszús vagyok azon, hogy még főzni sem volt képes. Munkahelyen hajtanak, otthon meg nyugi helyett elégedetlenkedő ellustult, elslamposozott feleség és félrenevelt cirkuszoló gyerekek várnak, csodálkozik, hogy néha kifakadok (ilyenkor is ép hogy csak felemelem a hangom, ő meg sír hogy én milyen szemét vagyok, miközben ő tökéletesen jó.)
Kedves 18-as, elmeselned hogyan lehet direkt tartosan betegnek nevelni egy gyereket? Meg nem hallottam ilyenrol es kivancsi vagyok hogyan forradalmasitod az orvostudomanyt.
Ha meg nem tetszik, hogy egyedul tartod el a caaladod, maradj otthon te a gyerekkel (ha ugyis olyan konnyu), menjem a feleseged dolgozni.
Szerencsére a 18-as történet nem az enyém, hanem félig-meddig pár haveromé és unokatesómé (3. gyerek pl. nincs náluk.) Tipikusan ott fordul elő, ahol fiatal csinos, de iskolázatlan, rosszabb családból származó, alacsonyabb munkaetikájú csajt vett el ismerősöm.
Betegségek:
A) A gyereket nem neveli meg az anyjuk, nem küldi őket korán közösségbe, mert nem akar dolgozni menni, ettől deviánsak lesznek, ovis korukban meg már nevelési tanácsadóhoz kell vinni őket
B) nem eteti csecsemőt rendesen, kitalálja hogy tej, stb. ... allergiásak, ettől a gyerek már kiskorában visszamarad a fejlődésben, nem viszi ki rendszeresen szabadba, később emiatt gyerek asztmás, allergiás vagy más beteg lesz, közben nő ugyanúgy otthon dekkol éveket, sárkányosodik el
(Én kevésbé bombázó, de kulturálisan hozzám illő, munkaerőpiacon is majdnem hasonlóan sikeres, csak pár évvel fiatalabb nőt vettem el, mert nem akartam hülye gyerekeket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!