Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan haragszik örökbefogadó...

Jogosan haragszik örökbefogadó szüleire az aki felnőtt korában tudja meg, hogy saját és vér szerinti szülei végig tartották a kapcsolatot ő mégsem ismerhette meg előbb szüleit?

Figyelt kérdés
2014. máj. 19. 08:14
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Majomszeretettel nevelték fel a gyereket, rettegtek, hogy a gyerek az igazi szüleit választaná ha el kezdenének találkozni, emiatt a félelmük miatt elvettek a gyerektől sok évet.

19 éves gyerekről van szó, aki úgy érzi elvették az örökbefogadó szülei tőle és igazi szüleitől a kora gyermekkori közös emlékek lehetőségét.

Nagyon egymásra találtak igazi szüleivel az első találkozáskor 3 hónapja.

2014. máj. 19. 08:39
 12/23 anonim ***** válasza:
16%

Miért kellett úgy feltenni a kérdést, mintha a gyerek kérdezné?

Szóval magatok is tudjátok a válszt?

2014. máj. 19. 08:40
 13/23 anonim ***** válasza:
27%

A kérdező kommentje:

Majomszeretettel nevelték fel a gyereket, rettegtek, hogy a gyerek az igazi szüleit választaná ha el kezdenének találkozni, emiatt a félelmük miatt elvettek a gyerektől sok évet.

19 éves gyerekről van szó, aki úgy érzi elvették az örökbefogadó szülei tőle és igazi szüleitől a kora gyermekkori közös emlékek lehetőségét.

Nagyon egymásra találtak igazi szüleivel az első találkozáskor 3 hónapja.

A HAZUGSÁG NYÍLT BEISMERÉSE!!!

2014. máj. 19. 08:41
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a 19 éves kor teljesen ideális ilyen szempontból.

Nem vesztettél el semmit, hiszen most találkozhatsz a szüleiddel.

Ha gyerekként történt volna ez, amikor nem is igazán érted, akkor nem biztos, hogy ilyen jól sikerült volna.

Egyébként meg ez hálátlanság szerintem.

2014. máj. 19. 08:43
 15/23 A kérdező kommentje:

Én is örökbefogadó szülő vagyok, kettő gyönyörű, csodálatos örökbefogadott gyerekem is van.

A feltett kérdésem valódi eset, valódi szereplőkkel, ezt én szeretném elkerülni, nálunk is tartom a kapcsolatot a vér szerinti szülőkkel és mivel a gyermekem szeretne találkozni emiatt már tettem lépéseket és folyamatban van a találkozó szervezése.

Kisiskolás gyerekről van szó, remélem nem zavarja össze nagyon a találkozás.

2014. máj. 19. 08:50
 16/23 anonim ***** válasza:
23%

"[ARANY JÁNOS] TOLDI

-Hé, paraszt melyik út megyen itt Budára?"

Tigriscsík nem tudom ki vagy, de kímélj meg engem az ilyen privátoktól, mert letiltalak!

Ráadásul semmi köze a kérdéshez.

2014. máj. 19. 08:52
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Akkor kezd az elejéről!

Most mi a helyzet?

19 évesen nem fogadhatsz örökbe...tehát honann tdod a valós érzelmeket, és valós történéseket, ha nem veled történt..?

Szerintem gyerek fûggő, hogy el kell-e mondani, vagy sem.. Hiszen egy gyerek lelkivilágát igen meg tudja bolygatni egy ilyen szituáció.

Viszont csak azért nem elmondani, mert attól félünk elszereti a vérszerinti szülő a ygereket, az végtelenül nagy önzés szeribtem..

Nem látok bele más fejébe, nem tudhatom mi miért van...és gyerekként is így így gondolná( azt hiszem)

..

2014. máj. 19. 08:57
 18/23 anonim ***** válasza:
97%
Nem. Ha valakire haragudni kell. Akkor az az orokbeado szulo. A nehézséget nem vállalták a gyerekkel, de az öröme kellene, mi? Mint a mesében, amikor a tücsök csak muzsikál egész nyáron, a hangya meg gyűjtöget, aztán a tücsöknek rosszul esik, hogy a hangya nem akarja megosztani vele a munkája gyümölcsét.
2014. máj. 19. 09:09
 19/23 anonim ***** válasza:
85%

Se érzelmileg, se jogilag nem elítélendő szerintem, ha az örökbefogadó szülő nem engedi be az örökbefogadott gyerek életébe azt az embert, aki annak idején lemondott róla.

Más a helyzet persze nevelőszülő esetébe, ahol a gyerekről nem mond le az anyja, csak a nehézségei miatt segítségre szorul a pici, amíg ő egyenesbe nem jön.

Azt se értem, hogy az igazi szülő, hogyan tudhatja meg, hogy hová adták örökbe a gyereket. Ez nem nevelőszülőség!

Ennek tükrébe teljesen megértem az örökbefogadó szülőt, hogy azt a gyereket akit a nevére vett, akit sajátjaként nevel és szeret, nem teszi ki ilyen sokknak.

Nincs megfelelő időpont feldúlni egy gyerek életét, hogy

- hahó én vagyok az igazi anyád, csak eldobtalak, de már úgy gondolom lehet hiba volt.

Úgy gondolom, ha én lennék ilyen helyzetbe, mindent megtennék, hogy a kicsinek gondtalan gyerekkora legyen, majd felnőtt korába elmondanám neki a tényeket. Ez nem hazugság, hiszen ha örökbe fogadtam, akkor én vagyok jogilag a szülő. Nem veszek el tőle se lehetőséget se időt, hiszen kizárólag én vagyok a szülője. Még ha nem is vér szerint.

Felnőtt korában meg majd eldönthetné, hogy akar-e találkozni a vérszerintivel, amikor már meg tudja érteni a miérteket.

2014. máj. 19. 09:12
 20/23 Kései Sirató ***** válasza:
59%

19-esnek!

Két féle örökbefogadás van: nyít és titkos. Csak a nyíltnál ismeri az örökbefogadó szülő a vér szerintit.

Ha örökbefogadó szülő lennék, nem félnék attól, hogy a gyerek majd hozzájuk fog kötődni. Sztem nem kell aggódnod, találkozzanak csak, úgyis majdnem olyanok lesznek neki, mint a vadidegenek. Valahol azok is.

2014. máj. 19. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!