Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg a szüleimmel...

Hogy értessem meg a szüleimmel, hogy ne ígérjenek a nevemben másoknak ingyenmunkát?

Figyelt kérdés
A szüleimmel anyagi okokból közös háztartásban élő nő vagyok, sajnos "tehetségesen" rajzolok és ezt minden ismerős tudja. Megélni persze, nem tudok belőle, fizetni nem akar senki. Egy teljesen más, betanított fizikai területen dolgoztam amíg volt munkám, sajnos megszűnt, keresek, de alig van valami lehetőség, 30 éves létemre, újra a szüleim tartanak el. A művészeti diplomámmal sehova se kellek. Átképeztettem magam egy más területre kényszerből (nem szeretem), abban van is munka, minimálbéres, csak épp most keresek újra, mert az előző véget ért. A szüleim, felbuzdulva, hogy újra munkanélküli vagyok, újabb és újabb ismerősökhöz "közvetítenek" ki a egy kis ingyen festésre, kisbaba portrézásra, azzal a felkiáltással, hogy illetlenség pénzt kérni tőlük, mert szegények, de sok embert ismernek, akik talán majd rendelnek pénzért és hogy ők csak segíteni akarnak. Én nem úgy látom, hogy ez a dolog a kihasználáson kívül másban is realizálódna, ezek az emberek csupa egyéb olyan embert ismernek, akik szintén előbb költenének egy újabb rossz tetoválásra vagy a hétvégi diszkóra, mint bármilyen művészeti munkára. Ha megpróbálok nemet mondani, családi veszekedés van belőle és lehülyéznek, hogy nem látom át, így mekkora "lehetőségeket" szalasztok el. Már ott tartok, hogy azt kívánom, bárcsak sohase derült volna ki a "tehetségem".

2014. máj. 18. 20:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy kitalálva. Mondd nekik, hogy X perces REFERENCIAMUNKÁT vállalsz ingyen, a további megbízási díjad pedig ennyi meg ennyi.

Senki ne vegyen igénybe olyan szolgáltatást, amit nem tud/akar kifizetni!

2014. máj. 18. 23:08
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Elég pofátlanság ingyen dolgoztatni egy művészt, azt kell mondjam. Az anyagköltség kifizetésével pedig még csak nullán van. Teljesen más dolog, de amikor a párom ismerősnél oprendszert installál, a sütin és üdítőn kívül némi pénzt, üveg bort, miegymást kap, mert hát órái mennek rá a dologra, pedig ahhoz még tehetség sem kell, csak egy pici, igazán nem mély tudás. A szomszédaink esetében vannak apró ingyen segítségek, kölcsönösen, de komolyabb időráfordításnál s idegenek felé már nem.

Hogy a kérdező akar-e ingyen rajzolni, az a saját döntése, a szüleinek ennyire nem kellene beleszólniuk s a leírás alapján én se látom a nagy elszalasztott lehetőségeket... S kisülne a szemem, ha a nagy semmit adnám egy babaportréért olyantól, aki még csak nem is a barátom vagy rokonom s nem is veti fel a pénz.

2014. máj. 19. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!