Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezel még mindig gyerekk...

Miért kezel még mindig gyerekként?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, van egy kisfiam, anyukám viszont még mindig úgy kezel mint egy ötévest. A kisfiam miatt egyre többet jár nálunk és minden létező dologba beleköt, pl. miért nem mosogattam fel, miért nem úgy főzök, ahogy ő, miért nem azokon a napokon mosok amikor ő, és stb. Egyszerűen azt szeretné, ha mindent úgy csinálnék ahogy ő, ráadásul újabban rászokott arra, ha kapok vagy veszek valamit, úgy csinál mintha az övé lenne pl. kaptam egy virágot anyák napjára, és amint meglátta kijelentette, hogy jövő héten szedjem szét, és ezt meg azt az ágát adjam neki. Mikor finoman elmondtam neki, hogy nem akarok hozzá nyúlni, még egy ideig így szeretném csodálni, megsértődött. De mindennel így van, ha új sampont veszek azonnal vesz el belőle, és semmit sem kér el csak egyszerűen viszi, nem vagyok irigy, de én nem nyúlok másnál semmihez. Most már a férjemet is kritizálja, hogy miért külön eszik, miért nem várja meg míg én is éhes leszek, meg hasonlók. Már utaltam neki finoman arra, hogy ne viselkedjen így, erélyesebben is, de egyik fülén be, másikon ki. Mit tegyek, már egyszerűen, ha jön tudom, hogy teljesen fel fog idegesíteni?
2014. máj. 17. 13:03
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Az a baj, hogy amig ő durván beleavatkozik az életetekbe, addig te finoman utalgatsz! Nem utalgatni, célozgatni kell, hanem erélyesen leállítani. Láthatod, hogy másból nem ért.
2014. máj. 17. 13:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Mint írtam már erélyesebben is mondtam neki, hogy az én életem, és nem úgy élek ahogy ő, hanem ahogy én szeretnék, de az ilyeneket meg se akarja hallani!
2014. máj. 17. 13:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Pár órára, esetleg fél napra hagyd egyedül őt az unokájával. Valószínűleg elfelejtette már, hogy milyen volt az, amikor ő elkezdett önállósodni.
2014. máj. 17. 13:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor mutasd meg neki, hogy merre van az ajtó!
2014. máj. 17. 13:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Kérdező azt mondod erélyes vagy vele. Hidd el nem vagy az. Te félig-meddig még mindig anyuci pici lánya vagy.

Ha én erélyes vagyok valakivel, az meg fogja érteni, megmutassam?

2014. máj. 17. 13:14
 6/9 anonim ***** válasza:

valószínűleg látja, hogy kezdesz szétesni, ahogy a környezeted is amiben élsz a gyerekkel és aggódik. Próbál a maga módján segíteni neked, hogy ebből a szakaszból jól ki tudj jönni, a saját példáján keresztül.

Az ön és környezet szétesésből nehéz kikecmeregni. Vannak olyanok akiknek önerőből nem is sikerül.Az ilyen emberek otthonán abszolút meglátszik.

2014. máj. 17. 13:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Ne haragudj de nem akarok szétesni, csak épp nem olyan vagyok mint ő, attól, hogy ha van két bögre a mosogatóba, és nem azonnal mosogatom fel, vagy ha félig van a szennyes és nem mosok, megvárom míg tele, lesz még nem vagyok rendetlen, és nem "csúszom szét". Eddig is így éltünk és nem evett meg a kosz.
2014. máj. 17. 13:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Mond meg anyádnak, hogy ha nem fejezi be ezt a viselkedését és nem változik meg, akkor addig ne is menjen hozzátok! Ez a ti életetek és abba még ő sem szóljon bele addig, amíg nem kérdezel tőle!
2014. máj. 18. 10:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Amíg az ő házába éltél, ugye mindig azt hajtogatják a gyerek fejéhez, hogy "amíg itt laksz az lesz mait én mondok." (és tök mindegy hány éves vagy..). Na már most, elköltöztél, nem otthon laksz, szóval mond neki ugyanezt. hogy ez a te házad és neki ott nem lehet szava! Pofátlanság és kétszínűség tőle.
2014. máj. 18. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!