18-20 évesen eltilt a géptől anyám?! Mit tehetnék?
A helyzet a következő. Már egyetemre járok, de mivel gyakorlatilag még suli melletti munkával is lehetetlen összeszedni annyi pénzt, hogy albérletbe költözhessek, itthon lakom. De persze azzal, hogy nagykorú vagyok és minden ügyemet természetesen én intézem és teljesen önálló vagyok az itthon lakáson kívül, anyám egész egyszerűen megtiltja nekem, hogy használjam a laptopot, mondván, hogy nem hoztam le a nappaliba este (le kell hozni, mert különben nem hiszi el, hogy le van kapcsolva rendesen és parázik, hogy kigyullad a ház!!). Én nem kicsit vagyok kiakadva az ilyen akcióin, mert egyrészt nem vagyok 12 éves, hogy büntiket osztogasson nekem, másrészt pedig a tanulmányaimhoz szükségem van rá.
Megtehet ilyet, hogy egyszerűen eltilt tőle? Nevetséges az egész helyzet.
A lánya vagyok.
Nincs koli, nem kap kolit, aki a városban él.
Hát ha csak ennyi a baja, akkor tedd meg azt, hogy akármilyen késő van, veszed a fáradtságot, és leviszed a nappaliba. Tudod kompromisszum... Ha csak ennyi kell ahhoz, hogy ne pampogjon, akkor ez szerintem nem sok.
Ha rá vagy szorulva, kénytelen vagy alkalmazkodni hozzá, szülőt nem nagyon tud megváltoztatni senki... Mondjuk mást se, de a szülőnek gyakorlatilag hatalma van sajnos és nem lehet csak úgy kiiktatni az életünkből.
Ez nevetséges. Állj a magassarkúdra és beszélj vele!
Kitartás! ;) Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!