Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18-20 évesen eltilt a géptől...

18-20 évesen eltilt a géptől anyám?! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Már egyetemre járok, de mivel gyakorlatilag még suli melletti munkával is lehetetlen összeszedni annyi pénzt, hogy albérletbe költözhessek, itthon lakom. De persze azzal, hogy nagykorú vagyok és minden ügyemet természetesen én intézem és teljesen önálló vagyok az itthon lakáson kívül, anyám egész egyszerűen megtiltja nekem, hogy használjam a laptopot, mondván, hogy nem hoztam le a nappaliba este (le kell hozni, mert különben nem hiszi el, hogy le van kapcsolva rendesen és parázik, hogy kigyullad a ház!!). Én nem kicsit vagyok kiakadva az ilyen akcióin, mert egyrészt nem vagyok 12 éves, hogy büntiket osztogasson nekem, másrészt pedig a tanulmányaimhoz szükségem van rá.

Megtehet ilyet, hogy egyszerűen eltilt tőle? Nevetséges az egész helyzet.

2014. máj. 14. 16:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%
Nőjj fel! Állj elé és közöld vele, hogy kell a tanulmányaidhoz, ezért NEM hozod le. Ennyi. Aztán ha nem tetszik, nem tetszik. Felnőtt ember nem kér engedélyt, hogy este netezzen. Nevetséges az egész, tényleg. Ha meg az ő gépe, akkor add vissza neki, és kész. SZívás, hogy nem tudsz elköltözni. Koli sincs? Az is jobb, mint anyuci pici fiaként élni.
2014. máj. 14. 17:00
 12/19 A kérdező kommentje:

A lánya vagyok.

Nincs koli, nem kap kolit, aki a városban él.

2014. máj. 14. 17:10
 13/19 anonim ***** válasza:
Kozold vele, hogy mennyi a fa/asztal akarmi amin van gyulladasi homerseklete, es hogy azon a homersekleten a laptop mar reg szejjelolvadna. Fizikailag nem tudja "felgyujtani".
2014. máj. 14. 17:15
 14/19 anonim ***** válasza:
Sajnos ahogyan leírtad tényleg nevetséges a helyzet. Te itt sajnos csak annyit tehetsz, hogy kiállsz magadért, vagy komolyabban elbeszélgetsz vele, mert ez nem normális dolog. Itt neki kell 180-as fordulatot vennie. Faterod vagy barátaid mit szólnak ehhez? Velük is gondolom megtárgyaltad ezt.
2014. máj. 14. 17:15
 15/19 A kérdező kommentje:
Apámnak is az a véleménye, hogy simán kitelik tőlem, hogy felgyújtsam a házat..
2014. máj. 14. 17:23
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát ha csak ennyi a baja, akkor tedd meg azt, hogy akármilyen késő van, veszed a fáradtságot, és leviszed a nappaliba. Tudod kompromisszum... Ha csak ennyi kell ahhoz, hogy ne pampogjon, akkor ez szerintem nem sok.

Ha rá vagy szorulva, kénytelen vagy alkalmazkodni hozzá, szülőt nem nagyon tud megváltoztatni senki... Mondjuk mást se, de a szülőnek gyakorlatilag hatalma van sajnos és nem lehet csak úgy kiiktatni az életünkből.

2014. máj. 14. 17:38
 17/19 anonim ***** válasza:
60%
A kompromisszum jó ötlet. De akkor már olyan kompromisszum legyen, ahol anyuka is enged kicsit. Érdemes megpróbálni, lehet jobban hajlik rá, mint a teljes ellenszegülésre.
2014. máj. 14. 17:40
 18/19 anonim ***** válasza:

Ez nevetséges. Állj a magassarkúdra és beszélj vele!

Kitartás! ;) Sok szerencsét!

2014. máj. 14. 17:48
 19/19 anonim ***** válasza:
60%
Vidd le néhányszor később, amikor ők már alszanak, és csapj egy kis zajt, hogy felébredjenek. Néhány ilyen alkalom után nem kell majd többet levinned.
2014. máj. 15. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!