Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nálatok hogyan zajlott az...

Manó1235 kérdése:

Nálatok hogyan zajlott az otthonról költözés?

Figyelt kérdés

20/ L vagyok a szüleimmel elég rossz a kapcsolatom, és a barátommal másfél éve együtt vagyunk.. a szülei már többször is mindták hogy nyugodtan költözzek oda mivel ők a családi házat nem használják ( tanyán élnek ) és a barátommal ketten ellenénk benne. És most rászántam magam a költözésre, a bátyám és a nővérem már 18 évesen elmentek itthonról vagyis inkább menekültek mert a szüleim kiakasztották őket is. Így ők csak épp a ruháikat vitték magukkal és itt jön a kérdés hogy mit vigyek akkor? Ki mit vitt költözéskor? van szekrény sorom ( ami oda jólenne ahová megyek) ágyam, íróasztalom laptopom ( amit csak én használok) stb. És eléggé tartok a téma felhozásától mert

kitelik tőlük hogy egyből azzal hozakodnak fel hogy ők vették nem vihetem, világ életükben ilyenek voltak. És ez érdekelne h ti mit vihettetek. :)

2014. máj. 14. 14:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én 18-19 évesen jöttem el otthonról, de egyetemre kerültem, így mindig albérletben laktam. Igazából nem is akarunk saját lakást (mert csak hiteles lehetne f.s kerületben), így a bútoraim egy része még mindig a szüleim házában a gyerekszobámat gazdagítja, mert berendezett a lakásunk.

Mivel néha azért hazamegyünk, így ott is kell lennie ágynak, elég durva könyvtáram is van, azoknak is csak a szakmai részét hoztam el magamhoz.

A te esetedben, ha a szüleid ennyire anyagiasak, akkor egyszerű, azt vidd, amit engednek:D Ha ez a laptop, vagy a szekrénysor, akkor azt, ha ez egy darab villa, akkor sajnos csak azt. Sajnos ellopni nem tudod tőlük, így nincs sok választásod...

Más kérdés, hogy a pasid szülei mennyire engedik, hogy full bútorcsere legyen, illetve van-e a hely a régieket tenni valahová, ki szabad-e dobni, vagy üres a ház?

A tanácsom még annyi, hogy valamennyit fizessetek a házért, hogy sajátodnak érezhesd egy kicsit, nem úgy értem, hogy a rezsit, hanem pl. újítgassátok, szépítsétek, esetleg minimális pénzzel támogassátok az öregeket. :)

2014. máj. 14. 14:27
 2/11 anonim ***** válasza:

De mit számít, hogy mi mit vittünk? Te akkor is csak azt viheted, amit engednek!

De hogy kérdésre is: csak azt, amit a saját keresetemből vettem az évek alatt.

Baráti körben azonban arra is van példa, amit te akarsz. De ott a szülők amikor vették a bútort (a lány 16 éves korában), külön kiemelték, hogy azt majd viheti.

2014. máj. 14. 14:31
 3/11 A kérdező kommentje:
egész jól be van rendezve egyedül a hálóban nincsen szekrénysor és pont oda gondoltuk hogy jólenne :) Igen a háznak a szépítgetését már elkeztük , az anyukája már annak is örült hogy rendet raktunk és hogy rendbe tettük az egyébként elég ramaty állapotban levő kertet. Anyagilag még nemnagyon tudunk beszállni sajnos mivel még mindketten tanullunk de itt a nyár a párom úgyis segíta tanyán, én meg nézek nyári munkát. :)
2014. máj. 14. 14:34
 4/11 anonim ***** válasza:

A kérdező annyira kedvesen ír, ritka az ilyen!:) Bár velem költözne össze, hihi:)

"Anyagilag még nemnagyon tudunk beszállni sajnos mivel még mindketten tanullunk"

Ezt nem értem, akkor a rezsit hogy fizetitek? Net, tévé, szemétszállítás, és pl. miből jártok kiállításra, moziba, vagy mit esztek?

2014. máj. 14. 14:43
 5/11 A kérdező kommentje:
A szülei állják, nagyon fura volt eleinte meg vonakodtam tőle hogy más nyakán éljek stb. Tg beszéltem az édesapjával azt mondta hogy szó sem lehet hogy ilyenre költsük a pénzünk ( ha van akár nyári melóból akárhonnan) költsük magunkra. Én most már mentem volna dolgozni de azt mondta jobbnak látja ha tanulok még mert egy bolti eladó szakmával nemkeresnék sokat. Azt mondta mindegy minek megyek csak tanuljak még, fizet mindent azzal ne foglalkzzunk csak építsük a jövőnket.
2014. máj. 14. 15:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is menekültem - mostohaanyám miatt elsősorban. Őőő, a szobámban lévő bútorokat vittem, ennyi.
2014. máj. 14. 16:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem jó kapcsolatom van a szüleimmel..

Ennek ellenre semmit enm vittem el, pedig a szobaba én vettem mindent( kivéve 1 szekrényt), vagy én szereztem és újítottam fel..

Azóta a szobát átrendezték azóta, kicserelték a bútorokat. Mindent lecsomagoltak nekem, amire igényt tartok majd... Többit elajándékozták...

Végül az ágyamat tartottam csak meg..

Az emléktárgyaim jó részét, a rengeteg könyvemet hoztam el, a személyes tárgyaimat, amik még ottmaradtak, ( kolis voltam, onnan költöztem, így alapból a legközelebbi tárgyaim, ruháim ott voltak)

Eszembe sem jutott vinni, így nem tudom mit vihettem volna..

Nkem segítettek a szüleim, az új lakásnál is..

Szeribtem kérdezd meg..

22 voltam

2014. máj. 14. 17:12
 8/11 anonim ***** válasza:

Semmilyen bútort nem vittem el, csak a ruháimat, személyes tárgyaimat és egyéb használati tárgyakat vagy dekortárgyakat pl. étkészlet, evőeszközök, váza, ágynemű, kosár, terítő, párna, stb.

Bútorból mindenből újat vettünk a párommal, nem összedobtuk a használtakat.

Máig is jó a szüleimnél látni, hogy a régi szobám kb. olyan, mint 10 éve volt :)

2014. máj. 14. 19:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem otthon ugyanúgy megvan a nappalim és a hálószobám, mint előtte. Csak tárgyakat vittem magammal, könyveim, ruháim, meg pár más holmit.

De bármikor hazamegyek látogatóba, van otthon ruhám, holmim, fogkefém.

Kérdező, azt vidd, ami a te tárgyad. A bútort akkor vidd el, ha azt a saját pénzedből vetted, és/vagy a szüleid hozzájárulnak az elvitelhez.

2014. máj. 14. 23:13
 10/11 Nádszálkisasszony ***** válasza:
22 éves költöztünk össze, mert örököltem egy házat. A barátom jött hozzám, nekem nem kellett költözködnöm. Mivel teljesen be voltunk rendezkedve személyed dolgokat (számítógéép, ruhákat) hozott csak. Egy bútort hozott magával, amire úgy gondoltuk jól mutatna a közös otthonunkban. A többit nem hozta, mert hasonló gondolkozésúak a szülei, mint neked!
2014. máj. 15. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!