Nálatok hogyan zajlott az otthonról költözés?
20/ L vagyok a szüleimmel elég rossz a kapcsolatom, és a barátommal másfél éve együtt vagyunk.. a szülei már többször is mindták hogy nyugodtan költözzek oda mivel ők a családi házat nem használják ( tanyán élnek ) és a barátommal ketten ellenénk benne. És most rászántam magam a költözésre, a bátyám és a nővérem már 18 évesen elmentek itthonról vagyis inkább menekültek mert a szüleim kiakasztották őket is. Így ők csak épp a ruháikat vitték magukkal és itt jön a kérdés hogy mit vigyek akkor? Ki mit vitt költözéskor? van szekrény sorom ( ami oda jólenne ahová megyek) ágyam, íróasztalom laptopom ( amit csak én használok) stb. És eléggé tartok a téma felhozásától mert
kitelik tőlük hogy egyből azzal hozakodnak fel hogy ők vették nem vihetem, világ életükben ilyenek voltak. És ez érdekelne h ti mit vihettetek. :)
Én 18-19 évesen jöttem el otthonról, de egyetemre kerültem, így mindig albérletben laktam. Igazából nem is akarunk saját lakást (mert csak hiteles lehetne f.s kerületben), így a bútoraim egy része még mindig a szüleim házában a gyerekszobámat gazdagítja, mert berendezett a lakásunk.
Mivel néha azért hazamegyünk, így ott is kell lennie ágynak, elég durva könyvtáram is van, azoknak is csak a szakmai részét hoztam el magamhoz.
A te esetedben, ha a szüleid ennyire anyagiasak, akkor egyszerű, azt vidd, amit engednek:D Ha ez a laptop, vagy a szekrénysor, akkor azt, ha ez egy darab villa, akkor sajnos csak azt. Sajnos ellopni nem tudod tőlük, így nincs sok választásod...
Más kérdés, hogy a pasid szülei mennyire engedik, hogy full bútorcsere legyen, illetve van-e a hely a régieket tenni valahová, ki szabad-e dobni, vagy üres a ház?
A tanácsom még annyi, hogy valamennyit fizessetek a házért, hogy sajátodnak érezhesd egy kicsit, nem úgy értem, hogy a rezsit, hanem pl. újítgassátok, szépítsétek, esetleg minimális pénzzel támogassátok az öregeket. :)
De mit számít, hogy mi mit vittünk? Te akkor is csak azt viheted, amit engednek!
De hogy kérdésre is: csak azt, amit a saját keresetemből vettem az évek alatt.
Baráti körben azonban arra is van példa, amit te akarsz. De ott a szülők amikor vették a bútort (a lány 16 éves korában), külön kiemelték, hogy azt majd viheti.
A kérdező annyira kedvesen ír, ritka az ilyen!:) Bár velem költözne össze, hihi:)
"Anyagilag még nemnagyon tudunk beszállni sajnos mivel még mindketten tanullunk"
Ezt nem értem, akkor a rezsit hogy fizetitek? Net, tévé, szemétszállítás, és pl. miből jártok kiállításra, moziba, vagy mit esztek?
Nekem jó kapcsolatom van a szüleimmel..
Ennek ellenre semmit enm vittem el, pedig a szobaba én vettem mindent( kivéve 1 szekrényt), vagy én szereztem és újítottam fel..
Azóta a szobát átrendezték azóta, kicserelték a bútorokat. Mindent lecsomagoltak nekem, amire igényt tartok majd... Többit elajándékozták...
Végül az ágyamat tartottam csak meg..
Az emléktárgyaim jó részét, a rengeteg könyvemet hoztam el, a személyes tárgyaimat, amik még ottmaradtak, ( kolis voltam, onnan költöztem, így alapból a legközelebbi tárgyaim, ruháim ott voltak)
Eszembe sem jutott vinni, így nem tudom mit vihettem volna..
Nkem segítettek a szüleim, az új lakásnál is..
Szeribtem kérdezd meg..
22 voltam
Semmilyen bútort nem vittem el, csak a ruháimat, személyes tárgyaimat és egyéb használati tárgyakat vagy dekortárgyakat pl. étkészlet, evőeszközök, váza, ágynemű, kosár, terítő, párna, stb.
Bútorból mindenből újat vettünk a párommal, nem összedobtuk a használtakat.
Máig is jó a szüleimnél látni, hogy a régi szobám kb. olyan, mint 10 éve volt :)
Nekem otthon ugyanúgy megvan a nappalim és a hálószobám, mint előtte. Csak tárgyakat vittem magammal, könyveim, ruháim, meg pár más holmit.
De bármikor hazamegyek látogatóba, van otthon ruhám, holmim, fogkefém.
Kérdező, azt vidd, ami a te tárgyad. A bútort akkor vidd el, ha azt a saját pénzedből vetted, és/vagy a szüleid hozzájárulnak az elvitelhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!