Őszinteség minden áron? De ilyen helyzetben nem jobb a kegyes hazugság?
Arról van szó, hogy fiatal vagyok, aki most repül ki a líceumból, és persze szeretne valamit kezdeni magával a továbbiakban is. Vannak terveim, de nagyon félénk vagyok, jóformán szüleim segitettek mindenben eddig, de a magam talpára állnék ezentúl (főképp egy dolog miatt). És lehetőség adódna hogy külföldön tanuljak. Nem alarok menni, nem vonz, nem az én világom, és szüleim szörnyen eröltetik... Én mást csinálnék de abban nem támogatnak...
Mivel még külföldön nem találtam albérletet, ezért hogy terveimet megvalósítsam, inkább hazudnék hogy sajnálom, nem találtam albérletet, ergo nem tudok kimenni.
Gonosz dolig lenne tőlem vagy mindent a nemes cél érdekében?:(
őszintén szerintem más is szívesebben menne olyan országba (mely külföldnek tekinthető) ahol van legalább egy rokona/ vagy rokonai vagy épp egy kedves barátja ott lakik.
Tisztelem azokat akik bele tudnak és mernek vágni egy olyan dologba hogy totál egyedül menjenek ki egy totál ismeretlen helyre. Így van, én ehhez gyávának érzem magam több szempontból is. Viszont még gondolkozom a dolgon, mert félek attól is, ha kihagyom akkor bánni fogom.
Másrészt pedig, örülök hogy mindenki ISMÉT a blamálást találta meg a kérdésben és nem azt amire én értettem - mentek is az ilyen válaszokra a lepontozások !
Annak pedig KÖSZÖNÖM aki a kérdéssel kapcsolatban válaszolt és nem engem sértett ! :)
-Tudom én is milyen vagyok, nem kell még egy rakat idegen ember mondja, meg a másik hogy egy kérdés alapján fogalmatok sem lehet arról hogy miért nem megyek ki szívesen oda ahova ! :) Örülök mikor mindenkinek csak a pofája nagy, de nem tud semmit.
szüleiddel szemben legjobb az egyenes beszéd.
hidd el nekem, én is szülő vagyok, felnőtt gyerekekkel, akik elvégezték az általuk választott egyetemet.
ha más országba akarsz menni, menj oda...
kérj segítséget a szüleidtől, mondd el nekik, miért oda akarsz menni.
ha ezután sem hajlandók segíteni és meggyőzni sem tudtak téged, akkor keres meg, hogy juthatnál oda a segítségük nélkül...
lehet egyetemet kezdeni vhol és erasmus-sal, vagy más diákszervezetek révén kijutni a vágyott országba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!