A szüleim elvetetik a leendő kistestvérem. Mit tegyek?
Szia!
Nekem négy gyermekem van, és meg kell, hogy mondjam, hogy a negyedikkel egyikünk sem tud betelni,olyan drága! Minden egyes napunkat bearanyozza! Egy csoda! Igen, nehéz az elején, de aztán minden szépen elrendeződik! Az az ő kis élete, nem szabad kényelmi okokból megölni!! Mi sem lettünk szegényebbek semmilyen szempontból, sőt! Örökre bánni fogja, ha ilyet tesz, ebben biztos vagyok! Ahol van helye háromnak, ott a negyediknek is kell,hogy legyen-és a valóság az, hogy tényleg van is! Azt mondják, ahol van bárányka, ott legelő is van...mondd el anyudnak...ilyet nem szabad tennie...
A 14-esnek nincs igaza. Csak a bigott vallásosak mondják, hogy ahol elfér 3 gyerek, elfér a negyedik is. Ma már nem hordják a kisebb testvérek a nagyok által kinőtt ruhákat, cipőket. Nem kapnak földig érő kabátot, hogy elég éegyen 4-5 évig.
Egy gyereket iskoláztatni is kell, ami egyre többe kerül. A szülők jövedelme pedig egyre kevesebbet ér. (Hacsak nem gazdagok).
Ne dramatizáld túl a dolgot, a szüleid felelősen döntöttek.
Nem értem, minek ilyet közölni a gyerekkel. Nyilván nem szólhat bele a döntésbe, ujjongani sem fog örömében, mégis mit gondolt az anyukád, mitől jobb, ha elmondja? Ha nehéz döntés neki, akkor nem kéne azzal könnyítenie a lelkén, hogy téged is beavat.
Nekem egyszer csak úgy odaböfögte anyám, hogy annak idején az első gyereküket elvetették, mert még esküvő előtt álltak apámmal, és nem akarták, hogy elrontsa a terveket (nagy esküvő, nászút, mit szólnak mások?, stb.) Rá egy évre megszülethetett a bátyám az idilli törvényes kapcsolatban, aztán én és később a húgom. Annak a picinek annyi bűne volt, hogy túl korán jött, nem fél évvel később... Ez felfoghatatlan a szememben, csalódtam bennük emberileg. Nem hittem volna, hogy ekkora képmutatók.
"képmutatók" az nem semmi. Téged is megérte felnevelni.
Amúgy mit siránkozol, Kérdező? Nem te fogsz ezen az egsézen átmenni, hanem édesanyád. A szüleid így döntöttek, fogadd el. Más úgy sem tudsz tenni.
Volt már itt egyszer egy ilyen kérdés.
Az abortusz gyilkosság, de túl ezen, olyan lelki teher is, ami a magzatát abortáló nő jogos jussa.
Ennél alávalóbb dolgot nem tehet szülő, mint hogy egy ilyen tett súlyát teljesen céltalanul odavarrja az állítólag szeretett gyermeke nyakába.
Ebbe a gyerekbe több lélek szorult, mint az anyjába.
Kérdező!
Ami történni fog, az borzasztó. De ha valamit tanulni lehet belőle, az talán az, hogy ez a módszer Számodra nem lesz soha elfogadható.
Szüleid ettől függetlenül a szüleid. Akik szeretnek. Senki nem tökéletes, ők is dönthetnek rosszul, vagy etikátlanul, de még ha ez csalódás is Neked, próbáld szeretni őket.
A tettüktől elhatárolódhatsz, de tőlük próbálj meg nem elszakadni!
A nagy hiba ott volt, már ha igaz a kérdés, és tekintsük annak, hogy ezt a szüleid elmondták neked.
GOndolj arra, hogy mennyi meg nem született testvéred van, hiszen biológiailag a szüleid évente tudnának egy kistesót abszolválni. AKkor most sírógörcs kap el az óvszer vagy fogamzás gátló tabletta láttán is? Sőt, ha tovább mész, minden kihagyott éjszaka egy meg nem született tesó veszte, amikor nem szeretkeznek. Ha pedig nem ilyen reális beállítottságú vagy, akkor akkor arra gondolj, hogy a lelke visszakerül, és egy másik helyen fog megszületni, aminek oka van.
Inkább szeresd a meglévő testvéreidet, hiszen sokkal tovább egymás mellett lehettek, mint a szülők.
És nem írtad, hogy hány évesek a szüleid, hogyan éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!